Innovatie Ontwerper | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Innovatie Ontwerper is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2024-1156
Startdatum:
01-09-2024
Verwachte einddatum:
28-02-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
20-06-2024 23:59
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Innovatie Ontwerper

Opdrachtomschrijving
Wij zoeken een resultaatgerichte, pragmatische innovation designer. Hoofdtaak van de functie is het begeleiden en versnellen van innovatietrajecten. Als innovatieontwerper bij het nieuwe team iNova heb je een cruciale rol in het begeleiden en versnellen van innovatietrajecten. Je werkt binnen de kaders van innovatie bij RVO (Rijksdienst voor Ondernemend Nederland) en draagt bij aan het versterken van het innovatieklimaat binnen de organisatie. Je belangrijkste taak is het begeleiden van innovatieprojecten, waarbij je het RVO Innovatieproces nauwgezet volgt. Dit proces leidt tot een ingevuld RVO Innovatie Canvas, dat op zijn beurt kan resulteren in geschaalde innovaties (met input voor businesscases) of gevalideerde stopzetting van projecten (met waardevolle lessen voor het innovatieportfolio).

Je bent leergierig en ondernemend. Falen zie je niet als een obstakel, maar als een kans om te leren en te verbeteren. Je bent bereid om te experimenteren en nieuwe inzichten te delen met het team. Je hebt expertise in de laatste twee fases van het innovatieproces: het valideren van businessmodellen en de implementatie van innovaties. Hierdoor kun je actief bijdragen aan de ontwikkeling van het team. Je hebt oog voor relevante vraagstukken en durft spannende uitdagingen aan te gaan. Het verkennen van nieuwe mogelijkheden maakt deel uit van jouw werk.

Eén van de belangrijkste jaardoelen van iNova is dat het team van ontwerpers verschil gaat maken door verschillende innovatie initiatieven te begeleiden. Je werkt in een klein team van innovation desigers en helpt innovatiestrategen. Je begeleidt of modereert intern innovatieprocessen met behulp van workshops en canvassen op basis van het RVO Innovatieframework. Het doel hiervan is om door middel van innovatie bewijsgedreven waarde toe te voegen aan de organisatie of aan maatschappelijke transities. Je adviseert over de aanpak van het innovatieproces en bereidt dit voor. Dit doe je op basis van het innovatieframework van RVO en het doorlopen van een klantreis. Gelijkertijd help je het innovatieframework te valideren in de praktijk. Je levert dus ook input voor het verbeteren daarvan op basis van de ervaringen.

Omdat wij een team in opbouw zijn, is een ander onderdeel van de opdracht om bij te dragen aan de werkzaamheden binnen het team zelf. Dit kan heel breed zijn. Van hulp bij het community management en communicatie tot aan het ondersteunen van product owners van iNova door het organiseren van verschillende werkoverleggen. Je denkt inhoudelijk mee over een aantal producten of diensten van het team.

Achtergrond
Van de klimaat- en energietransitie tot een duurzaam landbouw- en voedselsysteem en een toekomstbestendig economisch Nederland: dat zijn de grote vraagstukken waar RVO voor staat. In opdracht van meerdere ministeries voert RVO opdrachten en regelingen uit die daaraan bijdragen. Om dat te realiseren moet RVO onder andere meer innovatief en wendbaar worden. Innovatie is hierdoor een belangrijke pijler in de organisatiestrategie “Kompas voor een duurzame toekomst”.

Daarom heeft RVO vorig jaar een nieuw innovatie support office opgericht (iNova). Dit team werkt samen met het innovatienetwerk (hub’s) binnen RVO om gezamenlijk te navigeren naar professioneel innoveren. De werkzaamheden van het team zijn tweedelig, enerzijds inhoudelijk bijdragen aan innovaties en anderzijds activiteiten die bijdragen aan het versterken van het innovatieklimaat. Het team iNova is sinds 2022 als projectorganisatie begonnen en per februari 2023 formeel geworden. Het team ‘hangt’ hiërarchisch onder de afdeling Managementpool van de directie FIFz met directeur FIFz als als portefeuillehouder Innovatie.

Organisatie
Kansen voor Nederland, kansen voor jou. Een duurzame, economisch sterke samenleving: daar werken we aan bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Met nationale en internationale programma’s, van de energietransitie en voedselproductie tot ontwikkelingsprojecten in Afrika. Met voorlichting, advies, financiering, subsidies en hulp bij het vinden van zaken- of kennispartners. Door slim organiseren en maximaal gebruik van digitale communicatie zorgen we voor een soepele en optimale dienstverlening. Door elkaar op te zoeken en verbindingen te leggen bieden we nieuwe inzichten en mogelijkheden. Voor en achter de schermen zetten 4500 mensen zich in voor een economisch sterk, innovatief en duurzaam Nederland, op verschillende vestigingen in Nederland. Ook voor jou zijn er kansen!

Onze adviseurs weten als geen ander wat er nodig is om ondernemende Nederlanders vooruit te helpen. Beoordelaars nemen subsidie- en andere verzoeken onder de loep en helpen de aanvragers om nieuwe stappen te zetten. Inkopers benutten de inkoopkracht van de Rijksoverheid, ook om maatschappelijke doelen te bereiken. De medewerkers van de frontoffice staan iedereen te woord die vragen heeft. Functioneel beheerders ontwikkelen en onderhouden digitale loketten. Projectmanagers onderzoeken wat de mogelijkheden van big data zijn. Juristen zorgen dat we ons houden aan wet- en regelgeving. En communicatieadviseurs ontwikkelen toegankelijke websites voor voorlichting en advies. Wie ondernemend Nederland een warm hart toedraagt, kan bij onze organisatie dus alle kanten op.

Eisen en wensen voor de functie Innovatie Ontwerper

Harde-eisen

 • WO werk- en denkniveau
 • Aantoonbare ervaring met het begeleiden van innovatie processen en/of trajecten (5 jaar)
 • Aantoonbare ervaring met complexe vraagstukken waarbij de gebruiker of de mens centraal staat (3 jaar)
 • Moderator (5 jaar)
 • Opleiding strategic product design, bedrijfskunde, innovatie management, ICT of andere relevante IVInformatiemanagement of innovatie opleiding op WO niveau
 • Design Thinking

Wensen

 • Esthetiek en vormgeving
 • Co-creatie en samenwerking
 • Creative problem solving
 • Design en onderzoeksprocessen, methodes en tools
 • Ontwerpen van business modellen
 • Idee- en conceptontwikkeling
 • Human centric design
 • Prototype design; Prototype Testing; Reframing
 • Kennis van AI en Gen AI concept- en usecase design.
 • Kennis en ervaring met Miro, Figma en/of Adobe is een pré
 • Kennis en ervaring met BingChat en het maken van prompts

Competenties

 • Ondernemerschap, durf, creativiteit en leervermogen
 • Omgevingsbewustzijn en organisatie sensitiviteit
 • Iteratief werken
 • Overtuigingskracht en omgaan met weerstand
 • Klantgericht
 • Analyseren en adviesvaardigheden
 • Netwerk en samenwerking
 • Plannen en organiseren
 • Anticiperen, mee bewegen en flexibiliteit
 • Creeëren van en openstaan voor nieuwe perspectieven

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-06-18 11:40:30

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden