Senior Ketentester | Utrecht

Functie omschrijving

Voor het Expertise Centrum Test (ECT) zijn we op zoek naar een Testspecialist met minimaal 5 jaar ervaring. Het ECT is het expertisecentrum en geweten binnen de Rechtspraak op het gebied van Testen en Kwaliteitszorg. De Unit ECT is verantwoordelijk voor het testproces en de kwaliteit van nieuw ontwikkelde en gewijzigde infrastructuren en applicaties.

Doel van de opdracht

In het kader van het programma KEI, wordt de digitalisering van de rechtspraak opgepakt. Om alle systemen te integreren is het project system to system opgezet.Je werkt mee in een agile team, om de resultaten binnen de 2 wekelijkse sprint te behalen. De wijzigingen die worden aangebracht moeten getest worden binnen de sprints, waarbij je nauw samenwerkt met de ontwerpers en ontwikkelaars. Ook het uitvoeren en afstemmen van de ketentest met interne en externe partners behoort bij de taken.

De Testspecialist is verantwoordelijk voor opzet, coördinatie en uitvoering van de testen in een agile werkomgeving in 2 wekelijkse sprints en de opzet, coördinatie en uitvoering van ketentesten met de ketenpartners.

Achtergrond opdracht

Spir-it is de ICT organisatie van de Rechtspraak en draagt bij aan het beheer, onderhoud en support van alle netwerken, infrastructuur en applicaties. Dit zijn bijna 12.000 werkplekken en meer dan 200 applicaties. Samen met ruim 350 collega’s zorg je dat medewerkers van de Rechtspraak zorgeloos hun dagelijkse werk kunnen doen. Met een compleet vernieuwd technologisch arsenaal geeft spir-it vorm aan de strategische ICT-behoefte van de Rechtspraak. Hierbij neemt spir-it een koppositie in binnen de gehele overheid, waarbij nieuwe ontwikkelingen blijven ontstaan.

De Rechtspraak werkt aan een moderne rechtsgang, die de Rechtspraak toegankelijker maakt voor de rechtzoekenden, en de Rechtspraak bij de tijd houdt. Daarvoor is het programma KEI (Kwaliteit en Innovatie) ingericht. In vijf verschillende deelprogramma’s wordt nagedacht en uitgewerkt hoe met innovatie en digitalisering de rechtspraaktoegankelijker en begrijpelijker kan worden gemaakt voor rechtzoekenden en hoe het werk voor rechters en hun medewerkers makkelijker en sneller kan worden. Binnen het programma KEI wordt ontwikkeld volgens de Agile/Scrum methode en er wordt gewerkt met Oracle/Java (backend) en Microsoft/Sharepoint (front-end) technologie.

Functie eisen

  • Minimaal 5 jaar ervaring als tester , waarvan minimaal 3 jaar als ketentester
  • TMap NEXT gecertificeerd;
  • Ervaring met het werken in Agile/Scrum teams;
  • Ervaring met het ketentesten met veel verschillende partijen. En de communicatie en coordinatie hiervan;
  • Ervaring met testen met soapUI is een pre;
  • Ervaring met XML is vereist;
  • Ervaring met SQL is vereist;
  • Ervaring met Jira is een pré.
  • Ervaring met het testen van de keten met veel verschillende partijen; ook de communicatie en coordinatie van de ketentesten valt hieronder.
  • Als er geen ketentesten plaatsvinden, is het een pre dat de tester ook de testen zelf met soap UI/Ready API kan uitvoeren.

Extra informatie

Standplaats

Utrecht
Aanvraagnummer
851
Startdatum:
2017-05-15
Verwachte einddatum
2017-12-31
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-05-04
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-05-02 11:51:28

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden