JAVA Backend engineer | Utrecht / Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor JAVA Backend engineer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht / Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-686
Startdatum:
01-06-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
09-05-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving JAVA Backend engineer

Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een JAVA Backend engineer op basis van 36 uur.

De afdeling IV – Generieke Voorzieningen – Interactie Online is onderdeel van de keten Interactie. De missie van de keten is: “het faciliteren van de interactie met alle burgers, bedrijven en hun vertegenwoordigers om hen in staat te stellen aan hun fiscale verplichtingen te voldoen en aanspraak te maken op hun rechten.” De afdeling Interactie Online heeft een belangrijke bijdrage binnen deze keten. Dit door het ontwikkelen en beheren van verschillende internetportalen en webapplicaties. Binnen het team Interactie Online – Digital Experience Platform wordt gewerkt aan de vernieuwing van de interactie met burgers en bedrijven. Daarnaast wordt gebouwd aan een portaal voor medewerkers, waardoor het werk in één omgeving bij elkaar komt.

Deze ontwikkelingen worden gedaan met moderne middelen zoals portaaltechnologie, HTML5, CSS, Javascript, Vue.JS, Java SE / EE, LEAP en API’s. Een hechte samenwerking met gebruikers en praktische oplossingen als uitgangspunt vormen de basis van ons werk.

Het platform bestaat uit een mix van ingekochte en open-source producten, draaiend op voornamelijk Linux Infrastructuur en Openshift Containers. Producten waaraan je kunt denken zijn HCL Websphere Portal, HCL LEAP (forms engine), WordPress (WCM). Voor automation van onder andere Git, Ansible en Jenkins. Verder gebruiken we Jira, Confluence en Bitbucket voor zaken als documentatie, planning en versiebeheer.

In jouw rol van JAVA Backend engineer werk je aan de ontsluiting en ontwikkeling van nieuwe generieke backend services binnen dit portaal. Je hebt duidelijke meerwaarde als je binnen het team ook Frontend taken op je kunt nemen, ervaren bent met het werken in een Agile team en hierin eigenaarschap kunt nemen.

Achtergrond:
Als Backend engineer werk je aan het dagelijkse gezicht van de Belastingdienst. Je werkt met moderne tooling en levert een bijdrage aan de modernisering van dit essentiële deel van de Rijksoverheid. Een bijzondere baan omdat:

 • Een jong, dynamisch team
 • Modern platform
 • Veel verantwoordelijkheid binnen een zelfsturend Agile team
 • Directe impact op de samenleving

Organisatie:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie JAVA Backend engineer

Harde eisen:

 • OCA en OCP of vergelijkbare certificaten;
 • HBO werk- en denkniveau;
 • Ervaring met Java EE / Jakarta EE: 3 jaar.

Wensen:

 • Competenties: Je beschikt over goede communicatieve eigenschappen (zowel schriftelijk als mondeling); Je bent resultaatgericht; Je bent proactief; Je bent in staat om kennis over te dragen naar junior en medior collega’s. Je kunt zelfstandig een opdracht vertalen naar werkende code, inclusief testen en documentatie;
 • Bekend met Git, Atlassian stack (Jira, Confluence, BitBucket), webtechnologien;
 • Bekend met het Openshift Platform is een pré;
 • Kennis van software beveiligingseisen en enige ervaring met het oplossen van security problemen;
 • Wij werken hybride. Kantoordagen worden voornamelijk gehouden in Utrecht, incidenteel in Apeldoorn.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-05-05 08:27:38

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden