Innovatie Ontwerper | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Innovatie Ontwerper is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2024-732
Startdatum:
14-05-2024
Verwachte einddatum:
31-12-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
08-05-2024 17:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Innovatie Ontwerper

Wij zoeken een resultaatgerichte, pragmatische innovation designer. Hoofdtaak van de functie is het begeleiden en versnellen van innovatietrajecten. Als innovatieontwerper bij het nieuwe team iNova heb je een cruciale rol in het begeleiden en versnellen van innovatietrajecten. Je werkt binnen de kaders van innovatie bij RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) en draagt bij aan het versterken van het innovatieklimaat binnen de organisatie. Je belangrijkste taak is het begeleiden van innovatieprojecten, waarbij je het RVO Innovatieproces nauwgezet volgt. Dit proces leidt tot een ingevuld RVO Innovatie Canvas, dat op zijn beurt kan resulteren in geschaalde innovaties (met input voor businesscases) of gevalideerde stopzetting van projecten (met waardevolle lessen voor het innovatieportfolio). Je bent leergierig en ondernemend. Falen zie je niet als een obstakel, maar als een kans om te leren en te verbeteren. Je bent bereid om te experimenteren en nieuwe inzichten te delen met het team. Je hebt expertise in de laatste twee fases van het innovatieproces: het valideren van businessmodellen en de implementatie van innovaties. Hierdoor kun je actief bijdragen aan de ontwikkeling van het team. Je hebt oog voor relevante vraagstukken en durft spannende uitdagingen aan te gaan. Het verkennen van nieuwe mogelijkheden maakt deel uit van jouw werk. Innovatieprocessen begeleiden is jouw ding.

Eén van de belangrijkste jaardoelen van iNova is dat het team van ontwerpers verschil gaat maken door verschillende innovatie initiatieven te begeleiden. Ontwerp het innovatieproces op basis van het RVO Innovatieframework en begeleidt verschillende innovatie-initiatieven of ontwerpt oplossingsrichtingen. Je werkt samen met het team van ontwerpers om impact te maken en innovaties te realiseren. In deze context wordt je voor een groot deel ingezet bij twee van de innovatiehubs van RVO.

De eerste hub betreft de Agro hub (IHA). De innovatiefunnel van IHA is gevuld met verschillende innovatie-initiatieven die nu moeten worden opgestart en begeleid als innovatietraject. Je werkt binnen innovatietrajecten veelal samen met een intern IHA-lid, een (agro-)domeinexpert, en een andere innovatie-ontwerper vanuit iNova. Je begeleidt en modereert de innovatieprocessen van deze trajecten met behulp van interne samenwerkingen, tools en canvassen. Je collega’s van IHA zullen vraagstukken en ideeën ‘scouten’ en het is mede aan jou om ze te helpen bij het definiëren van het experiment en de onderliggende ontwerpvraag. Je weet senior RVO’ers en interne samenwerkingspartners vervolgens mee te nemen in het innovatieproces en coacht en stuurt ze aan gedurende het innovatieproject. Je bewaakt dat het innovatieproject klein, kortcyclisch en iteratief blijft en realiseert een structurele innovatiekadans.

De andere hub betreft het Digitaal Innovatie Lab. Deze lab heeft een focus op digitale transformatie en voert momenteel verschillende experimenten uit op het gebied van AI en Generatieve AI. Met daarbinnen specifiek ook aandacht voor ChatGPT, BingChat en MS Copilot. De inzet zal niet exclusief tot deze innovatiehubs beperkt zijn, maar wel de hoofdmoot van de werkzaamheden. Daarnaast zul je mogelijk ook nog bijdragen aan de werkzaamheden binnen het iNovateam zelf.

Achtergrond

Van de klimaat- en energietransitie tot een duurzaam landbouw- en voedselsysteem en een toekomstbestendig economisch Nederland: dat zijn de grote vraagstukken waar RVO voor staat. In opdracht van meerdere ministeries voert RVO opdrachten en regelingen uit die daaraan bijdragen. Om dat te realiseren moet RVO onder andere meer innovatief en wendbaar worden. Innovatie is hierdoor een belangrijke pijler in de organisatiestrategie “Kompas voor een duurzame toekomst”.
Daarom heeft RVO vorig jaar een nieuw innovatie support office opgericht (iNova). Dit team werkt samen met het innovatienetwerk (hub’s) binnen RVO om gezamenlijk te navigeren naar professioneel innoveren. De werkzaamheden van het team zijn tweedelig, enerzijds inhoudelijk bijdragen aan innovaties en anderzijds activiteiten die bijdragen aan het versterken van het innovatieklimaat. Het team iNova is sinds 2022 als projectorganisatie begonnen en per februari 2023 formeel geworden. Het team ‘hangt’ hiërarchisch onder de afdeling Managementpool van de directie FIFz met directeur FIFz als als portefeuillehouder Innovatie.

Organisatie en cultuur

Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Eisen en wensen voor de functie Innovatie Ontwerper

Harde-eisen

 • Opleiding strategic product design, bedrijfskunde, innovatie management, ICT of andere relevante IVInformatiemanagement of innovatie opleiding op WO niveau;
 • Design Thinking;
 • WO werk- en denkniveau (5 jaar);
 • Aantoonbare ervaring met het begeleiden van innovatie processen en/of trajecten (3 jaar);
 • Aantoonbare ervaring met complexe vraagstukken waarbij de gebruiker of de mens centraal staat (3 jaar);
 • Moderator (5 jaar).

Wensen

 • Esthetiek en vormgeving;
 • Co-creatie en samenwerking;
 • Creative problem solving;
 • Design en onderzoeksprocessen, methodes en tools;
 • Ontwerpen van business modellen;
 • Idee- en conceptontwikkeling;
 • Human centric design;
 • Prototype design;
 • Prototype Testing;
 • Reframing- Kennis van AI en Gen AI concept- en usecase design;
 • Kennis en ervaring met Miro, Figma en/of Adobe is een pré;
 • Kennis en ervaring met BingChat en het maken van prompts;

Competenties

 • Ondernemerschap, durf, creativiteit en leervermogen;
 • Omgevingsbewustzijn en organisatie sensitiviteit;
 • Iteratief werken;
 • Overtuigingskracht en omgaan met weerstand;
 • Klantgericht;
 • Analyseren en adviesvaardigheden;
 • Netwerk en samenwerking;
 • Plannen en organiseren;
 • Anticiperen, mee bewegen en flexibiliteit;
 • Creeëren van en openstaan voor nieuwe perspectieven;

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

De werkzaamheden worden voornamelijk vanuit onze locatie in Utrecht verricht, maar ook regelmatig hybride. De kandidaat moet er rekening mee houden dat 1 keer per week reizen naar de andere vestigingen van RVO nodig kan zijn om daar werkzaamheden te verrichten.

Extra standplaats: Den Haag Assen, Zwolle, Roermond, Maximaal 1x per week in de toekomst.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-05-03 14:09:26

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden