Senior IT Security Expert | Den Haag

Functie omschrijving

Ministerie van Veiligheid en Justitie

Beschrijving directie/afdeling
De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid (NCTV) beschermt Nederland tegen bedreigingen die de maatschappij kunnen ontwrichten. Samen met zijn partners binnen overheid, wetenschap en bedrijfsleven zorgt de NCTV ervoor dat de Nederlandse vitale infrastructuur veilig is én blijft.

Sinds de oprichting van de NCTV is er binnen de Rijksoverheid één organisatie verantwoordelijk voor terrorismebestrijding, cyber security, nationale veiligheid en crisisbeheersing. Samen met zijn partners uit het veiligheidsdomein maakt de NCTV zich sterk voor een veilig en stabiel Nederland.  De focus ligt op het voorkomen en beperken van maatschappelijke ontwrichting.

Beschrijving omschrijving dienst, aanleiding en doel
De NCTV coördineert de opzet van een applicatie en infrastructuur om informatie beschikbaar te stellen aan internationale partners ter bestrijding van zware criminaliteit en terrorisme . Voor de realisatie van het systeem en bijbehorende centrale infrastructuur is de NCTV op zoek naar een IT Security Expert.
Als IT Security Expert draag je bij aan de ontwikkeling van het systeem en de bijbehorende centrale infrastructuur en daarmee aan de veiligheid van Nederland en Europa.

Functiebenaming en beschrijving werkzaamheden
Als IT Security Expert werk je samen in multidisciplinair SCRUM team met onder andere een Netwerk Infrastructuur Architect en Senior Java Ontwikkelaars. Sterke affiniteit voor de techniek is een eis. Onder meer de volgende taken en resultaatgebieden worden onderkend:
• Het actief deelnemen aan de sprint planningen, retrospectives, reviews en daily standups
• Het opstellen van technische infrastructurele informatie beveiligingseisen
• Het opstellen van applicatie informatie beveiligingseisen in afstemming met Europese partners en deze overbrengen aan de leden van het Scrumteam
• Het opstellen en beheren van een informatiebeveiligingsplan
• Het coördineren en verzorgen van de implementatie van het informatiebeveiligingsplan rekening houdend met de “Baseline Informatiebeveiliging Rijksdienst” (BIR) en het Voorschrift Informatiebeveiliging Rijksdienst Bijzondere Informatie (VIRBI) en Europese richtlijnen. Borgen. Borgen compliance/technische implementatie compliant maken met de beveiligingseisen.
• Het beoordelen van de mate waarin de oplossing voldoet aan informatiebeveiligingseisen ontvangen van (Europese) partners
• Het coördineren van de toetsing van de geïmplementeerde eisen door een externe auditor.

Functie eisen

– De kandidaat is beschikbaar voor minimaal 36 uur per week voor de duur van project PIU.net, om het werk te verrichten op de klantlocatie in Den Haag.    
– De aangeboden kandidaat is beschikbaar per 1 november 2017    
– HBO werk- en denkniveau    
– De aangeboden kandidaat heeft minimaal 5 jaar aantoonbare werkervaring als IT Security Expert.    
– In bezit van certificering: Certified Information Sytems Security Professional (CISSP)    
– De aangeboden kandidaat heeft een goede beheersing van de Nederlandse taal (zowel in woord als in geschrift)

WENSEN

– Geef aan hoeveel jaar de Kandidaat relevante werkervaring heeft met het opstellen van technische infrastructurele informatie beveiligingseisen (requirements) als gesprekspartner voor business en techniek.
– Geef aan hoeveel jaar de Kandidaat relevante werkervaring heeft met het coördineren en (laten) documenteren van de implementatie van een informatiebeveiligingsplan. 
– Geef aan hoeveel jaar de Kandidaat relevante werkervaring heeft met het uitvoeren van de implementatie van een informatiebeveiligingsplan.  
– Geef aan hoeveel jaar de Kandidaat relevante werkervaring heeft met het coördineren van de toetsing van de geïmplementeerde beveiligingseisen door een externe auditor.   
– Geef aan hoeveel jaar de Kandidaat relevante werkervaring heeft met het opstellen van informatiebeveiligingsplan van systemen volgens baselines en richtlijnen van derde partij autoriteiten (ISO en/of NEN en/of DoD en/of NIST).  
– Geef aan hoeveel jaar de Kandidaat relevante werkervaring heeft met het opstellen van informatiebeveiligingsplan van systemen volgens de besluiten “Baseline Informatiebeveiliging Rijksoverheid (BIR)” en “Voorschrift Informatiebeveiliging Rijksdienst Bijzondere Informatie (VIRBI)” en EU regelgeving en privacy regelgeving (AVG).
– Geef aan hoeveel jaar de Kandidaat relevante werkervaring heeft met het werken in een SCRUM team.  
– Kandidaat heeft ervaring met het inrichten van de volgende Infrastructuur bouwblokken: 1) Crypto communicatiebeveiliging 2) Firewall 3) PKI Infrastructuur 4) Network Operations Centre (NOC)

Extra informatie

Standplaats

Den Haag
Aanvraagnummer
1227
Startdatum:
2017-11-01
Verwachte einddatum
2018-01-01
Aantal uur per week:
40
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-10-09
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

CV in het Nederlands en max 5 pagina’s

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06-29985899. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-09-28 13:53:12

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden