Ketentestmanager | Nader te bepalen

Sorry, deze opdracht voor Ketentestmanager is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Nader te bepalen
Aanvraagnummer:
A2023-1395
Startdatum:
01-11-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 100,00


Sluitingsdatum aanvraag:
16-10-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marijn Borst
Telefoonnummer:
0623849162
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Ketentestmanager

Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een Ketentestmanager op basis van 36 uur.

“Ons miljoenenpubliek van burgers en bedrijven rekent op goed werkende systemen bij de Belastingdienst. Wij testen daarom de functionaliteit, bruikbaarheid en beveiliging van die informatievoorzieningen. Zo maken we het verschil.” Jan Vroonland, testmanager.

In jouw rol als testmanager geef je een betrouwbaar kwaliteitsoordeel over de werking van het bedrijfsproces. Door de continue ontwikkeling van applicaties binnen de afdeling inning en betalingsverkeer, coordineer je de complexe en risicogebaseerde ketentesten. Daarvoor voer je mede de regie in de besturingsdriehoek met debusinessowner/productmanagers en de IV-oranisatie. Je bent niet verantwoordelijk voor de integratietesten maar jij monitort middels de aanwezige metrieken en afspraken (o.a. “Defination of ready”) de voortgang en kwaliteit. Na afloop van de proces- en GATtesten rapporteer en communiceer je het verloop en stel je een risicoprofiel op. Dit vervat je in een vrijgaveadvies. Op basis van jouw bevindingen en advies vindt besluitvorming plaats. Wij werken agile en jij levert een belangrijke bijdrage aan scrumactiviteiten zoals de ‘retro’s’ en ‘Inspect and adapt’ vanuit jouw kwaliteitsvisie en verantwoordelijkheid.

Achtergrond Opdracht
De directie informatievoorziening (IV) beheert alle ICT-voorzieningen van de Belastingdienst. Het merendeel van alle applicaties wordt door IV zelf ontwikkeld en onderhouden in het eigen datacenter. Onze missie? Continuering van massale heffings- en inningprocessen en modernisering van het IT-landschap. Daarvoor gebruiken we intern aanwezig expertise, maar trekken we ook kant-en-klare oplossingen en kennis uit de markt aan. Het IV-onderdeel integratie business service inning (IBS inning) is het kloppend hart van BV Nederland. Vanuit hier komt er geld in de schatkist en worden toeslagen uitbetaald. Als testmanager werk je in een team met collega’s binnen de afdeling inning en betalingsverkeer. Van daaruit ondersteun je ontwikkelteams die verantwoordelijk zijn voor de continuïteit, nieuwbouw en implementatie van diverse applicaties.

Organisatorische context en cultuur
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Ketentestmanager

Harde eisen:

  • Agile testen, Tmap;
  • Safe;
  • HBO (4 Jaar);
  • Ervaring met Ketentesten in een sturende rol;
  • Jira gebruiker (sr).

Wensen:

  • Agile testing; Projectmanagement; Kwaliteitsmanagement; Stakeholdermngt;
  • Afstemming over teams heen met betrekking tot ketentesten;
  • Levert input over kwaliteitsverbeteringen over onze werkwijze en producten;
  • Competenties: Ondersteuning en coaching; Samenwerken; Richtinggeven; Communicatieve vaardigheden; Coordineren; Organisatie sensitief; Overtuigen; Humor!

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marijn Borst bereikbaar op het nummer: 0623849162. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-10-12 09:54:29

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden