Senior Integrator (Oracle: Weblogic en database) | Amersfoort

Functie omschrijving

Bedrijfsonderdeel

NS Reizigers (NSR) is een belangrijke pijler binnen het NS bedrijf, die voor een groot deel het gezicht van NS naar de klant vertegenwoordigt. De focus van de activiteiten van NS Reizigers ligt op het realiseren van kwalitatieve vervoerscapaciteit, goede service en informatie, aantrekkelijke reisproducten en een hoogwaardig veiligheidsprofiel.
 
IT zit in het hart van de NS. Zonder IT rijden er geen treinen meer, kunnen we geen reisinformatie geven en zelfs geen kopjes koffie meer verkopen. Om onze reizigers zo goed mogelijk van dienst te zijn, hebben we bij NS veel mooie, grote en innovatieve IT projecten lopen.
 
Bij de afdeling Transportbesturing wordt op volcontinue basis NS materieel en personeel in Nederland bijgestuurd. Ter vervanging van het legacy VKL systeem worden toekomstvaste nieuwe systemen ontwikkeld. Met het nieuwe systeem B@M wordt materieel bijgestuurd in het geval van problemen op het spoor of het niet beschikbaar zijn van materieel. Het systeem B@D geeft de dienstregeling door aan diverse andere systemen binnen de NS. Steeds meer is sprake van aanvullende functionaliteiten, zoals de LMM tool, welke de rol Landelijk Monitor Materieel ondersteunt met actuele inzichten en overzichten van de status van de treinen en de impact op de dienstregeling.
 
De kernwaarden van NS zijn proactief, verbindend, vakkundig en gastvrij.

 
Afdeling / programma

Het programma Besturing 3.0 werkt aan de vervanging van het legacy IT systeem van de afdeling Transportbesturing van NS, en daarmee het fundament voor de verdere verbetering van de bijsturing bij verstoringen in de treindienst.
 
Het programma Besturing 3.0 ontwikkelt, integreert en implementeert in concreto de nieuwe systemen B@D en B@M. Het systeem B@D staat inmiddels aan de vooravond van implementatie en voor het systeem B@M zijn op korte termijn Proof Of Concepts voorzien, met gefaseerde proefbedrijven en livegang in 2018. 
 
Doel van de functie

Je komt terecht in het programma Besturing 3.0 bij het team dat de ontwikkel- en teststraten ondersteunt. Dit team heeft als missie om snel en foutloos software te deployen. De deployments zijn in hoge mate geautomatiseerd.
 
Binnen het programma Besturing 3.0 wordt op een agile methode ontwikkeld, wat betekent dat je als onderdeel van je team bijdraagt aan de totstandkoming van een integraal werkende oplossing in nauwe samenwerking met developers en operations. Als integrator wordt van je verwacht dat je zelfstandig je taken plant, uitwerkt en uitvoert. Het is aan jou als integrator om overzicht te houden over de vier bouwteams en integraal werkende producten op te leveren. Je zult nauw samenwerken met de ontwikkelteams en operations om geautomatiseerd werkende software op te leveren. Jouw rol is ook om operations en ontwikkelteams bij te staan met vragen over Oracle databases en Weblogic. Daarbij wordt verwacht dat meegekeken wordt naar eventuele problemen en meegedacht wordt over oplossingen.
Eén van de kenmerken van een Agile-team is dat je gezamenlijk verantwoordelijk bent voor het opleveren van een eindproduct. De consequentie is dat je elkaar moet kunnen ondersteunen en werk kunt overnemen. Voor jou als integrator betekent dit dat je kernexpertise integreren is maar dat wij het op prijs stellen als je ook bereid bent om te programmeren (bijv. puppet-code, shell-scripting, wlst), testen of analyse werk te verrichten.
 
Er wordt binnen het project gestreefd naar continuous integration, continuous delivery en DevOps. Dit geeft een uitdagend en dynamisch werkveld. Er ligt veel verantwoordelijkheid bij jou en je bent een spin in het web.
 
De visie van het programma is dat vanuit de ontwikkelteams zogenaamde “één druk op de knop” software wordt geleverd. Voor ons betekent dit dat bij het installeren van software op de T, A of P omgeving er geen handmatige acties meer aan te pas komen. Er wordt continu nagedacht over verbeteringen in het gehele proces.

Werkzaamheden

Functie eisen

Taken:

 • Beheren en continu verbeteren van het build proces;
 • Onderhouden van ontwikkelomgevingen voor ontwikkelaars in samenwerking met Technisch Beheer;
 • Technisch georiënteerd integratiewerk;
 • Analyseren, registreren en opvolgen van bevindingen in Oracle databases en Weblogic middleware;
 • Analyseren van foutoorzaken Oracle databases en Weblogic middleware;
 • Constant verbeteren van werkwijzen en integratie deployments Weblogic middleware applicaties;
 • Gezamenlijke verantwoordelijkheid dragen binnen Agile-team;Opleiding, Kennis en Werkervaring
 • HBO/WO werk- en denkniveau, technische opleiding is een pre;
 • Minimaal 5 jaar recente aantoonbare hands-on (Oracle: database en weblogic) ervaring binnen verschillende organisaties in de rol van Integrator;
 • Ervaring in het gebruik van tools zoals Jenkins, Sharepoint, Ant, WLST, Puppet is een pre;
 • Aantoonbare werkervaring in het werken in een agile (kanban)team;
 • Aantoonbare ervaring met Jira is een pre;
 • Kandidaat beschikt over een positieve externe referentie;
 • Analyse werkzaamheden op junior niveau is een pre;
 • Goede beheersing Nederlandse taal in woord en geschrift

  Gedrag, Vaardigheden/ Competenties

 • Analytisch sterk;
 • Het om kunnen gaan met een complexe omgeving (OTAP) bestaande uit meerdere Weblogic domeinen die onderling met elkaar communiceren;
 • In staat om snel productief te kunnen zijn;
 • Communicatief sterk en kunnen schakelen met verschillende disciplines;
 • Methodisch werken;
 • Accuraat;
 • Een pragmatische en creatieve inslag;
 • De drang om altijd te blijven verbeteren;
 • Brede interesse, zowel technisch als functioneel;
 • Zelfstandig;

Extra informatie

Standplaats

Amersfoort
Aanvraagnummer
1100
Startdatum:
2017-07-31
Verwachte einddatum
2017-12-31
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-07-26
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: +31646129822. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-07-25 11:22:26

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden