Lead Developer/Software Architect | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Lead Developer/Software Architect is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2024-1076
Startdatum:
08-07-2024
Verwachte einddatum:
07-07-2025
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
12-06-2024 10:00
Contactpersoon Quest4:
Gerard Tummers
Telefoonnummer:
0615021386
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Lead Developer/Software Architect

Opdrachtomschrijving
KOOP zoekt een Lead Developer/Software Architect voor DevOps team Herbouw BasisWettenBestand (BWB) waarin een keten van complexe applicaties volgens moderne architectuur zal worden herbouwd. De Lead Developer is in staat zelfstandig te werken, en tegelijkertijd in nauwe samenwerking met het team te zorgen voor snelle en kwalitatief hoogstaande ontwikkeling van complexe software. Als Lead Developer ben je niet alleen verantwoordelijk voor het schrijven van hoogwaardige code, maar ook voor het aansturen en begeleiden van het ontwikkelingsteam. Daarbij werk je nauw samen met de System Architect om invulling te geven aan de architectuur van de oplossing. Bij KOOP wordt gewerkt volgens agile en SAFE principes. Het team werkt in sprints van twee weken, waarbij de prioriteiten worden gesteld op basis van de lopende projecten, in overleg met de diverse productowners. De ontwikkelaar is betrokken bij het gehele proces, van idee tot het in productie nemen en beheren van de software. De belangrijkste technologieën die in dit team worden gebruikt zijn Java en XSLT (vanwege de aard van de content waarmee KOOP werkt wordt er veel gebruik gemaakt van XML-technologie). XSLT kennis is al voldoende in het DevOps team aanwezig dus het is van belang dat de Lead Developer zeer vaardig is en ruime ervaring heeft met Java, zodat we met elkaar snel resultaten kunnen bereiken.

Achtergrond
Het Kennis- en exploitatiecentrum Officiële Overheids Publicaties (KOOP) is verantwoordelijk voor de dagelijkse publicatie van overheidsinformatie in Nederland. Met onze publicatiediensten stellen we de gehele Nederlandse overheid in staat om officiële overheidsinformatie te publiceren. Deze zijn te vinden op de portal officielebekendmakingen.nl. We staan aan de vooravond om de hele keten Officiele Publicaties te herbouwen en veilig te stellen voor de komende 10 jaar. Daartoe zal een projectteam inclusief scrum team worden ingericht. Binnen het genoemde scrum team is behoefte aan een Lead Developer/Software architect voor het ontwikkelen van de te herbouwen applicaties op basis van features, user stories en specificaties. KOOP hanteert de SAFe methodiek, we gaan ervan uit dat de kandidaat hiermee bekend is en zich hieraan conformeert. KOOP wil verbeteringen doorvoeren om zowel de kwaliteit van de software als de kwaliteit van het ontwikkelproces naar een hoger niveau te tillen. Met het gebruik van de Agile ontwikkelmethodiek wil KOOP hiervoor een belangrijke randvoorwaarde invullen. Goed kunnen samenwerken binnen een multidisciplinair Scrum team en ervaring met het werken in een Agile omgeving, zijn belangrijke vereisten. De Lead developer maakt onderdeel uit van het scrum team.

Organisatie
Logius gelooft in een overheid die altijd, overal en voor iedereen beschikbaar en toegankelijk is. Daarom bieden we publieke organisaties producten en diensten waarmee we er samen voor zorgen dat burgers en bedrijven digitaal zaken kunnen regelen met de overheid. Dat doen wij betrouwbaar, vakkundig en in eenvoud. Ga je bij Logius aan de slag, dan zet je jouw kennis en ervaring in voor heel Nederland. Samen met fijne en behulpzame collega’s werk je (agile) aan een digitale overheid voor iedereen. En dat in een omgeving waar je de vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt om de zaken op te pakken die jij belangrijk vindt. Waar innovatie centraal staat. En waar je alle kansen krijgt om je verder te ontwikkelen. Wees welkom in het hart van de digitale overheid! KOOP, het Kennis- en Exploitatiecentrum voor Officiële Overheidspublicaties, is de drijvende kracht achter de grootste portalen met overheidsinformatie op internet: overheid.nl, wetten.nl en officiëlebekendmakingen.nl. KOOP is sinds 1 januari 2023 onderdeel van agentschap Logius. KOOP ondersteunt daarmee alle overheidsorganisaties in Nederland om elke dag informatie zoals wet- en regelgeving, parlementaire stukken, vergunningen en internationale verdragen te publiceren. Iedereen heeft recht op betrouwbare en toegankelijke overheidsinformatie. Het Kennis- en Exploitatiecentrum Officiële Overheidspublicaties (KOOP) is de digitale uitgever van de overheid en de drijvende kracht achter digitale ontsluiting van wet- en regelgeving. Wij staan voor laagdrempelige toegang tot officiële overheidsinformatie.

Eisen en wensen voor de functie Lead Developer/Software Architect

Harde-eisen

 • Kandidaat heeft ervaring met ontwikkeling en onderhoud van JAVA-applicaties;
 • Kandidaat heeft ervaring het inhoudelijk aansturen van een ontwikkelteam;
 • Kandidaat beschikt over minimaal HBO werk- en denkniveau. (aantoonbaar in CV en motivatie);
 • Kandidaat beschikt over een eigen (ontwikkel-)laptop met toegangswoord, versleutelde harde schijf (encryptie), up to date antivirussoftware t.b.v. de uit te voeren werkzaamheden;
 • Ervaring in het ontwikkelen van complexe en beheerbare Java applicaties, van architectuur tot en met realisatie; (5 jaar)
 • Ervaring als lead developer, inhoudelijk aansturen van een team, proactief, oplossingsgericht en teamspeler; (5 jaar)
 • Ervaring met ontwikkelen voor en geautomatiseerd uitrollen naar een Kubernetes-omgeving; (5 jaar)
 • Ervaring met ontwikkelen van nieuwe applicaties, niet alleen met doorontwikkeling. (5 jaar)

Wensen

 • Ervaring met software architectuur en ruime ervaring met het samenwerken met de system architect bij softwareontwikkeling;
 • Ervaring met een op (micro)services gebaseerde architectuur;
 • Ervaring met het ontwikkelen van REST-APIs. Kennis van de REST-API Design Rules is een pre;
 • Ervaring met XML;
 • Ervaring met PostgreSQL;
 • Kennis van/ervaring met (integratie) testframeworks (zoals Cucumber en Selenium);
 • Ervaring met het ontwikkelen van een workflowsysteem is een pre;
 • Ervaring met Scrum en DevOps. Ervaring met SAFe is een pre;
 • Ruim voldoende kennis van de Nederlandse taal, schrijven en spreken.

Competenties

 • Uitstekend analytisch vermogen;
 • Goede communicatieve en sociale vaardigheden (Nederlandse taal);
  Doorzettingsvermogen / stressbestendig / proactief / zelfstandig.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op donderdag 20 juni 2024. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Gerard Tummers bereikbaar op het nummer: 0615021386. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-06-11 12:55:56

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden