Ketenregisseur Systeemintegratie | Den Haag
Sorry, deze opdracht voor Ketenregisseur Systeemintegratie is niet meer beschikbaar.
Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.
En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.
- Werkniveau:
- Senior
- Standplaats:
-
Den Haag
- Aanvraagnummer:
- A2023-1419
- Startdatum:
- 25-10-2023
- Verwachte einddatum:
- 05-07-2024 met optie tot verlenging
- Aantal uur per week:
- 36
- Indicatie uurtarief:
n.o.t.k.
- Sluitingsdatum aanvraag:
- 23-10-2023 08:00
- Contactpersoon Quest4:
- Winhold Bartelink
- Telefoonnummer:
- 06 – 46 12 98 22
- Opdrachtgever:
- Quest4
Functieomschrijving Ketenregisseur Systeemintegratie
Wij zijn namens het ACM op zoek naar een Ketenregisseur Systeemintegratie op basis van 36 uur.
Als Ketenregisseur zal je de inrichting van de generieke functionaliteiten van de Systeemintegratie en API management faciliteiten. Dit zal worden uitgevoerd op een nog nader te selecteren platform. Daarnaast zal een API register worden opgezet van de huidige binnen ACM gebruikte API’s. Vervolgens zal voor een aantal voorbeeld gevallen de integratie functioneel en technisch worden voorbereid en ingericht binnen de SI en API management voorzieningen. De kerntaken betreffen: Gebruikersondersteuning: Assisteren van interne en externe gebruikers bij vragen of problemen met betrekking tot de beschikbare API’s. Dit kan gaan om technische vragen, gebruiksscenario’s of problemen tijdens het integratieproces. API Documentatie: Zorgen dat de API-documentatie up-to-date en begrijpelijk is voor eindgebruikers, ontwikkelaars en andere stakeholders. Dit omvat onder andere de functionaliteit, input/output parameters, en mogelijke foutmeldingen van elke API. Monitoring: Monitoren van het gebruik, de prestaties en de beschikbaarheid van API’s. Eventuele problemen tijdig signaleren en escaleren naar de technische teams. Wijzigingsbeheer: Samenwerken met technische teams om wijzigingen in API’s te coördineren. Dit omvat ook het informeren van gebruikers over geplande wijzigingen, deprecations, of upgrades. Toegangsbeheer: Beheren van API-sleutels, tokens en andere authenticatie- en autorisatiemechanismen. Zorgen dat alleen geautoriseerde partijen toegang hebben tot bepaalde API’s. API Testcoördinatie: Het coördineren van acceptatietests voor nieuwe of gewijzigde API’s, om te waarborgen dat deze voldoen aan de functionele eisen en betrouwbaar functioneren. Beveiliging: Samenwerken met security teams om te zorgen dat de API’s voldoen aan de beveiligingsnormen en -eisen van de overheidsinstelling, vooral met betrekking tot gevoelige gegevens. Beleid en Governance: Bijdragen aan het opstellen en handhaven van beleid rondom het gebruik en beheer van API’s. Hierbij rekening houdend met zaken als dataprivacy, toegankelijkheid, en andere relevante overheidsrichtlijnen. Capaciteitsbeheer: Monitoren van de belasting op API’s en proactief capaciteitsissues adresseren of escaleren. Stakeholdercommunicatie: Communiceren met diverse belanghebbenden, zoals IT-teams, leveranciers, en gebruikers over wijzigingen, storingen en verbeteringen.
Achtergrond Opdracht
ACM is bezig de ICT op het gebied van integratie professioneel in te richten. Dit in samenwerking met andere (nieuwe) generieke voorzieningen zal de integratie binnen ACM en tussen ACM en de buitenwereld een nieuwe invulling kennen. Binnen de ACM wordt teven gewerkt aan het vernieuwen van de digitale kanalen, aanpassingen in de infrastructuur en wordt groot ingezet op data gedreven werken waarbij informatie en gegevensuitwisseling een vereiste is.
Organisatorische context en cultuur
De Autoriteit Consument & Markt (ACM) is een toezichthouder en in 2013 ontstaan uit een fusie tussen De Consumentenautoriteit, Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) en de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit (OPTA). ACM ziet erop toe dat bedrijven eerlijk concurreren en beschermt consumentenbelangen. Het is onze missie kansen en keuzes voor bedrijven en consumenten te bevorderen. Dit doen we door probleemoplossend te werken. ACM is een zelfstandig bestuursorgaan en komt onafhankelijk en zelfstandig tot besluiten. Het Ministerie van Economische Zaken is politiek verantwoordelijk voor het beleid en de wetgeving en bepaalt de kaders waarbinnen ACM opereert. Wij maken ons met ruim 520 collega’s op onafhankelijke en professionele wijze sterk voor consumenten en bedrijven. We zijn een platte, overzichtelijke organisatie met acht directies, te weten: Mededinging, Consumenten, Energie, Telecom Vervoer en Post, Juridische Zaken, het Economisch Bureau, Bedrijfsvoering en Bestuur Beleid en Communicatie.
Eisen en wensen voor de functie Ketenregisseur Systeemintegratie
Harde eisen:
- Kennis van integratieplatformen en API-Management; Basiskennis van IT-standaarden en – protocollen;
- Begrip van systeemintegratieprincipes;
- Sterke analytische vaardigheden;
- Goede communicatieve vaardigheden;
- Begrip van systeemintegratieprincipes;
- Sterke analytische vaardigheden;
- Goede communicatieve vaardigheden.
- Heeft ervaring met het coordineren en inregelen van systeemintegratie ketens. Heeft ervaring met het ophalen van specificaties voor ketenintegratie ( 5 jr );
- Heeft een achtergrond in het beheren van systeemintegratie voorzieningen en API management ( 5 jr );
- Ervaring met het coördineren van acceptatietests. ( 2 jr ).
Wensen:
- Heeft ervaring met het werken voor de Rijksoverheid;
- De ACM kent een meldplicht voor financiële belangen en nevenwerkzaamheden;
- Onder financiële belangen worden in elk geval aandelen, opties en andere effecten verstaan in individuele ondernemingen.Open-ended beursfondsen, ETF’s en crypto’s zijn toegestaan. Dit geldt ook voor financiële belangen die niet raken aan het toezicht van de ACM;
- Onder nevenwerkzaamheden worden alle betaalde en onbetaalde werkzaamheden verstaan die naast het werk bij de ACM worden verricht;
- De compliance officers van de ACM bepalen aan de hand van de meldingen of zij ontheffing kunnen geven voor het aanhouden van en/of toestemming voor het verrichten van de nevenwerkzaamheden.
- Microsoft platform;
- Azure;
- MS SQL Server.
- Competenties: A.06 Ontwerp van Applicaties; B.01 Applicatie Ontwikkeling; B.02 Systeemintegratie; B.03 Testen; B.04 Implementeren oplossingen; B.05 Vervaardigen van documentatie; T.01 Toegankelijkheid.
Aanvullende informatie
Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.
De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.
Geplaatst op 2023-10-19 07:27:25