Netwerk Specialist | Zoetermeer, Den Haag

Standplaats:

Zoetermeer, Den Haag
Aanvraagnummer:
1457
Startdatum:
01-01-2018
Verwachte einddatum:
31-03-2018
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
16-11-2017 12:00
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen
Telefoonnummer:
06 – 29 98 58 99

Functie omschrijving

Wij zijn SSC-ICT, het Shared Service Centrum ICT van en voor het rijk, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. We zijn een van de grootste fullservice ICT-dienstverleners binnen het rijk en servicen de gehele rijksdienst met onder meer rijksbrede IT-services. Ons shared service centrum ondersteunt meer dan 50.000 werkplekken en mobiele devices in Nederland en op 160 ambassadeposten over de gehele wereld. Daarnaast beheren en ontwikkelen we ruim 1000 applicaties, verzorgen housing en hosting in het state of the art overheidsdatacenter (ODC), bieden IT-diensten met extra hoge beveiligingsniveaus en voeren jaarlijks zo’n 260 ICT-projecten uit, waaronder internationale evenementen als het EU-voorzitterschap. Zo zorgen we dat ambtenaren hun belangrijke werk in dienst van de samenleving altijd, overal en veilig kunnen doen.

De Senior Netwerk Specialist zal worden ingezet bij één van de projecten die deel uit maakt van het programma PMI. Dit programma omvat de consolidatie van applicaties van diverse datacenters naar het nieuwe Overheids Data Center (ODC) in Rijswijk. Applicaties die niet (helemaal) voldoen aan de nieuwe standaarden die voor het ODC gelden worden eerst getransformeerd voordat ze in het ODC in productie worden genomen.

Als Senior Netwerk Specialist bereid je in projectverband migraties van fysieke en gevirtualiseerde omgevingen voor en voert deze ook zelfstandig en in teamverband uit. Het upgraden van sterk verouderde technische infrastructuurcomponenten (Life Cycle Management LCM) is tijdens de opzet en uitvoering van het migratieprogramma een belangrijk speerpunt, vooral ook vanuit security en compliance eisen binnen de overheid (de BIR). Als Specialist ben je verantwoordelijk voor de deelplanning, inventarisatie, voorbereiding, ontwerp, inrichting en uitvoering van Netwerkomgevingen en -migraties die momenteel binnen het SSC-ICT worden uitgevoerd. Je bent verantwoordelijk voor de realisering van de afgesproken werkpakketten en adviseert hierin zonodig de SSC-ICT of de klant. Je draagt proactief bij aan de ontwikkeling en opstelling van het noodzakelijke uitvoeringsbeleid voor de directie Informatie- en Communicatietechnologie en haar klanten.

Functie eisen

 • HBO werk- en denkniveau
 • Minimal 5 jaar relevante werkervaring: ICT projecten binnen de publieke sector 
 • Kennis van- en ervaring met technische infrastructuur, migratieprojecten, netwerkconcepten en datacommunicatie (Cisco)
 • De kandidaat dient CCIE en/of CCNP gecertificeerd te zijn op het gebied van routing en switching
 • De kandidaat dient te beschikken over kennis van- en ervaring met het uitvoeren datacentermigraties en grote Life Cycle Management (LCM) projecten binnen bestaande infrastructuur.
 • De kandidaat dient te beschikken over kennis van ITIL en Prince2
 • De kandidaat dient te beschikken over uitgebreide kennis van- en brede ervaring met BGP, fysieke en virtuele routing & switching, compartimentering (security en compliance) en de opzet van datacenter netwerken en netwerkontwerpen. 
 • Bekendheid van Fortigate en ASA firewalls in complexe datacenter
 • De kandidaat dient ervaring te hebben met het werken in multidisciplinaire teams, weet zijn of haar collega’s te motiveren en dient als sparringpartner voor medewerkers in het programma.
 • Bekendheid met de bestaande netwerkarchitectuur binnen het SSC-ICT is een pré.
 • Bekendheid opzet Overheid Data Centers

Aanvullende informatie

CV in het Nederlands en max 5 pagina’s

Gesprekken vinden plaats op Woensdag 22 november 2017

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06 – 29 98 58 99. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-11-14 09:01:46

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden