Java Applicatieontwikkelaar | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor Java Applicatieontwikkelaar is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-987
Startdatum:
01-08-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
11-07-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Java Applicatieontwikkelaar

Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een Java Applicatieontwikkelaar op basis van 36 uur.

IV zoekt voor Integratie Business Services (IBS) Loonheffingen een ervaren senior java applicatieontwikkelaar voor het Buitenland systemen (LBU-OVR- CBA). We hebben de ambitie om deze applicaties zo veel mogelijk businesswaarde aan de behandelaars van Team Buitenland op te laten leveren met een korte Time to Market en lage Total Cost of Ownership. De applicaties draaien op JAVA / Angular en worden gehost op WebSphere Application Server for z/OS . Als senior applicatieontwikkelaar maak je keuzes in technische vraagstukken, bent eerste aanspreekpunt voor alle bouwwerkzaamheden en technische vragen, zorg je voor afstemming, niet alleen binnen je eigen agile ontwikkelteam maar ook met kantoor Buitenland. Je begeeft je makkelijk tussen collega ontwikkelaars, architecten en hebt persoonlijk en direct contact met onze klanten. Je staat open voor nieuwe ideeën en gaat daarvoor discussies niet uit de weg. Je streeft naar kwalitatief goede en stabiele software die aansluit op de eisen vanuit architectuur en de eindgebruiker. Je gaat je bezig houden met de volgende werkzaamheden ten behoeve de Buitenland applicaties binnen Loonnheffingen: Als lead developer binnen het team:

 • het bewaken van de code kwaliteit en bent eerste aanspreekpunt voor alle bouwwerkzaamheden en technische vragen
 • coachen van collega developers (junior, medior, trainees)
 • door het oplossen van complexe vraagstukken een bijdrage leveren aan een hogere productiviteit
 • het voortouw nemen bij migratie naar microservices en containers
 • bewaken van de architectuur richtlijnen en het voortouw nemen bij software architectuur aangelegenheden
 • analyseren en oplossen van productieverstoringen

Achtergrond
Een Integratie Business Service (IBS) ontwerpt, ontwikkelt, vernieuwt, levert en beheert herkenbare informatievoorzieningen (solutions) voor de business (ketens en concernonderdelen), waarmee de uitvoering van de Belastingdienst optimaal wordt ondersteund. Hierbij worden generieke voorzieningen vanuit GV, DCS, de markt en specifieke voorzieningen geïntegreerd tot compleet werkende solutions en services. De afdeling IBS Loonheffingen (LH) is verantwoordelijk voor architectuur, ontwerp, bouw, test, integratie, documentatie en het implementatierijp opleveren van informatievoorzieningen (solutions) binnen de keten Loonheffingen (inkomsten €170 miljard en uitkering tegemoetkomingen meer dan €800 miljoen).IBS LH is verantwoordelijk voor de integratie van de gehele oplossing die gerealiseerd kan worden door de eigen teams van IBS LH, GV, de markt en specifieke voorzieningen. IBS LH stemt de architectuur af, stuurt de realisatie en de planning via de realisatieteams en verstrekt de opdrachten naar de raakvlakken. IBS LH neemt de lead bij testen over de onderdelen heen en stemt af met de (gedelegeerd) business owner (productmanagement) over prioritering en implementatie- en releasemomenten. De keten Loonheffingen staat de komende jaren voor grote uitdagingen. De Europese en nationale wet- en regelgeving is sterk in beweging. Daarnaast is het applicatielandschap sterk verouderd. Om aan huidige en nieuwe wet- en regelgeving te kunnen blijven voldoen moet het applicatielandschap worden gemoderniseerd, met in acht neming van de architectuurkaders en state-of-the-art technologieën. IBS Loonheffingen werk vanuit een agile mindset, een scrum voortbrenging en een SAFe organisatie. Jouw werkzaamheden zullen grotendeels uitgevoerd worden in de Generiek & overig trein.

Organisatie
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie Java Applicatieontwikkelaar

Harde eisen:

 • Aantoonbare werkervaring Java (angular);
 • Minimaal 5 jaar ervaring met het onwikkelen met Java Angular;
 • Aantoonbaar minimaal HBO werk- en denkniveau ( 4 jr );
 • Kennis van systeemontwikkelingstechnieken ( 5 jr );
 • Werkervaring Agile/Scrum ( 5 jr );
 • Goede nederlandse mondelinge en schriftelijke vaardigheden.

Wensen:

 • Competenties: Productiegerichtheid; Samenwerken; Doorzettingsvermogen; Flexibiliteit;
 • Bij voorkeur ervaring met programmeren met: Java RESTful web services; DB2; XML;
 • Ervaring met Jira en Confluence;
 • Bij voorkeur kennis van de Belastingdienst Java ontwikkelstraat;
 • Ervaring met het werken in een agile omgeving;
 • DevOps; Open shift/Container Hosting; MQ; Continuous delivery; XML Spy;
 • Het begeleiden, motiveren en stimuleren van collega’s in het team en je hebt een goede beheersing van de Nederlandse taal.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-07-06 07:21:02

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden