Migratie Coördinator / Senior Ketenbeheerder | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-1308
Startdatum:
02-01-2023
Verwachte einddatum:
30-06-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
13-12-2022 08:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Migratie Coördinator / Senior Ketenbeheerder

Wij zijn voor Logius op zoek naar een Migratie Coördinator / Senior Ketenbeheerder op basis van 36 uur per week. 

De directie Productiehuis van Logius is op zoek naar een technisch migratie coördinator voor STEAM.

Als migratie coordinator heb je een coördinerende rol aangaande de dienstverlening van Logius (en zijn leveranciers) richting de afnemers en andere teams binnen de ART (Agile Release Train). Werken als migratie coördinator bij team STEAM Team STEAM bestaat uit vijf plaform engineers dat de migratie van MijnOverheid verzorgt van het oude platform(Equinix) naar het nieuwe platform(Solvinity). De migratie bevat naast de technische component ook keten en organisatorische component. In de keten gaat het om samenwerking met andere DevOps teams, het aansluiten van alle afnemers (belanstingdienst, gemeentes, etc). Hiernaast is het team zelf verantwoordelijk voor het overall migratieplan en je opereert onder regie van de product owner van het technisch platform.

Als migratie coördinator:

 • Ben je operationeel coördinerend op de keten gericht, op de migratie en voorbereiding hiervan;
 • Heb je inzichtelijk welke ketens er zijn binnen de migratie van MijnOverheid en stel je deze vast;
 • Stel je draaiboeken op en stem je deze af;
 • Zie je toe op de tijdige levering van migratie opleveringen;
 • Signaleer je tijdig knelpunten en kom je met realistische alternatieven en maatregelen;
 • Ben je samenwerkingsgericht en instaat om sensitief te zijn in en naar de omgeving, vanuit verbinding. Je weet informatie op te halen als dat nodig is, je hebt een flexibele basishouding en bent toegankelijk. Je bent analytisch sterk. Je kunt informatie delen op diverse niveaus en bent politiek sensitief. Je organiseert met de andere teamleden zelfstandig het werk en onderneemt zelf actie. Je bent ambitieus, maar realistisch in de haalbaarheid en mogelijkheden van de verwachte resultaten. Je hebt een functioneel/ technisch profiel.

Achtergrond opdracht:
Een van de belangrijkste activiteiten binnen onze ART is de migratie van onze applicaties naar het nieuwe infrastructurele platform van Solvinity(leverancier). Deze loopt al en dient in 2023 doorgezet en afgerond te worden. Hierbij is het technische werk ondergebracht in één team en het aansluiten van ketenpartners belegd in team MOBB. Als migratie coordinator houdt je centraal de regie op dit werk. Zowel qua inzicht als qua sturing op kwaliteit en juistheid. Waarbij ook centrale afstemming door STEAM gedaan moet worden. In deze centrale rol speel jij als migratie coordinator dan ook een centrale en cruciale rol.

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten-besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie Migratie Coördinator / Senior Ketenbeheerder

Harde eisen:

 • HBO werk en denkniveau ( 5 jaar);
 • Relevante werkervaring, b.v. in (combinatie van) rollen als functioneel beheerder/ ontwerper, testanalist, senior gebruikersondersteuner, technisch ontwerper, technisch coordinator ( 5 jr);
 • Kennis en ervaring met het opstellen van draaiboeken / documentatie ( 3 jr);
 • Ervaring met migratie van infra platformen ( 3 jr).

Wensen:

 • Competenties; – Durf; – Initiatief; -Flexibel; – Resultaatgericht; – Samenwerken; – Zelfontwikkeling; -Specifiek voor deze functie zijn daarnaast de volgende competenties gewenst: Autonoom, Plannen en organiseren, proactief, (zelf)kritisch, Analytisch;
 • Ervaring met of kennis van de Agile/Safe werkwijze;
 • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-12-09 08:21:31

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden