Ontwerper met Cobol ervaring | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor Ontwerper met Cobol ervaring is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-638
Startdatum:
15-05-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 80,00


Sluitingsdatum aanvraag:
05-05-2023 08:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Ontwerper met Cobol ervaring

Wij zijn voor de Belastingdienst op zoek naar een Senior Ontwerper op basis van 36 uur in de week.

Functieomschrijving:
Het team Orinoco is onderdeel van de agile-train KG (KlantGegevens). Binnen het team zijn we op zoek naar een ervaren ontwerper.

Binnen team Orinoco worden verschillende applicaties ontwikkeld en onderhouden zoals ZPI, UVB en DTS (allen onderdeel van de DNI keten). Verder wordt op dit moment binnen het team ontwikkeld aan PGS (webservice voor Mijn.BelastingDienst.nl) en aan ASK (bevindt zich in de keten met KvKgegevens). Later dit jaar komt daar nog RNI bij. Met andere woorden; veel verschillende onderwerpen waar we als team mee te maken hebben.

Dat betekent dat je makkelijk en snel moet kunnen schakelen tussen de verschillende topics. Daarbij wordt er van je verwacht dat je regelmatig afstemming zoekt met de koppelvlak systemen. Van de ontwerpen worden use case specifications gemaakt. Voor de koppelvlakbeschrijvingen wordt gebruik gemaakt van XML en JSON. Ervaring met het werken met GIT, Jira. BitBucket, Confluence, Micosoft Office (inclusief Visio), Altova XML-Spy is zeer gewenst. De applicaties worden ontwikkeld in Java. De ontwerper stemt af met architecten, product-owner en beheerders enerzijds en met developers uit het team Orinoco anderszijds.

Van de ontwerper wordt verwacht dat hij een grote mate van zelfstandigheid heeft en een goede teamplayer is. Verder zijn goede communicatieve- en adviesvaardigheden gewenst.

Achtergrond Opdracht:
Binnen IV word je ingezet bij het afdeling Gegevens, onderdeel van Generieke Voorzieningen. Gegevens hoort bij de IV-organisatie, die staat voor de informatievoorziening van de gehele Belastingdienst en heeft als doel de dienst optimaal te ondersteunen. Gegevens is verantwoordelijk voor de Informatie Voorziening van de uitvoeringsorganisatie CAP/Gegevens t.b.v. de klantregistraties, het inwinnen, in beheer nemen en beschikbaar stellen, bewaken en houden van de kwaliteit van gegevens en aansluitingen op het stelsel van Basis Registraties.

Organisatorische context en cultuur:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Ontwerper met Cobol ervaring

Harde eisen:

  • Ruime kennis en ervaring met (proces) ontwerp en gegevensmodellering, BPMN, UML of vergelijkbaar. Het opstellen en afstemmen van (impact) analyses;
  • Ruime ervaring met SCRUM, Agile-methodiek;
  • Ervaring met de SAFe-methodiek;
  • Kennis van Archimate, SOA en gegevensarchitectuur;
  • Senior Ontwerper (Agile) minimaal 5 bewezen jaren;
  • Ontwerpen in een Cobol omgeving Voor Orinoco in een Java omgeving minimaal 5 bewezen jaren;
  • XML/XSD/DB2 Voor Orinoco ook nog JSON minimaal 5 bewezen jaren.

Wensen:

  • XML,DB2, Java;
  • Verder wordt van de kandidaat verwacht dat hij/zij een teamplayer is die gericht is op samenwerking. Daarbij dient hij/zij analytisch sterk te zijn en een assertieve persoonlijkheid te hebben met een kritische blik en een resultaat- en oplossingsgerichte mentaliteit. Tevens is hij/zij omgevingssensitief en kent zijn/haar stakeholders (stakeholdermanagement);
  • Van onze toekomstige collega wordt verwacht dat hij/zij als volwaardig teamlid participeert in het Agile proces. Daarbij dient deze ondersteunend te zijn en nauw samen te werken met de architecten en productowner bij het opstellen en refinen van de features en userstories zodat deze in het ontwikkelteam verder kunnen worden opgepakt.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op een nader te bepalen datum. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-05-01 06:32:20

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden