Manager Databeheer NS International | Amsterdam

Functie omschrijving

Bedrijfsonderdeel
 
Commercie en Ontwikkeling heeft als doel:
De reiziger helpen de reis naar de hand te zetten met een drempelloze én persoonlijke reisbeleving door samen met partners een deur-tot-deur mobiliteitsaanbod te creëren en waardevolle service te bieden.
 
Afdeling
 
Bedrijfsonderdeel NS International maakt onderdeel uit van NS Groep en richt zich op de complete dienstverlening rondom internationale treinreizen. NS International biedt de klant snelheid en gemak bij het boeken van tickets, de reis naar en van het station, het verblijf op het station en in de trein. NS International maakt deel uit van Railteam, een samenwerking tussen Europa’s belangrijkste hogesnelheidsondernemingen. Railteam sluit de Europese hogesnelheidslijnen naadloos op elkaar aan. NS International werkt intensief samen met de Belgische Spoorwegmaatschappij (NMBS) in BeNe-verband aan een distributiesysteem waarin alle commerciële en financiële transacties worden vastgelegd. Afdeling De afdeling IT Internationaal werkt voor NS International en biedt ondersteuning bij vrijwel alle IT-vraagstukken, voor de afdelingen Marketing, Commercie, Financiën en Operations en voor BeNe. 
Het IT landschap heeft vele interfaces naar verschillende organisaties en systemen in verschillende landen. NS International staat aan de vooravond van een grote verandering in het systeemlandschap, waarbij de ICT-systemen voor primaire verkoopprocessen worden herzien.
IT International heeft circa 40 medewerkers, die in verschillende multidisciplinaire scrumteams intensief samenwerken met de productowners van de verschillende business afdelingen. De teams kennen veelal de volgende rollen: Productowner, Scrummaster, Informatieanalist, Engineer, Testanalist/Tester, Functioneel applicatiebeheerder en databeheerder. 

Doel van de functie 
 
Databeheer is verantwoordelijk voor de correcte, complete en tijdige invoer van data (prijzen, ticketteksten, naverkoop, reserveringsbeheer van treinen, werkzaamheden aan het spoor etc.) in de distributiesystemen van NS International en voor informatieverstrekking aan verkoopkanalen via de kennisbank. Databeheer is een disciplinair team met de domeinen: Marktprijzen, NRT, Internet (D-COBS) en EPA (reserveringssysteem). In BeNe verband wordt intensief samengewerkt met de databeheerders van NMBS met wie zowel de beheertools als configuratie gedeeld worden. 
We zijn op zoek naar een Manager Databeheer die zich enerzijds bezighoudt met het dagelijks beheer van het tarief assortiment aangeboden via de diverse bedrijfsapplicaties en anderzijds richting geeft aan de noodzakelijke stappen die gemaakt moeten worden in ontwikkelingen als overgang naar het backoffice systeem van Amadeus. 
De Manager Databeheer zorgt ervoor dat databeheerders competenties ontwikkelen voor issue analyse, het verdergaand automatiseren en testen van tariefaanbod en prijzen in de diverse applicaties. Daarbij is de manager een belangrijke belangenbehartiger in een complex systeem- en stakeholderlandschap. Databeheer is hierin een cruciale schakel en zeer belangrijk om onze ambitie richting de reiziger te kunnen blijven waarmaken.

NS International implementeert onderdelen van het SAFe framework en werkt op basis van Program Increments. Hierin vindt ook afstemming met andere organisatieonderdelen binnen NS en externe partijen plaats, waarbij NS International de rol van regiehouder heeft.

Binnen deze context moet je je weg zien te vinden in de samenwerking met business en IT-collega’s, die ook hier hun prioriteiten hebben liggen.

Hier ga je werken
NS International biedt de reiziger hogesnelheidsvervoer naar nationale en internationale bestemmingen. Wij streven daarbij naar comfort, snelheid en gemak. NS International biedt duurzame reizen tot in het hart van de stad. Met onze NS International Lounges in Amsterdam, Rotterdam, en Schiphol maken we het reizen met onze treinen extra aantrekkelijk. Daarnaast groeit het aantal bestemmingen in binnen- en buitenland gestaag. Hiervoor werken wij samen met onze nationale en internationale partners aan de verdere ontsluiting van een internationaal spoornet. 
Als Security en Privacy Specialist kom je terecht op onze locatie in Amsterdam. 
 
Werken binnen NS betekent werken in een omgeving waar complexe vraagstukken en processen een belangrijke rol spelen. Een boeiende omgeving met veel ruimte voor je eigen ontwikkeling en eigen initiatief. 
 
Voor deze rol worden 2 intakegesprekken ingepland.

Functie eisen

Opleiding, Kennis en Werkervaring

 • Afgeronde HBO (ICT-) opleiding  
 •  Inlevende manager met gevoel voor teamdoelstellingen
 • Verandermanager voor onderdelen expliciet maken van competenties en roadmap van veranderingen in het kader van Amadeus en met integratie busines processen
 •  Lean-Agile werkwijze omarmen en aantoonbaar trackrecord
 • Inhoudelijke affiniteit
 •  Omgaan met anderen en andere culturen
 •  Sterk affiniteit met IT in complexe (IT) omgevingen

 
Gedrag, Vaardigheden/ Competenties

 • People manager met focus op verbinding en samenwerking
 • Eigenaarschap en verantwoordelijkheidsgevoel. Leiderschap (zowel naar groepen als individuen)
 • Leergierig
 • Energiek
 • Flexibel
 • Pro actief
 • Klantgericht
 • Gestructureerd
 • Analytisch
 • Kwaliteitsgericht
 • Stressbestendig
 • Teamplayer
 • Kennis internationale verkoop is een pre

Meedenken met de organisatie, waarbij inlevingsvermogen van belang is, zie jij als iets vanzelfsprekends. Je bent ambitieus en werkt graag in teamverband. Je kijkt verder dan je eigen takenpakket en naar de impact op andere teams. Je kunt hoofd- en bijzaken onderscheiden. Je bent niet bang om verbeteringen kenbaar te maken en op mensen af te stappen. 

De kernwaarden van NS zijn proactief, verbindend, vakkundig en gastvrij.

Extra informatie

Standplaats

Amsterdam
Aanvraagnummer
1363
Startdatum:
08-11-2017
Verwachte einddatum
08-05-2018
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
30-10-2017 15:00
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

CV in het Nederlands en max 7 pagina’s

De selectiegesprekken vinden plaats op 3 november.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06-29985899. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-10-25 15:20:07

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden