LDM Maker | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor LDM Maker is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-914
Startdatum:
10-07-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
19-06-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving LDM Maker

Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een LDM maker op basis van 36 uur.

Het directoraat-generaal Douane is op zoek naar een LDM maker die ook DDL, XSD, enzovoort kan interpreteren en kan vertalen naar een LDM. Het gaat hierbij om werkzaamheden ten aanzien van de realisatie van de Datacatalogus en DUTO-eisen (DUurzame TOegankelijkheid). De aanwezige Logische en Fysieke Datamodellen moeten geïnventariseerd worden. De Logische Datamodellen dienen op orde te zijn. De velden/attributen in beide dienen gekoppeld te zijn. Daarnaast moeten hiërarchische structuren opgesteld worden, waaronder douane Schema’s voor zowel de opslag in DDD van gestructureerde informatieobjecten als voor de opslag van de overeenkomstige informatieobjecten in het dataplatform. Deze kennen een variant op het niveau van een Logische Datamodel en een variant op het niveau van een Fysiek Datamodel. De opdracht is voor 32-36 uur per week. In het geval van meerdere kandidaten geschikt worden bevonden, behoudt de dienst zich voor meerdere gunningen te doen.

Achtergrond
Programma Douane Informatiehuishouding op Orde (DIOO) is een meerjarig programma en heeft als opdracht de informatiehuishouding duurzaam op orde te brengen, alsook het verbeteren van de informatievoorziening van het DG Douane naar de Kamer en maatschappij. Een opdracht die voortkomt uit het Departementale Programma IOO (olv het Ministerie van Financiën). En deze is opgezet in reactie op de kabinetsreactie nav het rapport ‘Ongekend Onrecht’, waarin de Parlementaire Onderzoekscommissie Kinderopvangtoeslag (POK) zich kritisch uitlaat over de wijze waarop zij tijdens het onderzoek is voorzien van informatie. Daarnaast is er een groeiende noodzaak om de informatiehuishouding en –voorzieningen structureel en duurzaam te verbeteren. In het programmaplan zijn 5 actielijnen gedefinieerd: 1. informatieprofessional, 2. volume en aard van informatie, 3. informatiesystemen 4. sturing en naleving. En 5. IV en politiek ambtelijke verhoudingen. Projecten onder de actielijnen zijn bijvoorbeeld: actief openbaar maken, e-mailarchivering en het implementeren van een document management systeem.

Organisatie
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie LDM Maker

Harde eisen:

  • Werkervaring in soortgelijke functie omtrent IV-beheersvraagstukken ( 3 jr );
  • Kennis over datacatalogus; Microsoft: Consulting & Fasttrack Purview: UML-modellering in BiZZdesign Enterprise Studio; kunnen interpreteren van DDL en XSD’s etc en vertalen naar DDL ( 2 jr ).

Wensen:

  • A.09 Innoveren Het inzetten van onafhankelijk denken en technologische kennis om verschillende concepten te integreren, zodat unieke oplossingen ontstaan. 4D.07 Datascience en analytics Het ontwerpen en creëren van data-analysetools om de organisatorische datalevenscyclus te ondersteunen; het verifiërenvan de waarheidsgetrouwheid van de data; het verwerken en visualiseren van data-analyseresultaten binnen het domein. 3Het zoeken en verzamelen van data; het voor analyses voorbereiden van data uit meerdere bronnen en formaten. 2D.10 Informatie- en kennismanagement De juiste informatiestructuur integreren in de organisatie-omgeving. 4Het analyseren van bedrijfsprocessen en bijbehorende informatie-eisen en het daarmee voorzien in de meest geschikte informatiestructuur. 3E.05 Procesverbetering Het organiseren en borgen van innovatieve implementaties / verbeteringen die bijdragen aan grotere efficiëntie; het aantonenaan de directie dat de organisatie voordeel heeft van potentiële wijzigingen. 4E.06 ICT kwaliteitsmanagement Het evalueren en inschatten in hoeverre aan kwaliteitseisen is voldaan en het organiseren en borgen dat hetkwaliteitsbeleid wordt geïmplementeerd; het tonen van multifunctioneel leiderschap voor het stellen en overtreffen van kwaliteitsnormen. 4Het evalueren van kwaliteitsindicatoren en processen op basis van het kwaliteitsbeleid en indien nodig het voorstellen van herstelacties. 3

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-06-14 10:42:48

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden