Medewerker projectbeheersing en ondersteuning | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Medewerker projectbeheersing en ondersteuning is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-520
Startdatum:
10-05-2023
Verwachte einddatum:
10-05-2024
Aantal uur per week:
30
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
19-04-2023 09:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Medewerker projectbeheersing en ondersteuning

Wij zijn voor het Ministerie van Justitie en Veiligheid op zoek naar een Medewerker projectbeheersing en ondersteuning op basis van 30 uur per week. 

Ondersteuning:
Ondersteunen van het proces om met stakeholders en externe contractpartners te komen tot prioriteitstelling in requirements en tot besluitvorming over het programma. Dit omvat ook het organiseren van bijeenkomsten het bijhouden van actie- en besluitenlijsten en – waar nodig – maken van verslag. Meedenken en meewerken aan communicatie over het programma en binnen het programma.

Planning en control:
In samenwerking met de programmamanager, realisatieteams en werkgroepen opstellen en onderhouden van een planning voor realisatie en financiën. Bewaken van voortgang, onderhouden van backlogs onderhouden van contact met actiehouders over voortgang. Ondersteunen bij inhuur, contractverlengingen/ contractmanagement, urenregistratie, onboarding van nieuw ingehuurde medewerkers.

Risico en kwaliteit:
Onderhouden van risicologs in samenwerking met programmamanager en medewerkers binnen het programma. Bewaken dat documentatie van programmaresultaten en besluitvorming systematisch wordt vastgelegd en dat daarmee invulling kan worden gegeven aan eisen van onafhankelijk toezichthouders (bijvoorbeeld auditors of CIO-office). Dit vereist ook kennis en inzicht in best-practices voor projectmanagement, (Agile) IT-ontwikkeling, informatiebeveiliging en IT-beheer.

Algemene kenmerken:

 • Enthousiast, pragmatisch en flexibel, dienstverlenende instelling. kan goed zelfstandig werken, ook als werkzaamheden niet gestructureerd worden aangeboden;
 • Gevoel voor bestuurlijke verhoudingen/ sensitiviteit voor verschillende belangen. Een verbinder. Gericht op draagvlak en samenwerking binnen het programma;
 • Communicatief vaardig, zowel in woord als schrift.

Achtergrond opdracht:
Voor de invulling van hun taken maken RIEC’s op dit moment deels gebruik van gezamenlijke systemen (RIEC-IS en fileshare) en deels van eigen systemen (voor analysewerkzaamheden). Zowel het gebruik van RIEC-IS, als het gebruik van eigen analyse software brengt risico’s met zich. RIEC-IS is verouderd, moeilijk te beheren, slecht onderhoudbaar en moeilijk aanpasbaar. Voor analyse software is het moeilijk om voor de eigen systemen van RIEC’s op regio-niveau voldoende expertise, middelen en beveiligingsmaatregelen te organiseren.

Op initiatief van de RIEC-regio’s is gestart om de vernieuwing-IV verder vorm te geven en op te starten. Dit heeft geleid tot de opstart van een programma, de formering van een gemotiveerd team van betrokken medewerkers. De resultaten van het programma komen tot stand in een samenwerkingsverband met veel stakeholders waarbij de resultaten van verschillende besluitvormingsgremia, werkgroepen en realisatieteams tot een planmatige en beheerste realisatie moeten leiden.

Realisatie moet voldoen aan projectstandaarden van planning, kwaliteit en financiële beheersing. De resultaten moeten ook aantoonbaar voldoen aan kwaliteitsstandaarden, waarbij met name aspecten van privacy en informatiebeveiliging een grote rol spelen.

Organisatie:
Het RIEC*/LIEC-samenwerkingsverband (www.riec.nl) zet zich in voor de bestrijding van ondermijnende criminaliteit. Dit samenwerkingsverband van overheidsorganisaties (Politie, OM, Belastingdienst, FIOD, NVWA, gemeenten, provincies, waterschappen, e.d.) kunnen, onder zeer specifieke voorwaarden, informatie met elkaar delen. Deze samenwerking is in een convenant vastgelegd. Voor de zaken, die via onderliggende processen, tot resultaten (bv interventies) moet leiden, worden ICT systemen gebruikt. Het Landelijk Informatie en Expertise Centrum (LIEC), is verantwoordelijk voor het beheerder en exploitatie van de benodigde Informatievoorzieningen. * RIEC = Regionaal Informatie en Expertise Centrum.

Eisen en wensen voor de functie Medewerker projectbeheersing en ondersteuning

Harde eisen:

 • De kandidaat heeft een afgeronde opleiding op HBO/WO niveau;
 • Kandidaat heeft aantoonbaar ervaring met werken in projectmatige omgeving;
 • Kandidaat heeft aantoonbaar kennis/ ervaring met IV-gerelateerde vraagstukken;
 • De kandidaat overlegt -voorafgaand of zo snel als administratief mogelijk na start – een VOG Politiegegevens.

Wensen:

 • De kandidaat heeft ervaring met het werken binnen projecten als ondersteuner en/of (deel) projectleider. Geef aan hoeveel jaar ervaring;
 • De kandidaat heeft kennis en ervaring met het werken in IT-ontwikkeling. Geef aan hoeveel jaar ervaring je hebt;
 • De kandidaat heeft kennis en ervaring met het werken in beheer/informatiebeveiliging. Geef aan hoeveel jaar ervaring je hebt;
 • De kandidaat heeft kennis en ervaring met werken binnen overheid en overheidsprojecten in een gevoelige bestuurlijke omgeving. Geef aan hoeveel jaar ervaring je hebt;
 • De kandidaat is bij aanvang opdracht bereidt om het aantal uren op te bouwen naar 30 uur p/wk;
 • De kandidaat is gedurende opdracht – in overleg – op zoveel mogelijk verschillende dagen flexibel inzetbaar.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 24 april tot en met 28 april 2023. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-04-13 09:44:08

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden