IT-architect bureau MIDO / GDI / Digitale overheid | Den Haag/hybride

Sorry, deze opdracht voor IT-architect bureau MIDO / GDI / Digitale overheid is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag/hybride
Aanvraagnummer:
A2023-1425
Startdatum:
01-11-2023
Verwachte einddatum:
31-10-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
20-10-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving IT-architect bureau MIDO / GDI / Digitale overheid

Wij zijn namens het Ministerie van Binnenlandse Zaken op zoek naar een Senior IT-architect bureau MIDO / GDI / Digitale overheid op basis van 36 uur.

De Generieke Digitale Infrastructuur (GDI) vormt de digitale basisinfrastructuur van de digitale overheid. De sturing op het ontwerp en de ontwikkeling van die GDI vindt plaats “onder architectuur” vanuit de Architectuur Digitale Overheid. Ondersteunen bij het ontwikkelen en beheren van deze architectuur is daarom een belangrijk onderdeel van bureau MIDO en specifiek van de senior architect die ingezet wordt op het domein Infrastructuur. De senior architect ondersteunt het bureau MIDO met in ieder geval de volgende activiteiten:

 • Bijdragen aan het opstellen van de Architectuur Digitale Overheid en de GDI Architectuur
 • Beheren c.q. onderhouden van de opgeleverde architectuur. • Afstemmen van de architectuur met organisaties in de netwerken van de PGDI
 • Onafhankelijk adviseren bij actuele (infrastructuur) onderwerpen zoals het AcICT-advies Logius ICT-infrastructuur.
 • Verzorgen van het secretariaat van architectuurwerkgroepen en/of Architectuurraad.
 • Toetsen van de architectuurdocumenten van programma’s en projecten en toetsen vanuit architectuur-perspectief van te bespreken nota’s en vergaderstukken voor de Architectuurraad en de PGDI.
 • Opstellen van te bespreken nota’s en vergaderstukken in werkgroepen en Architectuurraad.
 • Het opstellen, onderhouden en uitdragen van de visie op de architectuur van de digitale overheid.
 • Diepgaande, aantoonbare kennis van de voorzieningen die tot de Generieke Digitale Infrastructuur behoren, is vereist in het bijzonder op het terrein van het domein infrastructuur. Hierin is essentieel kennis van (private) cloudtechnologie zoals CI/CD, Kubernetes, maar ook kennis van netwerktechnologie, PKI en open standaarden nodig.
 • Werkervaring bij ontwikkelorganisaties zoals ICTU, beheerorganisaties zoals Logius en organisatie(s) die gebruik maken van de GDI-voorzieningen is een pré.

Bureau MIDO is ondergebracht bij de directie Digitale overheid, afdeling basisinfrastructuur. Bureau MIDO ondersteunt de diverse overleggremia rondom de digitale overheid zoals het Overheidsbreed Beleidsoverleg Digitale Overheid en de Architectuurraad met een secretariaat, met inhoudelijke uitwerking van onderwerpen en met advisering. Context

 • Het Overheidsbreed Beleidsoverleg Digitale Overheid (OBDO) en de Programmeringsraad GDI (PGDI) zijn interbestuurlijke overleggen die sturen op de voorzieningen van de digitale overheid zoals DigiD, MijnOverheid en Digipoort. OBDO en PGDI bestaan uit vertegenwoordigers van afnemers van de GDI-voorzieningen (waaronder UWV, Belastingdienst, Pensioenfederatie, VNG), de opdrachtgever (het Ministerie van BZK), de opdrachtnemers (Logius, KVK, RvIG, RVO) en beleidsdepartementen. De vertegenwoordiging is op bestuurlijk niveau.
 • De PGDI adviseert via een jaarlijks programmeringsplan op beheer & exploitatie en op de (door)ontwikkeling.
 • Om de advisering van de PGDI en het OBDO ook op architectuurgebied op de juiste wijze van kaders en advies te voorzien zijn er een Architectuurraad en onderliggende werkgroepen.
 • De architectuurwerkgroep Infrastructuur richt zich op het uitwerken van de Architectuur Digitale Overheid 2030 voor het domein Infrastructuur.
 • De Architectuurraad adviseert ook aan het Interbestuurlijk Data Overleg en adviseert over NORA en de Architectuur Digitale Overheid. • Bureau MIDO is een interdisciplinair team dat gezamenlijk verantwoordelijkheid draagt voor de inhoud en kwaliteit van de resultaten. • Bureau MIDO ondersteunt onder andere OBDO, PGDI als ook de Architectuurraad op verschillende gebieden. Het bureau verzorgt het secretariaat en bereidt stukken inhoudelijk voor ten behoeve van bespreking en besluitvorming in de diverse gremia.
 • De coördinerend architect is eerst verantwoordelijke voor het op een goede wijze functioneren van de Architectuurraad, haar voorzitter en de onderliggende werkgroepen. De senior architect draagt hier aan bij.

Eisen en wensen voor de functie IT-architect bureau MIDO / GDI / Digitale overheid

Harde eisen:

 • Kandidaat beschikt over aantoonbaar WO werk- en denkniveau. (aantoonbaar in cv);
 • Kandidaat beschikt over aantoonbaar kennis van informatievoorziening, ITinfrastructuur, het opstellen van architectuur en de ontwikkelingen in de digitale overheid. (aantoonbaar in cv);
 • Kandidaat heeft kennis van IT-infrastructuur en heeft minimaal 3 jaar werkervaring op het gebied van in de rol van senior architect Infrastructuur of een vergelijkbare rol. (aantoonbaar in cv);
 • Kandidaat beschikt over kennis en ervaring met GDI voorzieningen. (aantoonbaar in cv);
 • Kandidaat heeft aantoonbaar kennis en ervaring met de architectuur “wereld” begrijpelijk vertalen (in woord en geschrift) naar de bestuurlijke “wereld”. (aantoonbaar in cv).

Wensen:

 • Mate waarin de kandidaat kennis heeft van ontwikkelingen in de digitale overheid en hoe organisaties hierin samenwerken;
 • Mate waarin de kandidaat ervaring heeft met het ontwikkelen en realiseren van enterprise architecturen, domein architecturen en solution architecturen. Specifiek de mate van aantoonbare ervaring en/of affiniteit met de GDI / architecturen van de digitale overheid en de MIDO sturing;
 • Mate waarin kandidaat beschikt over de gevraagde competenties, vaardigheden en activiteiten kan uitvoeren (toetsbaar in CV, motivatie en/of mogelijk gesprek). Hierbij gaat het o.a. over infrastructuurervaring, communicatieve (in woord en geschrift) en netwerkvaardigheden in het bijzonder voor bestuurlijke tafels;
 • Mate waarin kandidaat beschikbaar is (maximaal aantal uren per week) en startdatum (zo vroeg mogelijk).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-10-19 09:59:44

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden