Senior Kwartiermaker Beheer & Ontwikkeling | Amersfoort

Functie omschrijving

Bedrijfsonderdeel
NS Reizigers (NSR) is een belangrijke pijler binnen het NS bedrijf, die voor een groot deel het gezicht van NS naar de klant vertegenwoordigt. De focus van de activiteiten van NS Reizigers ligt op het realiseren van kwalitatieve vervoerscapaciteit, goede service en informatie, aantrekkelijke reisproducten en een hoogwaardig veiligheidsprofiel. IT zit in het hart van de NS. Zonder IT rijden er geen treinen meer, kunnen we geen reisinformatie geven en zelfs geen kopjes koffie meer verkopen. Om onze reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben we bij NS veel mooie, grote en innovatieve IT projecten lopen.
 
Bij de afdeling Transportbesturing wordt op volcontinue basis NS materieel en personeel in Nederland bijgestuurd. Ter vervanging van het legacy VKL systeem worden toekomstvaste nieuwe systemen ontwikkeld. Met het nieuwe systeem B@M wordt materieel bijgestuurd in het geval van problemen op het spoor of het niet beschikbaar zijn van materieel. Het systeem B@D geeft de dienstregeling door aan diverse andere systemen binnen de NS. Steeds meer is sprake van aanvullende functionaliteiten, zoals de LMM tool, welke de rol Landelijk Monitor Materieel ondersteunt met actuele inzichten en overzichten van de status van de treinen en de impact op de dienstregeling.
 
De kernwaarden van NS zijn proactief, verbindend, vakkundig en gastvrij.
 
Omschrijving opdracht / op te leveren eindresultaat
De kwartiermaker dient te bewerkstelligen dat integrale scrum teams gevormd worden welke overgedragen kunnen worden aan LTSO. Dit betreft in essentie samensmelting van functioneel beheer, applicatie consultants, ontwikkelteams en wisselwerking met Technisch (Applicatie) Beheer. Een en ander conform LTSO blauwdruk. Het ultieme doel is dat er voor de operatie sprake is van een geruisloze transitie en behoud van de Besturing 3.0 ontwikkelstraat kennis en capaciteit voor hoogwaardig beheer en verdere innovatie door LTSO voor Transportbesturing.

De kwartiermaker geeft direct leiding aan de functionele beheerders en applicatie consultants binnen het programma, en stemt af met dienstverleners v.w.b. technisch (applicatie) beheer. De kwartiermaker brengt de processen in kaart v.w.b. toekomstige beheer & ontwikkeling onder LTSO en implementeert deze planmatig en gefaseerd. De kwartiermaker maakt deel uit van het Besturing 3.0 PMT, en rapporteert aan de IT Manager van LTSO.

De afdeling LTSO (Logistiek & Transportbesturing Service Organisatie) verzorgt beheer en ontwikkeling van de IT, waarbij Technisch Beheer NS-breed is uitbesteed. LTSO beheert een brede portfolio van systemen en gaat nu voor het eerst zelf ook software ontwikkeling uitvoeren. De visie van LTSO is om dit waar mogelijk business-gericht, ketenbreed en op basis van DevOps te doen. Dit is vormgegeven in de LTSO blauwdruk. Het resultaat van het werk van de Kwartiermaker moet zijn dat de door het Besturing 3.0 programma opgeleverde producten B@D en B@M en bijbehorende ketens conform LTSO blauwdruk in beheer zijn genomen.

Functie eisen

Opleiding, Kennis en Werkervaring                       
• Een afgeronde relevante HBO/academische opleiding
• Minimaal 10 jaar relevante ICT-ervaring
• Minimaal 5 jaar werkervaring in een soortgelijke functie
• Meer dan 5 jaar ervaring met inrichten van en transities naar Beheer
• Kennis van beheer processen (ITIL ASL en BISL)
• Affiniteit / ervaring met DevOps en scrum

Gedrag, Vaardigheden/ Competenties
• Stressbestendig op weg naar de deadlines
• Resultaatgericht
• Verbindend
• Organisatiesensitief
• Communicatief vaardig

Extra informatie

Standplaats

Amersfoort
Aanvraagnummer
1077
Startdatum:
2017-07-24
Verwachte einddatum
2018-01-24
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-07-12
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

De eerste gesprekken vinden plaats op woensdag 19 juli tussen 12:00 – 17:00 uur in Utrecht
De tweede gesprekken vinden plaats op donderdag 20 juli tussen 12:00 – 17:00 uur in Amersfoort

CV max 7 pagina’s en in het Nederlands

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06-29985899. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-07-11 06:20:14

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden