Senior Leerbegeleider Techniek | Diemen

Functie omschrijving

Binnen GVB verzorgt het bedrijfsonderdeel Railmaterieel, met ruim 300 medewerkers, het technisch onderhoud, de revisie en modificaties van trams en metro’s. Het voertuigenpark bestaat uit meer dan 300 railvoertuigen, verdeeld over zeven typen. Vanuit uitdagende KPI’s focust Railmaterieel zich op een optimale performance van het voertuigenpark in termen van veiligheid, betrouwbaarheid, beschikbaarheid en comfort, tegen een concurrerend kostenniveau.
 
Binnen Railmaterieel is de afdeling Technisch beheer primair verantwoordelijk voor een innovatief strategisch beheer van de assets: de samenstelling en optimalisatie van het voertuigenpark. De afdeling ontwikkelt en bewaakt de technische onderhoud- en modificatie programma’s voor de werkplaatsen. De uitvoering daarvan wordt belegd bij een hoofdwerkplaats voor het groot onderhoud en twee lijnwerkplaatsen voor kortdurend onderhoud. Daarnaast ondersteunt de afdeling Technisch beheer de werkplaatsen met technisch onderzoek en advisering, centrale productieplanning, configuratie bewaking, technische opleidingen, productiemiddelen beheer, documentatie en kwaliteitscontroles.
 
De afdeling opleidingen levert een belangrijke bijdrage om de juiste kennis en vaardigheden over te dragen aan medewerkers van GVB. De afdeling opleidingen is volop in ontwikkeling met de introductie van verschillende leerinterventies en ontwikkelen van praktijkgerichte opleidingen. Met name leren op de werkplek staat binnen de werkplaatsen centraal. De afdeling opleidingen bestaat uit de Manager Technische Support & Opleidingen, de Opleidingscoördinator, 2 leerbegeleiders en de Opleidingskundige.  

Als technisch leerbegeleider ben je samen met het team verantwoordelijk voor de opleidingen van onder andere monteurs Railmaterieel. Je faciliteert, begeleidt en verzorgt de voorbereiding en uitvoering van vakopleidingen voor Railmaterieel, zowel vakinhoudelijk als op vaardigheidsniveau. Je bewaakt de voortgang van de leerprocessen en adviseert medewerkers en monteurs hierover zodanig dat de medewerkers beschikken over de benodigde vakkennis en vaardigheden voor de optimale uitoefening van hun functie. Je staat als  leerbegeleider open voor signalen en past zo nodig in overleg met interne opdrachtgevers  en teamleden het trainingsprogramma aan. Tot jouw taken behoren:
 

  • het geven van theoretische en praktische trainingen en opleidingen;
  • het afnemen van examens/ proeve van bekwaamheid;
  • afstemmen met praktijkopleiders voor eenduidige communicatie richting monteurs;
  • het voeren van coachgesprekken met en adviseren van de medewerker m.b.t. ontwikkelpunten;
  • het vertalen van leerdoelen naar les-, opleidings- en toetsingsmateriaal;
  • bijdragen door verbetervoorstellen te doen voor de ontwikkeling en evaluatie van de leertrajecten; signaleren van interne en externe ontwikkelingen;

Functie eisen

Je beschikt over een HBO opleiding Electrotechniek aangevuld met opleidingskunde kennis. Je hebt meer dan vijf jaar aantoonbare ervaring in een soortgelijke functie. Daarbij is het belangrijk dat je ervaring hebt binnen een technische onderhoudsomgeving. Kennis  en ervaring binnen de vervoersbranche of een soortgelijk productieproces is een vereiste. Ook heb je ervaring met verschillende praktijkgerichte leervormen en e-learning. Daarnaast ben je enthousiast en heb je een proactieve houding. Je neemt initiatieven ter verbetering van processen en programma’s. Verder beschik je over:

  • goed ontwikkelde didactische vaardigheden;
  • vaardigheden om zowel binnen het team als in de groep monteurs op opbouwende, maar ook kritische wijze feedback te geven;
  • goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid;
  • de volgende eigenschappen: integer, klantgericht, initiatiefrijk,  goede presentatiekwaliteiten, persoonlijke en organisatiesensitiviteit.

 

Extra informatie

Standplaats

Diemen
Aanvraagnummer
874
Startdatum:
2017-05-22
Verwachte einddatum
2018-05-22
Aantal uur per week:
32-36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-05-16
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-05-08 15:06:13

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden