IT lead architect | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor IT lead architect is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2024-640
Startdatum:
01-05-2024
Verwachte einddatum:
31-12-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
29-04-2024 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving IT lead architect

Een modern en robuust IT-landschap is van levensbelang voor de Belastingdienst. En dus voor alle Nederlandse burgers en bedrijven. Lead IT-Architecten helpen vanuit de CTO office om de missies van de domeinen te verwezenlijken. Daarmee staan jullie aan de basis van een toekomstbestendige IT-dienstverlening bij de Belastingdienst.

Als IT Lead Architect ben je een vernieuwer en bruggenbouwer, zoek je naar standaardtoepassingen en probeer je afwijkingen zoveel mogelijk in te dammen. Ook coördineer je de opstelling en het onderhoud van de IT-architectuur van het domein binnen de gestelde kaders. Daarbij heb je oog voor kansen tot het vernieuwen van bedrijfsprocessen. Vanuit de referentie- en domeinarchitectuur voor gegevens zet je de stap naar implementatie. Je weet in deze fase collega’s met je mee te krijgen door ze te enthousiasmeren en motiveren. Met de andere IT-architecten werk je agile, multidisciplinair en ketengericht. Je krijgt te maken met concern-IT-architecten, solutionarchitecten en ontwerpers die werken in projecten en release-trains. In onderling overleg wordt de prioriteitstelling vastgesteld, waarbij de eindverantwoordelijkheid steeds meer verschuift richting de business.
Als lead IT architect werk je nauw samen met de solutionarchitecten en managers van je organisatieonderdeel, ben je de motor in dit team en neem je het voortouw.

Achtergrond

Je helpt de missies van het domein Generriek Kantoor te verwezenlijken. Je staat aan de basis van een toekomstbestendige IT-dienstverlening en er dus volop ruimte is voor jouw ideeën. Je helpt om het domein vorm te geven en jouw visie als leider met enthousiasme over weet te brengen aan het team. Je bent een bruggenbouwer die de oude en nieuwe wereld bij elkaar weet te brengen. We gaan het domein samen met jou grondig vernieuwen. Je werkt bij de grootste gegevensverwerker van Nederland en ontwikkelt een state-of-the-art platform en blijft vernieuwen. Je communiceert met verschillende collega’s op diverse niveaus, zoals mede IT-architecten, portfoliomanagers, IT-voortbrengers en hogere lijnmanagers.

Organisatie

De IV-organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT-voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV-organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV-landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie IT lead architect

Harde-eisen

 • Je hebt een wo-masterdiploma, bij voorkeur in een bètarichting zoals informatica of wiskunde;
 • Je hebt kennis van dominante ontwikkelingen in de technologie en markt en je kunt die kennis toepassen in de context van de ontwikkelingen en behoeftes binnen de Belastingdienst en de knelpunten in het huidige ITArchitectuur landschap;
 • (IT) Architect (5 jaar).

Wensen

 • Je hebt gedegen kennis van en ruime ervaring met het maken en beheren van een IT-architectuur en je hebt goede kennis van relevante architectuur- aspecten, zoals producten en diensten, processen, organisatie en gegevens;
 • Je hebt ruime ervaring in het adviseren van het management van de business- en IV-organisatie;
 • Je hebt kennis van TOGAF, ArchiMate, BiZZDesign Enterprise Studio, Scaled Agile Framework en NORA;
 • Het is belangrijk dat je kennis hebt van zaaksgewijze verwerkingen;
 • Je bent een bruggenbouwer!

Competenties

 • Samenwerken;
 • Organisatiesensitiviteit;
 • Motiveren;
 • Netwerken;
 • Plannen en organiseren.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-04-25 07:46:41

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden