IT Service Beheer | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor IT Service Beheer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-800
Startdatum:
12-06-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
31-05-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Martin Notmeijer
Telefoonnummer:
+31 6 29040901
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving IT Service Beheer

Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een IT Service Beheerder op basis van 36 uur.

Voor het Project Verbetering Informatie Beveiliging Scan en Detectie zoeken wij een kundige IT service beheerder. Voor twee specialistische systemen van Douane (scansystem en detectiesysteem) zoeken we een senior IT servicebeheerder/expert op het gebied van IT-beheerprocessen en IT-infrastructuur, die ons kan helpen voor de beide bestaande (informatie)systemen de benodigde beheerprocessen m.n. op het gebied van de informatiebeveiliging, in te richten, te actualiseren en de beheertaken te organiseren/uit te voeren. De systemen bestaan uit o.a. verschillende scanapparaten (of detectieapparaten) met bijbehorende hard- en software, een eigen netwerksysteem, servers en een centraal IV-systeem (applicatie). De systemen zijn in technisch beheer en onderhoud bij externe leveranciers. Douane wil haar regietaak op het gebied van de informatiebeveiliging versterken door het verbeteren van inzicht en overzicht van de systemen en de controletaken uit te voeren en haar beheerprocessen (her)in te richten. In de afgelopen periode is een traject gestart om de informatiebeveiliging te verbeteren, de maatregelen moeten een vervolg krijgen door de inbedding van beheer.

Achtergrond:
Je werkt in projectvorm samen met o.a. functioneelbeheerders, een netwerk/security specialist, en de betrokken solution-architect. Je hebt hierbij een voorlopersrol voor een breder beheerteam-in-wording van Douane. Je bent in staat om de informatiebeveiligingsbeheertaken op je te nemen (uitvoeren en/of regie), processen vorm te geven en te documenteren. Je bent pragmatisch bij het uitvoeren van de beheertaken. Je hebt hierbij oog voor de lerende organisatie en kunt je kennis en inzicht overdragen. Je kunt je snel inwerken en bent resultaat gericht. Je bent expert op het gebied van IT-processen, IT-infrastructuur en hebt goede kennis van informatiebeveiligingsaspecten. We verwachten resultaat op het gebied van: – Beheertaken: uitvoeren/regie van periodieke controles op IB maatregelen o.a. vaststellen auditkalender, regie op A&P testen en kwetsbaarhedenscans, configuratie-control, onderhouden documentatie, ondersteunen/adviseren bij nieuwe aanbestedingen of systeemwijzigingen (risicoanalyses, …), SLM, incident-/problemafhandeling IT beveiliging, ….. – Beheerprocessen: verder vorm geven aan de processen én documenteren (rollen, taken, bevoegdheden, verantwoordelijkheden, ….), – IB Beveiligingsplan(nen) opstellen/onderhouden voor Scan- en detectiesysteem.

Organisatie:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie IT Service Beheer

Harde eisen:

  • Systeembeheer;
  • HBO Werk- en denkniveau;
  • Kennis en ervaring van ITIL processen (of vergelijkbare modellen);
  • Ervaring als IT Servicebeheerder ( 3 jr );
  • Ervaring met implementatie van infrastructuur (hardware en software);
  • Kennis en ervaring met implementatie van informatiebeveiliging (CISSP, BIO);
  • Aantoonbare kennis van beheerprocessen zowel qua opzet als in de uitvoering daarvan.

Wensen:

  • Competenties: Communicatief vaardig; Samenwerken; Omgevingsbewustzijn; Flexibel; Analytisch;
  • Het is in deze functie belangrijk dat je goed kunt communiceren op verschillende niveaus;
  • Belangrijk dat je kunt functioneren in en omgeving die nog in ontwikkeling is/bijdragen aan een transitie terwijl de winkel open.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Martin Notmeijer bereikbaar op het nummer: +31 6 29040901. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-05-23 07:41:06

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden