IT Inkoopadviseur | Arnhem / Thuis

Sorry, deze opdracht voor IT Inkoopadviseur is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Arnhem / Thuis
Aanvraagnummer:
A2024-976
Startdatum:
08-07-2024
Verwachte einddatum:
30-06-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
16-24
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
13-06-2024 10:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving IT Inkoopadviseur

Gelderland, de mooiste provincie van Nederland! Elke dag werken we in de grootste provincie van Nederland samen met 1500 medewerkers om Gelderland mooi, schoon, welvarend en gaaf te houden van en voor ons allemaal. We doen dit met veel inzet, motivatie, kennis en kunde en uiteraard samen met allerlei organisaties en andere partijen. Samen zoeken we telkens naar nieuwe passende oplossingen voor complexe maatschappelijke opgaven zoals energietransitie, mobiliteit of milieu. Dit maakt ons werk uitdagend, interessant en zinvol.

Op het gebied van IT is veel te doen en de ontwikkelingen gaan snel. Voor wat betreft de IT-contracten gelden strikte regels en voorwaarden voor ons als overheidsorganisatie. Deze kunnen wettelijk zijn, maar ook organisatie brede afspraken. Deze afspraken vertalen zich hoofdzakelijk naar de IT-specificaties binnen onze aanbestedingen. De invoering van de Wet Digitale Overheid en de huidige vereiste IT-standaarden heeft de provincie doen besluiten de activiteiten bij IT inkoop verder te professionaliseren. Een professionalisering in de werkwijze is nodig om de IT-contracten en aanbestedingen naar een hoger niveau te tillen. Hierbij is het belangrijk dat alle IT specialisten kunnen meewerken aan de aanbesteding, het proces van aanbesteden helder is en ieder zijn rol goed kan invullen bij het realiseren van een succesvolle aanbesteding.  

Ondanks de goede voornemens de IT-aanbestedingen te professionaliseren, ontbreekt het bij team Inkoop aan capaciteit. Momenteel heeft de provincie 1 inkoopadviseur die ondersteunt bij de IT-aanbestedingen. De provincie is dan ook op zoek naar extra ondersteuning en begeleiding op ten minste één omvangrijk IT-aanbestedingsproject dat momenteel in de voorbereidende fase zit.   

Wij zijn op zoek naar een inkoopadviseur die ervaring en dus affiniteit heeft met IT-aanbestedingen en samen met de inkoopcollega’s een bijdrage kan leveren in de professionalisering van de werkwijze rondom IT-aanbestedingen.  

Bij een eventuele verlenging zal het aantal uren opnieuw bepaald worden op basis van het te verwachten werkaanbod.

Verantwoordelijkheden

De IT inkoopadviseur begeleidt de projectgroep gedurende de gehele aanbestedingsprocedure en heeft de volgende taken en verantwoordelijkheden: 

 • Ondersteunt en schrijft mee aan de aanbestedingsdocumenten; 

 • Voert gesprekken met stakeholders en ondersteunt hen bij het formuleren van de (IT-) inkoopbehoefte; 

 • Stelt de offerteaanvraag op in Mercell, volgens de beleidsregels en afspraken van Provincie Gelderland;  

 • Stuurt waar mogelijk actief bij in de projectplanning en signaleert risico’s;  

 • Heeft een kritische houding richting de aanbestedingsdocumenten en signaleert onregelmatigheden;  

 • Draagt de verantwoordelijkheid voor de verwerking en uitvoering van de aanbestedingsprocedure in het tenderplatform Mercell; 

 • Is een stevige gesprekspartner als het gaat om de aanpak van IT specifieke aanbestedingen en geldende (IT-)voorwaarden; 

 • Heeft een proactieve en ondernemende houding bij het oppakken van inkoop brede vraagstukken

Eisen en wensen voor de functie IT Inkoopadviseur

Harde eisen:

 • Externe beschikt aantoonbaar over minimaal een afgeronde HBO opleiding aangevuld met een NEVI 1 Publiek of met een vergelijkbare aanvullende opleiding op het gebied van inkoop. (Benoem de naam van het opleidingsinstituut, de plaats, de afstudeerrichting en het afstudeerjaar. Bij een vergelijkbare aanvullende opleiding op het gebeid van inkoop graag aangeven waarom deze opleiding vergelijkbaar is met NEVI 1 Publiek)
 • Externe beschikt aantoonbaar over minimaal 5 jaar ervaring (opgedaan in de periode 2016 – heden) in het begeleiden van (Europese) aanbestedingen bij of voor een overheidsorganisatie en/of aanbestedende dienst. (Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting de ervaring waaruit blijkt dat u aan deze eis van minimaal 5 jaar ervaring voldoet)
 • Externe beschikt aantoonbaar over ervaring (opgedaan in de periode 2018 – heden) met het begeleiden van Europese IT-aanbestedingen. (Benoem en beschrijf concreet (geen abstracte termen) in uw toelichting minimaal 3 Europese IT-aanbestedingen waaruit blijkt dat u aan deze eis voldoet)

Wensen:

 • Externe beschikt aantoonbaar over ervaring met het begeleiden van IT-aanbestedingen in de rol van Inkoopadviseur en/of IT-specialist, is daarmee expert op het gebied van IT Inkoop en weet door zijn/haar aanpak de IT-contracten en aanbestedingen naar een hoger niveau te tillen, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
 • Externe beschikt aantoonbaar over IT product- en marktkennis en houdt zijn/haar kennis van marktontwikkelingen actueel, vertaalt deze kennis (over bijvoorbeeld invoering van de Wet Digitale Overheid, verplichte open standaarden en overige IT-voorwaarden) naar de overheidsorganisatie/aanbestedende dienst en zorgt ervoor dat de afdeling en stakeholders de vereiste IT-voorwaarden op de juiste manier verwerken in een aanbesteding, aan te tonen met praktijkvoorbeelden.
 • Externe beschikt aantoonbaar over ervaring met het tot stand brengen van professionalisering van de werkwijze rondom IT-aanbestedingen, aan te tonen met praktijkvoorbeelden

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-06-03 07:19:47

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden