Ontwerper | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor Ontwerper is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-912
Startdatum:
01-07-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
22-06-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Ontwerper

Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een Ontwerper op basis van 36 uur.

Dominant Kwaliteitenprofiel
Je ondersteunt de Product Owner bij het schrijven van user stories en maakt bijbehorende use cases, die de werking van services e.d. beschrijven Ontwerpen:opstellen user stories voor team ter ondersteuning Product Ownermaken van moderne UML gebaseerde documentatie (use cases) binnen service georienteerde architectuur (SOA)Communicatief:ontwerpers/architecten binnen Belastingdienst over requirements en bestaande documentatie bevragenmet deze kennis als functionele vraagbaak binnen team functionerenAnalytisch:Essentie uit de vele en complexe brondocumentatie kunnen halen als bron voor omzetting naar moderne documentatieTechnisch denker: componenten, data, (service)interfacesT-Shaped: inspringen bij test is pré (TDD, specification by example)Persoonlijke competenties : (Agile) Teamplayer, vasthoudend, to the point, kwaliteitsgericht.

Opdrachtbeschrijving *
Binnen de keten Inkomensheffing (IH) is één van de grote uitdagingen de komende jaren het uitfaseren van Cool:Gen. Dit moet in 2026 een feit zijn. In deze moderniseringsslag zijn we op het punt gekomen dat we kunnen opschalen. De Modernisering gaat uiteindelijk leiden tot het neerzetten van een geheel nieuw applicatielandschap. In de Modernisering wordt gebruik gemaakt van: Java, Angular, Business Rule Management (BRM), Webservices en SOA- architectuur.

Voor het multidisciplinair Scrumteam (ca. 9 personen) zoeken we een tweede ontwerper ter versterking. Dit team wordt mogelijk t.z.t. opgesplitst in 2 teams. Je werkt in team aan een deeloplossing Staffels volgens 3 wekelijkse Sprints binnen een kwartaalplanning volgens een Scaled Agile Framework (SaBel). Je ondersteunt de Product Owner bij het schrijven van user stories en maakt bijbehorende use cases, die de werking van services e.d. beschrijven. Je onderhoud service design en service catalog. Je loopt vooruit in kennis bij het team en kan deze kennis overdragen tijdens refinements e.d. (functionele vraagbaak). Daarom is goede analyse en communicatie in de voorbereiding met de Belastingdienst, om de requirements en architectuur te begrijpen, noodzakelijk. Deel van die analyse kan het spitten in vaak complexe, deels verouderde documentatie van het bestaande systeem zijn; deze moet immers in moderne documentatie omgezet moet worden. Het kunnen analyseren op de grens van logisch en technisch hoort daar ook bij (diverse datamodellen en onderlinge mapping, serviceinterfaces, e.d.). Als T-shaped ontwerper kun je de (Java) code (leren) lezen en testen (leren) ondersteunen (feature files, specification by example). Tools: Atlassian suite (JIRA, Confluence, BitBucket), IntelliJ, OpenShift.

Achtergrond
Het concernonderdeel Informatievoorziening (IV) van de Belastingdienst staat opgesteld om alle ICT- voorzieningen voor de processen van de Belastingdienst te leveren. Het IV-onderdeel Integratie Business Services (IBS) Inkomensheffing (IH) brengt die voorzieningen voort in aansluiting op het primaire proces van de keten Inkomensheffing. Wij werken aan een van de meest bedrijfs-kritische systemen van Nederland, waarbij vele applicaties door de IV IBS Inkomensheffing tot één werkende oplossing worden voortgebracht en geïntegreerd. Kwaliteit staat voorop bij het realiseren van de producten en diensten voor burgers, bedrijven en belastingdienstmedewerkers. Om ook in de toekomst snel en wendbaar te kunnen inspelen op de wensen van onze stakeholders, investeren we continu in de vernieuwing van onze producten en richten onze werkwijzen zo in dat we in de samenwerking met veel partijen de gewenste resultaten leveren. We zijn bezig met het voorbereiden en uitvoeren van grootschalige aanpassingen in het applicatielandschap van de Inkomensheffing. Dat doen we meerjarig en op een beheerste manier, zodat de processen van de Belastingdienst die we ondersteunen ongehinderd door kunnen draaien, maar tegelijkertijd worden vernieuwd. Dat vraagt veel van ons als IV-organisatie. Alle gewenste wijzigingen op het gebied van wet- en regelgeving, maar ook businessvernieuwing en modernisering van het applicatielandschap moeten tijdig en door de juiste partijen worden doorgevoerd.

Organisatie
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel
van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen
data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een
degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant- en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Ontwerper

Harde eisen:

  • (Scaled) agile ontwikkeltrajecten, Scrumteam;
  • Complexe ontwikkelomgevingen waarbij sprake was van grootschalige, service georiënteerde transactieverwerking Atlassian suite (JIRA, Confluence, BitBucket)BD/.

Wensen:

  • Overheid affiniteit is een pre;
  • Langer op een project willen zitten.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-06-14 10:06:36

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden