Migratie Manager | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Migratie Manager is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-1043
Startdatum:
04-09-2023
Verwachte einddatum:
03-03-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
27-07-2023 08:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Migratie Manager

Wij zoeken voor Logius op zoek naar een Migratie Manager op basis van 36 uur per week.

Opdrachtbeschrijving:
De opdracht betreft het begeleiden van de migratie naar de nieuwe infrastructuur leverancier. Hieronder vallen het opstellen van een migratie plan (in een SAFe/Agile organisatie), begeleiden van het opbouwen van de nieuwe infrastructuur, migreren van de huidige applicaties naar de nieuwe infrastructuur, begeleiden van het in beheer nemen van de resultaten en re-transitie van de latende leverancier. De Migratie is een jaar geleden gestart en er ligt al een (detail) plan die is afgestemd met de betrokken Product Managers en System Architecten. Je draagt zorg voor de uitvoering en rapporteert over de voortgang, risico’s en maatregelen van de epic ‘Migratie’.

Als Migratie Manager heb je te maken met een groot aantal spelers, denk aan de nieuwe infra leverancier, de Product Managers en System Architecten van de Agile Release Trains, het Directieteam en diverse derde partijen (bv applicatiebeheer en -doorontwikkeling) De Migratie Manager heeft een passie voor techniek, verandering en heeft een sterke infrastructurele (Infrastructure as Code en Netwerken) achtergrond. De ideale kandidaat is resultaatgericht, creatief, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en weet mensen aan het doel te binden.

Hij/zij heeft een sterke drive om resultaten binnen de gestelde limieten van tijd, budget en kwaliteit te halen en weet met zijn/haar pragmatische aanpak snel de juiste mensen (van alle stakeholders in het migratie traject) om tafel te krijgen om problemen te adresseren en besluiten te vormen. Hierbij houdt hij/zij rekening dat Logius georganiseerd is conform het SAFe Framework. Tevens heeft de kandidaat aantoonbare ervaring in de politiek gevoelige en complexe omgevingen, waarbij de IT infrastructuur 24/7/365 beschikbaar moet zijn. De kandidaat dient stevig in zijn/haar schoenen te staan, zijn/haar scope goed te kunnen bewaken. Tegelijkertijd dient hij/zij zich alle een kameleon aan te kunnen passen aan de verschillende stakeholders waarmee hij/zij te maken krijgt.

Activiteiten:

 • Toetsen plannen voorzieningen;
 • Bewaken dat opgeleverde diensten van verkrijgende partij aansluiten op de behoefte van een voorziening; zowel inhoudelijk als qua opleverdatum;
 • Zoeken/voorstellen van oplossingen voor inhoudelijke en planning technische issues;
 • Coördineren dat verkrijgende partij afstemming heeft over technische onderwerpen en migratie proces met migratieteams binnen voorzieningen;
 • Consolideren plannen in overall migratieplan, migratiestrategie en planning;
 • Bewaken voortang en planning (zowel van leveranciers als voorzieningen);
 • Capaciteitsplanning (resources en benodigde PDC item.

Achtergrond Opdracht:
Logius levert vitale digitale diensten aan burgers, ondernemers en overheid. Om deze diensten te ontwikkelen en te beheren werkt zijn samen met partners/leveranciers. Logius is als onderdeel van de Rijksoverheid aanbestedingsplichtig en dient voor het aflopen van contracten met partners/leveranciers de domeinen opnieuw aan te besteden. Op dit moment loopt de transitie en migratie van de diensten Infrastructuur en SIEM/SOC. Voor de migratie is Logius op zoek naar een Migratiemanager. Hij/zij gaat onderdeel uitmaken van het Transitie Team.

Organisatie:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie Migratie Manager

Harde eisen:

 • Professional Projectmanager;
 • IPMA-C of vergelijkbaar, SAFE Agilist;
 • WO werk- en denkniveau;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met infrastructuur en applicatie migraties. SIEM/SOC is een pré;
 • Ruime ervaring (minimaal 5 jaar) in de functie van Senior Project Manager Infrastructuur;
 • Kandidaat heeft in de rol van migratiemanager minimaal drie vergelijkbare migraties uitgevoerd en referenties hiervan zijn beschikbaar.

Wensen:

 • Resultaatgericht;
 • Overtuigingskracht;
 • Creatief;
 • Assertief;
 • Communicatief vaardig;
 • Kennis met Safe Agilist certificering of vergelijkbaar;
 • Ervaring met het werken bij Overheidsinstanties.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 1 en 2 augustus 2023. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-07-24 07:31:52

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden