Kwaliteitsmedewerker Informatiebeheer | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Kwaliteitsmedewerker Informatiebeheer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2023-458
Startdatum:
17-04-2023
Verwachte einddatum:
16-04-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
07-04-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Kwaliteitsmedewerker Informatiebeheer

Wij zijn namens het ministerie van Economische Zaken op zoek naar een Kwaliteitsmedewerker Informatiebeheer op basis van 36 uur.

Bij de NVWA wordt in de periode 2022 – 2026 het programma OHIO (Open, Huishouding, Informatie, Orde) uitgevoerd. Het doel van OHIO is het op orde brengen en op orde houden van de informatiehuishouding bij de NVWA. Het programma omvat alle (voor een deel reeds opgestarte) projecten/trajecten bij de NVWA die bijdragen aan de doelstellingen van OHIO. Hierbij wordt OHIO gepositioneerd als kennisplatform. Een substantieel deel van de projecten/trajecten van OHIO komt voort vanuit rijksbrede prioriteiten. Binnen OHIO is naast (IV-)techniek veel aandacht voor bewustwording bij alle medewerkers van de NVWA. De inzet is het realiseren van een situatie waarbij voor iedere NVWA-medewerker informatiebeheer een structureel en logisch onderdeel is geworden in de dagelijkse werkpraktijk. Voor het faciliteren en ondersteunen van de medewerkers hierbij wordt een nieuw Supportteam Informatiebeheer ingericht. De opdracht voor OHIO is omvangrijk en complex. Het op orde krijgen en op orde houden van de informatiehuishouding vraagt een lange adem. Vanuit deze achtergrond is de gekozen aanpak bij OHIO is Think Big, Act Small. Vanuit een gemeenschappelijk gedragen punt op de horizon worden kleine haalbare stappen in de verschillende projecten/trajecten uitgevoerd. Voor de invulling van het Supportteam Informatiebeheer zoeken wij een enthousiaste kwaliteitsmedewerkers informatiebeheer. De kwaliteitsmedewerkers informatiebeheer zijn (als onderdeel van het Supportteam Informatiebeheer) verantwoordelijk voor: o Het opstellen van afspraken (informatie-afspraken) die de medewerkers van de NVWA als onderdeel van hun informatiebeheer moeten gaan hanteren; o Het organiseren en geven van presentaties en trainingen ten aanzien van nut en noodzaak informatiebeheer en te hanteren i-afspraken; o Het geven van ondersteuning aan medewerkers in het gebruik van i-afspraken; o Het publiceren en actueel houden van i-afspraken op het intranet van de NVWA; o Het mede aan de hand van een verder te ontwikkelen dashboard monitoren van de status van de informatiehuishouding bij de NVWA en de mate waarin de i-afspraken gehanteerd worden; o Het signaleren van knelpunten en/of aandachtspunten.

Achtergrond:
De uitvoering door de Rijksoverheid is de afgelopen jaren vaak in het nieuws geweest naar aanleiding van incidenten waaruit grote tekortkomingen bleken. Met het programma ‘Open op Orde’ wil de Rijksoverheid een grote stap voorwaarts zetten om te verbeteren. Daarnaast is er in het kader van een meer transparante overheid de Wet Open Overheid (Woo) van kracht geworden. De informatiehuishouding vormt daarbij een cruciale pijler. In het kader van ‘Open op Orde’ hebben alle onderdelen van de Rijksdienst voor 1 juli 2021 een actieplan Informatiehuishouding opgesteld. Het programma OHIO is voor de NVWA de verdere uitwerking en concretisering van het actieplan zoals dat ook door de NVWA in 2021 is opgesteld.

Organisatie:
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bewaakt de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en de veiligheid van voedsel en consumentproducten, en handhaaft de natuurwetgeving’.

 


Eisen en wensen voor de functie Kwaliteitsmedewerker Informatiebeheer

Harde eisen:

  • Procesmanagement (vb. LEAN);
  • Leer- en Ontwikkelmanagement;
  • Ervaring met procesmanagement (direct met medewerkers) ( 3 jr );
  • Aantoonbare ervaring met doorvoeren structurele wijziging(en) in werkproces ( 3 jr );
  • Ervaring overheidsorganisatie ( 3 jr ).

Wensen:

  • Competenties: -Teamplayer; -Goed analytisch vermogen; -Empatisch; -Stevig in de schoenen staan; -Uitmuntende communicatie-vaardigheden (schrift, woord, presentaties kunnen maken en geven);
  • Je voelt je prettig in een omgeving van continue ontwikkelingen en verbeteringen. Enthousiast kunnen presenteren van informatie over hoe om te gaan met informatie binnen de NVWA en proactief hulpvaardig zijn naar de medewerkers.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-04-03 12:34:29

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden