Senior Loopbaanadviseur

Functie omschrijving

Ter vervanging van ziekte is de gemeente Venlo tijdelijk op zoek naar een loopbaanadviseur (0,5 fte).

De gemeente is een ambitieus verandertraject ingegaan dat leidt tot minder gelaagdheid, meer ontschotting en een verantwoordelijkheid die laag in de organisatie ligt. Betere samenwerking en dienstverlening krijgen een extra impuls door het nieuwe gemeentelijke stadskantoor. De inwoners maken dan ook tastbaar mee hoe de organisatie zich wil presenteren: transparant, toegankelijk, efficiënt en met menselijke maat.

Als werkgever vragen we van onze medewerkers en collega’s bevlogenheid, betrokkenheid, vitaliteit en leiderschap. En wie bij Venlo werkt, ziet dat je dat ook terugkrijgt van de gemeente Venlo als werkgever. Niet je team, niet je afdeling, niet jijzelf staat centraal, maar de organisatie als geheel. Wat goed is voor de organisatie, is goed voor de medewerkers. En wat goed is voor de stad, is goed voor elke inwoner.

We denken in rollen in plaats van functies. In kwaliteiten en talenten in plaats van ‘staat dit wel in mijn functiebeschrijving?’. Echt samen-werken om resultaten te behalen. Daardoor ontstaat veel onderling contact en interactie.

Als Loopbaanadviseur organiseer je diverse activiteiten die kunnen bijdragen aan het succesvol plaatsen van kandidaten in een passende of geschikte functie/ rol. Hierbij kun je denken aan het organiseren of geven van trainingen en workshops in het kader van het aanleren of aanscherpen van vaardigheden, het regelen van een stage of werkervaringsplek, externe scholing of het detacheren van kandidaten.

Functie eisen

De TMA gecertificeerde Loopbaanadviseur is een doortastend, communicatief vaardig persoon die vanuit recente stevige ervaring als loopbaanadviseur/ coach in staat is medewerkers met een loopbaanbehoefte of -vraag te begeleiden bij het vinden van een nieuwe uitdaging. Inzet van creativiteit, vindingrijkheid en doorzettingsvermogen is hierbij van doorslaggevend belang. De kandidaat dient, naast organisatiesensitiviteit en daadkracht, resultaatgericht en professioneel te zijn. De kandidaat dient over een grote mate van zelfstandigheid en zelfsturend vermogen te beschikken en pro actief de samenwerking op te zoeken zowel intern als extern met als doel medewerkers te begeleiden/ adviseren naar een nieuwe uitdaging. Daarnaast heb je aantoonbare ervaring met loopbaaninstrument TMA en zgn. e-portfolio’s. In het kader van de actuele organisatieontwikkelingen is ervaring in potentialtrajecten gewenst.

Binnen de gemeente Venlo is de functie van teamleider opnieuw beschreven, waarbij de verantwoordelijkheid bij de kwaliteit en het welbevinden van de medewerker en het team ligt. De loopbaanadviseurs hebben hier een belangrijke rol ingespeeld. Aan de hand van TMA testen is er gekeken of iedereen nog in deze nieuwe rol past. Dit traject, wat nog lopende is, wordt het ManagementDevelopment traject genoemd.

Wat hier tegenoverstaat is het Potentialtraject. Door de nieuwe rol, is er ook ruimte ontstaan voor Potentials binnen de organisatie. Deze potentials krijgen de mogelijkheid zich door te ontwikkelen in een leidinggevende rol.

Opleiding Op CV aantoonbaar gecertificeerd loopbaanadviseur/coach.

Certificering Op CV aantoonbaar TMA gecertificeerd.

Certificering Op CV aantoonbaar NOLOC gecertificeerd.

Werkervaring Op CV aantoonbare werkervaring van minimaal 2 jaar met het voeren van TMA-validatiegesprekken.

Werkervaring Op CV aantoonbare werkervaring van minimaal 5 jaar in de afgelopen 8 jaar als loopbaanadviseur en/of loopbaancoach

Extra informatie

Standplaats

Venlo
Aanvraagnummer
409
Startdatum:
2016-11-07
Verwachte einddatum
2017-02-07
Aantal uur per week:
20
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2016-10-12
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Winhold Bartelink Als u geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij u van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2016-10-05 12:25:11

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden