IT-architect bureau MIDO / GDI / Digitale overheid | Den Haag/hybride

Sorry, deze opdracht voor IT-architect bureau MIDO / GDI / Digitale overheid is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Junior
Standplaats:

Den Haag/hybride
Aanvraagnummer:
A2023-1424
Startdatum:
01-11-2023
Verwachte einddatum:
31-10-2024
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
20-10-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving IT-architect bureau MIDO / GDI / Digitale overheid

Wij zijn namens het ministerie van Binnenlandse Zaken op zoek naar een Junior IT-architect bureau MIDO / GDI / Digitale overheid op basis van 36 uur.

De Generieke Digitale Infrastructuur (GDI) vormt de digitale basisinfrastructuur van de digitale overheid. De sturing op het ontwerp en de ontwikkeling van die GDI vindt plaats “onder architectuur” vanuit de Architectuur Digitale Overheid. Ondersteunen bij het ontwikkelen en beheren van deze architectuur is daarom een belangrijk onderdeel van bureau MIDO en specifiek van de junior architect. De junior architect ondersteunt het bureau MIDO met in ieder geval de volgende activiteiten:

 • De junior architect werkt nauw samen met de senior architecten en de coördinerend architect van het bureau MIDO.
 • Bijdragen aan het opstellen van de Architectuur Digitale Overheid en de GDI Architectuur
 • Beheren c.q. onderhouden van de opgeleverde architectuur.
 • Meehelpen in architectuurwerkgroepen en verzorgen van het secretariaat daarvan (agenda, verslag, kwaliteitscontrole van stukken e.d.).
 • Bijdragen aan het toetsen van de architectuurdocumenten en vergaderstukken.
 • Opstellen van te bespreken nota’s en vergaderstukken in werkgroepen en Architectuurraad.
 • Tot slot: kennis van de voorzieningen die tot de Generieke Digitale Infrastructuur behoren en werkervaring bij ontwikkelorganisaties zoals ICTU, beheerorganisaties zoals Logius en organisatie(s) die gebruik maken van de GDI-voorzieningen is een pré.

Bureau MIDO is ondergebracht bij de directie Digitale overheid, afdeling basisinfrastructuur. Bureau MIDO ondersteunt de diverse overleggremia rondom de digitale overheid zoals het Overheidsbreed Beleidsoverleg Digitale Overheid en de Architectuurraad met een secretariaat, met inhoudelijke uitwerking van onderwerpen en met advisering. Context

 • De digitale overheid komt tot stand door alle overheidsorganisaties gezamenlijk. Zij realiseren daarvoor veel individuele oplossingen maar werken ook nauw samen aan de generieke afspraken, standaarden en voorzieningen die zij met elkaar delen. Voorbeelden daarvan zijn DigiD, MijnOverheid en Digipoort.
 • Om het beleid, de architectuur en de realisatie daarvan goed met elkaar af te stemmen voeren zij regelmatig overleg met elkaar in onder andere het Overheidsbreed Beleidsoverleg Digitale Overheid (OBDO), de Architectuurraad en de Programmeringsraad GDI (PGDI).
 • De Architectuurraad adviseert ook aan het Interbestuurlijk Data Overleg en adviseert over NORA en de Architectuur Digitale Overheid.
 • Bureau MIDO is een interdisciplinair team dat gezamenlijk het secretariaat voert van de overleggen zoals Architectuurraad en diverse architectuurwerkgroepen. Bovendien bereiden zij stukken inhoudelijk voor en zijn de architecten van het bureau opsteller/penvoerder van architectuurdocumenten.
 • De coördinerend architect is eerst verantwoordelijke voor het op een goede wijze functioneren van de Architectuurraad, haar voorzitter en de onderliggende werkgroepen. De junior architect zal hier een bijdrage aan leveren.

Eisen en wensen voor de functie IT-architect bureau MIDO / GDI / Digitale overheid

Harde eisen:

 • Kandidaat beschikt over minimaal WO werk- en denkniveau. (aantoonbaar in cv);
 • Kandidaat beschikt over aantoonbaar kennis van informatievoorziening en het opstellen van een architectuur. (aantoonbaar in cv);
 • Kandidaat beschikt over minimaal 1 jaar aantoonbare ervaring in de rol van junior architect of een vergelijkbare rol. (aantoonbaar in cv);
 • Kandidaat beschikt over ervaring met werken binnen de overheid. (aantoonbaar in cv);
 • Kandidaat heeft kennis en ervaring met het begrijpelijk maken (in woord en geschrift) van de “IT-wereld” aan management.

Wensen:

 • Mate waarin de kandidaat kennis heeft van ontwikkelingen in de digitale overheid en hoe organisaties hierin samenwerken;
 • Mate waarin de kandidaat aantoonbaar ervaring heeft met het ontwikkelen en realiseren van enterprise, domein en solution architecturen. Specifiek de mate van aantoonbare ervaring en/of affiniteit met de GDI / architecturen van de digitale overheid en de MIDO sturing;
 • Mate waarin kandidaat beschikt over de gevraagde competenties, vaardigheden en activiteiten kan uitvoeren (toetsbaar in CV, motivatie en/of mogelijk gesprek). Hierbij gaat het o.a. over communicatieve (in woord en geschrift), netwerkvaardigheden in het bijzonder in werkgroepen met architecten, analyseren, creativiteit, samenwerken, overtuigingskracht, plannen en organiseren, resultaatgerichtheid;
 • Beschikbaarheid (conform behoefte) en startdatum (zo vroeg mogelijk).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-10-19 09:53:37

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden