Migratiemanager | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2021-1286
Startdatum:
01-06-2021
Verwachte einddatum:
30-11-2021 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36 uur
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
07-04-2021 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668

Functieomschrijving

De opdracht betreft het coördineren van de infrastructuurmigratie en ketentestfase binnen een SAFe/Agile organisatie. Als migratiemanager heb je te maken met een groot aantal spelers (denk aan leveranciers, de Product Managers, Product Owners en System Architecten van de Agile Release Trains, het Directieteam en diverse DevOps teams) en werk je met Product Owners samen om zorg te dragen voor een effectieve afstemming van afhankelijkheden en samenwerking tussen meerdere teams die aan hetzelfde product werken. Dit houdt in dat de migratiemanager ervoor zorgt dat het werk vanuit de verschillende Team Backlogs, tot één geheel samen komt. Aanvullend hierop, zorgt de migratiemanager voor kennisborging en overdracht binnen het team van Product Owners, met als doel hen in staat te stellen om toekomstige teamoverstijgende Epics, vanuit het team van Product Owners te coördineren.De migratiemanager stelt het (detail)plan van aanpak migratie op in afstemming met de betrokken Product Owners, Product Managers en System Ararchitecten, draagt zorg voor de uitvoering en rapporteert tweewekelijks over de voortgang, risico’s en maatregelen. Daarnaast draagt de migratiemanager zorg voor het opstellen van het implementatie- en communicatieplan, het uitwerken van uitrolscenario’s, de uitvoering van de proefmigratie (inclusief integratie- en ketentesten) en het koppelen van productieomgevingen.

De migratiemanager heeft technisch begrip van migraties, passie voor verandering en is in staat om met charme en bescheidenheid mensen in beweging te krijgen en uit te dagen. De ideale kandidaat is resultaatgericht, creatief, motiverend, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en weet mensen aan het doel te binden. Daarnaast heeft de kandidaat een stevige (technische) IT basis en onder meer ervaring met (technische) migraties op infrastructuur of applicatie gebied en met test- en releasemanagement van kritieke applicaties in complexe ketens.

Hij/zij heeft een sterke drive om resultaten binnen de gestelde limieten van tijd, budget en kwaliteit te halen en weet met zijn/haar pragmatische aanpak snel de juiste mensen om tafel te krijgen om problemen te adresseren en besluiten te vormen. Hierbij onderschrijft hij/zij de SAFe/Agile werkwijze.

Tevens heeft de kandidaat aantoonbare ervaring in politiek-gevoelige omgevingen en een complexe stakeholdersveld. De kandidaat dient stevig in zijn/haar schoenen te staan en zijn/haar scope goed te kunnen bewaken. Tegelijkertijd dient hij/zij weerstand te kunnen doorbreken.

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Kennisniveau / opleiding Professional Projectmanager.
  • HBO+ of WO werk- en denkniveau. Ruime ervaring in de functie van senior Projectmanager Infrastructuur.
  • Ervaring met Datacenter, applicatie en migraties. Kennis en ervaring met migratie in een SAFe/Agile omgeving.
  • Aantoonbare ervaring met Agile werken, bij voorkeur Agile SAFe. Ervaring met politiek gevoelige en complexe omgevingen.
  • Heeft in de rol van migratiemanager minimaal twee vergelijkbare migraties uitgevoerd en referenties hiervan zijn beschikbaar.

Wensen:

  • Competenties: organisatiesensitiviteit, resultaatgerichtheid, overtuigingskracht, creatief en communicatief vaardig.
  • Agile PM, IPMA-C en ITIL certificeringen of vergelijkbaar.
  • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen. Opleiding in de richting van Informatica of Bedrijfskunde of vergelijkbaar.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. 

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2021-04-01 14:52:19

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Solliciteer nu


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB
Status : Gesloten

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden