Senior Ontwerper Functioneel NIAS | Utrecht

Functie omschrijving

Spir-it draagt bij aan de ontwikkeling, het beheer, onderhoud en support van alle applicaties, infrastructuur en netwerken van de Rechtspraak. Dit zijn ca. 12.000 werkplekken en meer dan 200 applicaties waarvan een aantal zelf ontwikkeld zijn. Samen met ruim 500 collega’s zorg je dat medewerkers van de Rechtspraak zorgeloos hun dagelijkse werk kunnen doen en burgers, advocaten, notarissen e.d. op een veilige manier toegang hebben tot hun zaak- en Rechtspraakgegevens. Het ICT landschap van de Rechtspraak ondergaat een grote vernieuwing slag. De beweging is naar een multikanalen service architectuur en een gelaagde on premise cloud architectuur hoofdzakelijk op basis van Microsoft (werkplek, bedrijfsvoering, externe dienstverlening) o.a. Windows server SQL server, Microft dynamics CRM, .NET en Oracle fusion middleware (primair proces) o.a. BPM & SOA suite, WCC, ADF, OBIEE, Weblogic op basis van Linux. Beheer van het ICT landschap is ingericht volgens de ITIL3 methodiek. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de volgende tools: Topdesk voor de beheerprocessen, HP openview voor monitoring, Splunk voor logging, Visionwaves voor stuurinformatie en flexera voor licentiebeheer. Verder worden de product eigen faciliteiten voor beheer gebruikt zoals SCCM voor software distributie.

NIeuw Appel Systeem (NIAS) NIAS is een transactie systeem gebaseerd op ORACLE Designer en Forms. Het systeem registreert gegevens omtrent hoger beroep zaken in het Strafrecht domein. Er wordt gewerkt in een dynamisch SCRUM-team van 8 ervaren (NIAS) mensen met verschillende disciplines/rollen(tester, ontwikkelaar, ontwerper). Zij zijn werkzaam voor ZM en OM waarbij voor beide organisaties een productowner de functionaliteiten prioriteert. Binnen het team werkt eenieder voornamelijk in z’n eigen rol, maar waar nodig worden er andere werkzaamheden verricht zoals verwacht in een AGILE team. Functie omschrijving Als functioneel ontwerper en onderdeel van een scrum team bent u (mede) verantwoordelijk voor ontwerpen en analyses van wensen, ten behoeve van NIAS, die door gebruikers en/of productowner worden opgesteld. Samen met de andere leden van het team(ontwerpers, ontwikkelaars, testers) worden oplossingen uitgewerkt en ontwikkeld voor nieuwe functionaliteit van een transactiesysteem voor strafzaken in hoger beroep.

De volgende taken en resultaatgebieden worden onderkend
– Analyseren en ontwerpen van nieuwe functionaliteit tbv. het NIAS-systeem;
– Kritisch bevragen van gebruikers en productowner over wensen;
– Impact analyses maken;
– Vastleggen van functionaliteit in Designer;
– Collegiale reviews;
– Testvoorbereidingen maken en testen.

Functie eisen

  • Afgeronde HBO- of WO-opleiding ICT
  • Ervaring als ontwerper van transactiesystemen of vergelijkbare systemen, bij voorkeur ook binnen de overheid
  • Je hebt kennis van en aantoonbare ervaring met ORACLE tools als Designer, Forms, PL/SQL en SQL
  • Verder heb je kennis van het Strafrecht domein en/of NIAS
  • Je hebt kennis en ervaring van en met SCRUM/AGILE
  • Je affiniteit met ICT zorgt ervoor dat je op hoofdlijnen mee kunt denken met inhoudelijk deskundigen. Je neemt verantwoordelijkheid, zoekt de samenwerking, bent initiatiefrijk, flexibel en kan je in een zeer dynamisch team werken. Daarnaast ben je analytisch, kan je hoofd- en bijzaken onderscheiden en heb je een proactieve houding. Verder ben je kritisch ten opzichte van eigen en andermans werk.

Extra informatie

Standplaats

Utrecht
Aanvraagnummer
1085
Startdatum:
2017-07-24
Verwachte einddatum
2018-01-31
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-07-17
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06-29985899. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-07-13 08:14:16

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden