Java Developer | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor Java Developer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2024-611
Startdatum:
01-05-2024
Verwachte einddatum:
31-12-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
28-04-2024 10:00
Contactpersoon Quest4:
Sabine van Bree
Telefoonnummer:
06-31070195
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Java Developer

Als java developer maak je onderdeel uit van de Agile Release Train Generieke Kantoor Ondersteuning (GKO), waar je in een multi disciplinair scrum team van 5 medewerkers generieke oplossingen voortbrengt. Je werkomgeving is complex en de technische uitdaging van jouw functie kennen daardoor een grote diversiteit. De focus ligt bovendien continu op verbetering. Ondanks een focus op back-end ontwikkeling (Java + springboot), help je ook mee op andere vlakken zoals front-end ontwikkeling (angular) en operations werkzaamheden (Open Shift, DB2, Tekton). Dit alles is nodig om middels een dev-ops werkwijze met je eigen team de functionaliteiten van begin tot eind op te leveren. Vanuit de dagstart, sprintdoelen en tickets verdeel je het werk met collega’s met elk een eigen expertise en aandachtgebied. Je pakt het werk op dat prioriteit heeft. De ene sprint focust zich misschien meer op development, de volgende wellicht op beheer en lifecyclemanagement. Wij zoeken een enthousiaste en ervaren developer die zich thuis voelt in het werken in een DevOps team en de agile manier van werken. Je bent snel ingewerkt in de materie, bent leergierig en hebt interesse in een breed spectrum aan technologieën; van Angular tot OpenShift, van Spingboot tot IBM BAW. Wij zijn op zoek naar een intelligent en analytische collega die goed kan samenwerken, hulpvaardig is, en zich durft uit te spreken. Daarnaast motiveer jij je collega’s om het maximale resultaat te behalen.

Achtergrond

Binnen de Belastingdienst wordt steeds meer toegewerkt naar generieke procesafhandeling door Belastingdienst-medewerkers. Binnen de generieke ART sta jij aan de basis van deze ontwikkeling. Hierin bedien je een breed scala aan stakeholders in processen zoals het afhandelen van bezwaren en het innen van belastingschulden. Deze applicaties ontwikkelen, testen, onderhouden en hosten wij met de nieuwste technieken om de dienstverlening van de Belastingdienst te verbeteren binnen de afdeling Generiek Kantoor en Toezicht (GKT), specifiek binnen de ART generiek. Binnen deze ART zijn op dit moment 22 collega’s verdeelt over 4 scrum teams. Door de relatief kleine ART is de cultuur snel en wendbaar. Het werk innovatief en resultaatgericht, zonder de kwaliteit uit het oog te verliezen. Het is een lerende omgeving met professionele medewerkers die zelfstandig handelen; in lijn met de missie en ambitie van de afdeling. Binnen het team is er een enthousiaste en leergierige sfeer met als resultaat dat iedereen mee wil en kan werken in de verschillende disciplines.

De opgezette domeinarchitectuur dient als basis voor de ontwikkeling van het generieke aanbod met als doel om zaakgericht werken te ondersteunen. Hier wordt een diepere uitwerking op gemaakt middels solution architecturen in samenwerking met de klant, waarbij verschillende klantgroepen breed ingezet worden binnen de organisatie. Er dient dus altijd een goede balans gevonden te worden tussen soms tegenstrijdige vragen en het neergezette aanbod. Kortom, je bevindt je in een zeer complexe omgeving. De generieke ART is officieel van start gegaan per 1 januari 2023 en is nog volop in ontwikkeling. Dit biedt jou daarom de mogelijkheid om zelf actief mee te werken aan het verder verfijnen van de werkwijze binnen de trein.

Een korte beschrijving waar jij je zoal mee bezig gaat houden:

 • Front- en backend development
 • Database design
 • Het uitvoeren van geautomatiseerde (regressie)testen op applicaties
 • Beheer van onze applicaties over de OTAP
 • De configuratie van uiteenlopende middleware
 • Monitoring en troubleshooten van systemen in productie

Organisatie

De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center.

Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Java Developer

Harde-eisen

 • Aantoonbaar hbo+ werk- en -denkniveau (bij voorkeur WO niveau in een technische richting;
 • Ervaring met Angular (TypeScript/JavaScript), Spingboot, Java EE/8+, bekend met SQL-databases en natuurlijk Git (3 jaar);
 • Ervaring met het ontsluiten van API’s (3 jaar);
 • Ervaring met Open Liberty (en / of Websphere), OpenShift / Kubernetes, Redis, Helm en Tekton (2 jaar).

Wensen

 • Beheersing van de Nederlandse en/of Engelse taal in woord en geschrift.

Competenties

 • Analyseren;
 • Omgevingsbewustzijn;
 • Resultaatgerichtheid;
 • Samenwerken;
 • Plannen en organiseren.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Sabine van Bree bereikbaar op het nummer: 06-31070195. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-04-22 13:25:14

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden