Migratie Manager | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Migratie Manager is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-193
Startdatum:
01-03-2023
Verwachte einddatum:
31-07-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
17-02-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Martin Notmeijer
Telefoonnummer:
+31 6 29040901
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Migratie Manager

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Migratie Manager op basis van 36 uur per week.

De opdracht betreft het begeleiden van de migratie naar de nieuwe infrastructuur leverancier. Hieronder vallen het opstellen van een migratie plan (in een SAFe/Agile organisatie), begeleiden van het opbouwen van de nieuwe infrastructuur, migreren van de huidige applicaties naar de nieuwe infrastructuur, begeleiden van het in beheer nemen van de resultaten en re-transitie van de latende leverancier.

De Migratie Manager stelt het (detail)plan van aanpak migratie op in afstemming met de betrokken Product Managers en System Architecten, draagt zorg voor de uitvoering en rapporteert tweewekelijks over de voortgang, risico’s en maatregelen van de epic ‘Migratie’. Als Migratie Manager heb je te maken met een groot aantal spelers, denk aan de nieuwe infra leverancier, de nieuwe SIEM-SOC leverancier, de Product Managers en System Architecten van de Agile Release Trains, het Directieteam en diverse derde partijen (bv applicatiebeheer en – doorontwikkeling).

De Migratie Manager heeft een passie voor techniek, verandering en heeft een sterke infrastructurele, SIEM en SOC achtergrond. De ideale kandidaat is resultaatgericht, creatief, beschikt over uitstekende communicatieve vaardigheden en weet mensen aan het doel te binden. Hij/zij heeft een sterke drive om resultaten binnen de gestelde limieten van tijd, budget en kwaliteit te halen en weet met zijn/haar pragmatische aanpak snel de juiste mensen (van alle stakeholders in het migratie traject) om tafel te krijgen om problemen te adresseren en besluiten te vormen. Hierbij houdt hij/zij rekening dat Logius georganiseerd is conform het SAFe Framework.

Tevens heeft de kandidaat aantoonbare ervaring in de politiek gevoelige en complexe omgevingen, waarbij de IT infrastructuur 24/7/365 beschikbaar moet zijn. De kandidaat dient steving in zijn/haar schoenen te staan, zijn/haar scope goed te kunnen bewaken en te kunnen acteren volgens het motto ‘deadlines don’t move’. Tegelijkertijd dient hij/zij zich ale een kameleon aan te kunnen passen aan de verschillende stakeholders waarmee hij/zij te maken krijgt.

Activiteiten:

 • Toetsen plannen voorzieningen;
 • Bewaken dat opgeleverde diensten van verkrijgende partij aansluiten op de behoefte van een voorziening, zowel inhoudelijk als qua opleverdatum;
 • Zoeken/voorstellen van oplossingen voor inhoudelijke en planningstechnische issues;
 • Coördineren dat verkrijgende partij afstemming heeft over technische onderwerpen en migratie proces met migratieteams binnen voorzieningen;
 • Conslolideren plannen in overall migratieplan, migratiestrategie en planning;
 • Bewaken voortang en planning (zowel van leveranciers als voorzieningen);
 • Capaciteitsplanning (resources en benodigde PDC items).

Organisatie:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten-besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie Migratie Manager

Harde eisen:

 • Programmamanagement;
 • Professional Projectmanager;
 • IPMA-C Prince 2 Practioner of vergelijkbaar;
 • WO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met infrastructuur en applicatie migraties. SIEM/SOC is een pre ( 3 jr);
 • Ruime ervaring in de functie van Senior Project Manager Infrastructuur. ( 5 jr);
 • Heeft in de rol van migratiemanager minimaal twee vergelijkbare migraties uitgevoerd en referenties hiervan zijn beschikbaar.

Wensen:

 • Competenties: – Resultaatgericht; – Overtuigingskracht; – Creatief; – Assertief; – Communicatief vaardig;
 • Agile PM en ITIL certificeringen of vergelijkbaar;
 • Bekend met werken in scrum (agile) teams en met het SAFe framework.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Martin Notmeijer bereikbaar op het nummer: +31 6 29040901. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-02-10 11:06:52

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden