Senior Netwerkspecialist | Zoetermeer / Den Haag

Functie omschrijving

Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT-diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU-voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BZ) verhuist haar datacenter naar het Overheids Data Center (ODC) in Rijswijk. Deze verhuizing moet in 2017 plaatsvinden. Het verhuisscenario dat wordt opgesteld voorziet niet alleen in een veilige en rimpelloze verhuizing maar zorgt er bovendien voor dat gebruikers er in hun dagelijkse werk zo min mogelijk last van ondervinden.
Het verhuisproject verbindt de disciplines netwerk, compute, storage, telefonie, verbindingen, applicatief en security. Belangrijk is dat niet alleen de individuele aandachtsgebieden in detail worden uitgewerkt en gepland maar dat met name ook de onderlinge afhankelijkheden in kaart worden gebracht. In hoofdlijnen komt het er op neer dat er in het ODC een nieuw netwerk ten behoeve van BZ wordt opgebouwd en voor het overige de verhuizing volgens het “Lift and shift”-principe wordt uitgevoerd. Waar relevant vindt schoning en vernieuwing van apparatuur plaats.
Het vereist een strakke regie om de verhuizing conform de gestelde eisen uit te kunnen voeren, mede ook door de lange doorlooptijd van sommige activiteiten. Het bewaren van het overzicht en het voeren van deze regie is voor alle projectleden uit alle disciplines van groot belang. Afstemming, communicatie en samenwerking zijn daarbij sleutelwoorden, alsmede kennis van de bestaande situatie.

We zoeken een senior netwerk specialist die mede kan vormgeven aan de verhuizing van het datacenter van het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Deze verhuizing is opgedeeld in een aantal specifieke aandachtsgebieden, waaronder Netwerk, Compute, Storage en Telefonie. De senior netwerkspecialist is niet alleen verantwoordelijk voor de uitwerking van het aandachtsgebied Netwerk maar heeft ook voldoende kennis van de andere aandachtsgebieden om de aandachtspunten, afhankelijkheden en samenhang te kunnen bewaken.
Ten behoeve van BZ wordt een nieuw netwerk ingericht waar de bestaande omgeving naar toe verhuisd kan worden. Dit nieuwe netwerk wordt conform de geldende standaarden opgezet. De Senior Netwerk Beheerder speelt een belangrijke rol bij de transitie van het bestaande BZ netwerk naar deze nieuwe omgeving. Hij is in samenwerking met een collega-netwerkspecialist verantwoordelijk voor het uitwerken van een aantal
producten:
– Inventarisatie van bestaande situatie en ‘specials’
– Migratiescenario waarin de verhuizing van bestaand naar nieuw is uitgewerkt, incl. afhankelijkheden
– Verhuisdraaiboek, waarin tot in detail de verhuisweekenden zijn beschreven
– Detailontwerp nieuwe situatie
– Inrichting en Configuratie
– Troubleshooting
Gezien de complexiteit, gevoeligheid en doorlooptijd worden hoge eisen gesteld aan de technische bagage van de kandidaat. Kennis van de BZ omgeving is een onderscheidende pré. De kandidaat is communicatief sterk, kan verbinden naar andere disciplines en is in staat om heldere stukken te schrijven (schriftelijk sterk) en heeft een hands-on mentaliteit

Functie eisen

-Minimaal 8 jaar aantoonbaar hoog kennisniveau op netwerkgebied
-Minimaal 3 jaar aantoonbare kennis en ervaring met het verhuizen van datacenters
-Minimaal 5 jaar meerjarige kennis en ervaring met (Cisco) switching en routing apparatuur in grote Enterprise en/of Service provider omgeving.
-Minimaal 5 jaar meerjarige kennis en ervaring met VPN en Security
-CCNA
-CCNP Routing and Switching
• Goede communicatieve vaardigheden in Nederlandse taal
• Goede schriftelijke vaardigheden
• Goede analytische vaardigheden
• Accuraat en systematisch
• Initiatiefrijk
• Zelfstandig en in een groep kunnen werken
-Kennis van BZ, haar backoffice en datacenter is onderscheidende pre
-Kennis en ervaring met een Cisco Nexus omgeving is een pre.

Extra informatie

Standplaats

Zoetermeer / Den Haag
Aanvraagnummer
916
Startdatum:
2017-06-01
Verwachte einddatum
2017-12-31
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-05-18
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-05-17 15:11:28

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden