IT Architect | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor IT Architect is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-383
Startdatum:
09-04-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


€ 100,00


Sluitingsdatum aanvraag:
22-03-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving IT Architect

Wij zijn namens de Belastingdienst op zoek naar een IT Architect op basis van 36 uur.

De ICT-systemen die de bedrijfsprocessen voor de omzetbelasting ondersteunen zijn sterk verouderd en moeten worden gemoderniseerd. De Belastingdienst heeft gekozen voor het verwerven van een pakketoplossing uit de markt. De pakketoplossing zal gecombineerd worden emt een beperkt aantal generieke ICT-voorzieningen van de Belastingdienst. Deze interfaces moeten bepaald en beschreven worden (op functioneel en technisch niveau) in een architectuur document. We zoeken een architect die over de breedte ons kan helpen schrijven. Van business via applicatie tot technische architectuur. Je gaat het architectuurteam versterken door penvoerder te worden van de solutionarchitectuur (de architectuurdocumententatie oid). Als architect wordt het volgende van je verwacht: > Je bent verantwoordelijk voor het vastleggen van de architectuur en de keuzes/afwijkingingen die gemaakt worden. > Je stemt af met architecten van andere onderdelen van het bedrijf. > Je adviseert het project en programma over mogelijke keuzes en besluiten.

Achtergrond:
De IBS Omzetbelasting (De afdeling waar je komt te werken) is verantwoordelijk voor adviesregie, architectuur, ontwerp, bouw, test, integratie, (gebruikers)documentatie en het implementatierijp opleveren van de aangepaste bedrijfsprocessen en informatievoorziening. IBS Omzetbelasting is verantwoordelijk voor de integratie van de gehele oplossing die gerealiseerd kan worden door de eigen teams van IBS OB en door andere teams van verschillende organisatieeenheden zoals STS, GBS en raakvlakken binnen IBS. IBS Omzetbelasting stemt de architectuur af, stuurt de realisatie en de planning via de SAFe releasetrain en verstrekt de opdrachten naar de raakvlakken. IBS OB neemt de lead bij testen over de onderdelen heen en stemt af met productmanagement over prioritering en implementatie- en releasemomenten. De keten omzetbelasting staat de komende jaren voor grote uitdagingen. De Europese en nationale wet- en regelgeving is sterk in ontwikkeling. Daarnaast is het applicatielandschap sterk verouderd. Om aan huidige en nieuwe wet- en regelgeving te kunnen blijven voldoen zal het applicatielandschap moeten worden gemoderniseerd, met gebruikmaking van state-of-the-art architectuurprincipes en technologieën. Hierbij moet voortdurend de afweging worden gemaakt tussen enerzijds het tijdig kunnen voldoen aan de business eisen en het anderzijds realiseren van een robuust en wendbaar applicatielandschap.

Organisatie:
De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt.

Eisen en wensen voor de functie IT Architect

Harde eisen:

 • Afgeronde WO opleiding, Uitstekende kennis van en ervaring met architectuur en techniek;
 • Uitstekende kennis van en ervaring met architectuur ( 6 jr );
 • Kennis en ervaring met Agile werke ( 4 jr );
 • Ervaring met werken volgens Scrum ( 4 jr ).

Wensen:

 • Competenties: -Sterke schriftelijke communicatie; -Lijnen uitzetten, collega’s meenemen, inhoudelijke leiding geven; -Zelfstandig; -Pro-actief; -Samenwerken; -Analytisch; -Creativiteit; -Productgerichtheid (kwalitatief); -Klantgerichtheid (intern, extern); -Flexibiliteit; -Kritisch;
 • SAFe;
 • Scrum;
 • Jira;
 • Confluence;
 • Cloud Computing kennis en ervaring is een pré;
 • Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van de Engelse taal (zakelijk Engels).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-03-20 09:44:46

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden