Ondersteuner Functioneel Beheer | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Ondersteuner Functioneel Beheer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Junior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2024-615
Startdatum:
08-05-2024
Verwachte einddatum:
30-04-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
25-04-2024 12:00
Contactpersoon Quest4:
Fulko van der Meulen
Telefoonnummer:
06-53719004
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Ondersteuner Functioneel Beheer

Functieomschrijving:
Hands on mentaliteit, snel schakelen, de gebruiker centraal stellen. Vanuit die kwaliteiten kijken we bij de afdeling functioneel beheer van de hoofddirectie Consulaire en Visumzaken (HDCV) naar onze dienstverlening. In een open werksfeer dragen we bij aan de ondersteuning van diensten op het gebied van visa, reisdocumenten en consulaire bijstand. Wij zijn momenteel op zoek naar tijdelijke ondersteuning voor het team van functioneel beheerders dat o.a. verantwoordelijk is voor het (autorisatie)beheer en onderhoud van biometrische apparatuur en ook de betaal applicatie met de bijbehorende pinterminals. In deze rol zul je het team van drie functioneel beheerders ondersteunen bij de vervanging van biometrie hardware die het reisdocumenten en visumproces ondersteunt. Je hebt zowel contact met de leverancier van de hardware, de collega’s op onze ambassades in het buitenland, en een aantal externe dienstverleners die ook gebruik maken van deze apparatuur.

 • Tot jouw vaste taken behoren onder meer:
 • Eerstelijns incidentmanagement;
 • Autorisatiebeheer;
 • Helpen testen van de nieuwe apparatuur;
 • Helpen met de communicatie naar de posten over de vervanging;
 • Helpen met de logistiek rondom de vervanging;
 • Ondersteuning bieden aan de posten tijdens de vervanging.

Wil je graag betekenisvol werk doen? Werken bij HDCV is werken aan opdrachten met maatschappelijke impact!

Achtergrond

NWW heeft binnen de HDCV als doel elke dag betere dienstverlening te leveren aan mensen in en op weg naar het buitenland die iets met de Nederlandse overheid willen regelen. De CSO wil met haar consulaire dienstverlening bijdragen aan veiligheid, economische belangenbehartiging en het faciliteren van burgers om zich als Nederlander te kunnen identificeren en te kunnen reizen. Het cluster Functioneel Beheer (FB) valt onder de afdeling Consulaire Bedrijfsvoering. Er heerst een open en informele werksfeer en alle collega’s dragen bij aan een plezierige werksfeer. Ons team telt circa achttien medewerkers en is divers, zowel qua achtergrond, gender als leeftijd.
Voor deze opdracht zul je vooral ondersteuning bieden aan het team functioneel beheerders dat zich bezighoudt met applicaties en hardware rondom consulaire werkprocessen.

Organisatie en cultuur

Algemeen:
Het Ministerie van Buitenlandse Zaken is de spil in de communicatie tussen de Nederlandse regering en de regeringen van andere landen én tussen de Nederlandse regering en internationale organisaties. Het ministerie coördineert het buitenlandbeleid van de Nederlandse regering en voert dit uit. BZ steunt 24/7 Nederlanders in het buitenland. Naast het departement in Den Haag opereert het ministerie vanuit ca. 160 ambassades, permanente vertegenwoordigingen en consulaten(-generaal), verspreid over de hele wereld.
Directieonderdeel: HDCV-CB-FB
De Hoofddirectie Consulaire en Visumzaken- Consulaire Bedrijfsvoering- Functioneel Beheer
Afdelingsomschrijving:
De Hoofddirectie Consulaire en Visumzaken (HDCV) is verantwoordelijk voor het verlenen van consulaire dienstverlening aan Nederlanders in het buitenland en levert een bijdrage aan de regulering van het vreemdelingenverkeer naar Nederland. HDCV doet zowel beleidsontwikkeling als beleidsuitvoering. Onze directie valt onder de directeur-generaal Europese Samenwerking. Mede door onze inzet is het ministerie van Buitenlandse Zaken 24/7 alert. Dat vraagt om snel schakelen, adequaat inspelen op veranderingen en durven pionieren voor vernieuwing. De lijnen zijn kort en werkinhoudelijk direct. De verwachtingen van publiek, media en politiek zijn hoog en het is belangrijk dat we ons daar bewust van zijn. Onze

Hoofddirectie bestaat uit de volgende afdelingen:

 • Een beleidsafdeling (dienstverlening aan vreemdelingen (visa) en aan Nederlanders en een consulaire crisisorganisatie;
 • Afdeling Consulaire Bedrijfsvoering;
 • Een ondersteunend stafbureau
  Onder de hoofddirectie vallen twee uitvoeringsdirecties:
 • De Consulaire Service Organisatie (CSO)
 • Nederland Wereldwijd (NWW)

Eisen en wensen voor de functie Ondersteuner Functioneel Beheer

Harde-eisen

 • Je bent junior functioneel beheerder of je hebt IT affiniteit en wilt kennis maken met de rol van functioneel beheerder;
 • Je hebt een klant- en oplossingsgerichte instelling, weet je hoofd ook bij hoge werkdruk koel te houden, en werkt graag in teamverband;
 • Je bent analytisch sterk en niet bang om initiatief te nemen;
 • Goede mondelinge en schriftelijke vaardigheid in het Engels en Nederlands.

Wensen

 • Je hebt bij voorkeur ervaring met consulaire processen en in de bedrijfsvoering;
 • Het ministerie voert een actief diversiteitsbeleid en zet in op een inclusieve organisatie. We doen dit door de verschillen van mensen optimaal in te zetten en te benutten. We streven bij de samenstelling van teams en bij de aanname van nieuw talent naar diversiteit in leeftijd, geslacht, cultuur, achtergrond, geaardheid, kennis en competenties.

Competenties

 • Je werkt gestructureerd en secuur, kunt goed plannen en organiseren en bent resultaatgericht.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op woensdag 1 mei 2024. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Fulko van der Meulen bereikbaar op het nummer: 06-53719004. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-04-22 14:48:52

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden