Infra Security Beheerder | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Infra Security Beheerder is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-443
Startdatum:
01-05-2023
Verwachte einddatum:
30-04-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
03-04-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Infra Security Beheerder

Wij zijn namens het Ministerie van Justitie & Veiligheid op zoek naar een Infra Security Beheerder op basis van 36 uur.

In jouw rol als Infra Security Beheerder in het team technisch beheer Infra ben jij de Security expert op het gebied van het ICT landschap van de IND. Als Infra Security Beheerder fungeer je als de brug tussen het team Informatiebeveiliging en Technisch Beheer Infra. Je focus ligt op het doorvoeren van Security maatregelen die gevoed worden vanuit het team Informatiebeveiliging. Samen met je collega beheerders bekijk je hoe de security maatregelen toegepast kunnen worden en past deze vervolgens toe. Het team technisch beheer Infra bestaat uit 12 specialisten die het hart van de systemen beheren. De continuïteit van de systemen zijn afhankelijk van deze technische infrastructuur die de performance levert aan de eindgebruikers van de IND. Beheersbaarheid, continuïteit, life-cycle management, backup/restore etc. zijn onderdelen die geheel geïntegreerd zijn in het beheerproces en werkzaamheden die je uitvoert. De teams en ons management kenmerken zich door een prettige, informele no-nonsense-sfeer. We gaan uit van vertrouwen en professionaliteit met ruimte voor eigen initiatief en ontwikkeling. Als Infra Security Beheerder voer je de volgende werkzaamheden uit:

 • Doorvoeren van wijzigingen binnen de infrastructuur waarin de focus op security ligt;
 • Het inrichten en (laten) uitrollen van adequate operationele (cyber) security processen waaronder security incident management, threat management, secure software development en vulnerability management;
 • (laten) uitrollen van Tooling voor het uitvoeren van de operationele security processen (t.b.v. monitoring, testen en Security Information en Event Management (SIEM/HP ArcSight);
 • Het configureren, technisch onderhouden, ontwikkelen en beheren van ons applicatielandschap en netwerken;
 • Je bent het aanspreekpunt voor Security beheer werkzaamheden;
 • Bijdragen aan Risico- en impactanalyses;
 • Uitvoeren van operationele, planmatige en projectmatige werkzaamheden, gerelateerd aan security;
 • Voorbereiden en uitvoeren van deployment- en releasewerkzaamheden;
 • Ondersteunen van de klant en zorgdragen voor de productie continuïteit;
 • Participatie aan technische projecten;
 • Heeft standplaats Den Haag, is bereid om t.b.v. werkzaamheden meerdere IND-locaties in Nederland te bezoeken;
 • In het kader van onderhoudswerkzaamheden is het noodzakelijk dat er regelmatig in de weekenden dient te worden gewerkt. Deze weekend werkzaamheden worden in een tijdswindow van 06:00 tot 20:00 uur ingepland.

Achtergrond:
De Infra Security Beheerder is onderdeel van een team van ca. 12 medewerkers belast met het technisch beheer van de infrastructuur van de IND. De werkzaamheden van het team bestaan uit de 2e en 3e lijns ondersteuning ten behoeve van de door de IND zelf beheerde alswel door derden beheerde technische infrastructuur zoals de (gevirtualiseerde) OTAP servers, netwerken, IT4IT, etc. De systeembeheerder levert bijdragen ten behoeve van projecten en neemt deel in scrumteams. De Technisch Beheerder Infra is (mede)bepalend bij de ontwikkeling van en de advisering over de technische architectuur, hij monitoort de continuiteit, performance en kwaliteit van de systemen en bewaakt de integriteit en beveiliging daarvan en grijpt zonodig in. Het systeembeheer is een cruciaal onderdeel van incident, problem en changemanagement. De werkzaamheden worden normaal gesproken binnen de kantooruren verricht, standby diensten buiten kantooruren volgens een in overleg vastgesteld rooster zijn onderdeel van de werkzaamheden.

Organisatie:
De IND ambieert om een moderne dienstverlener te zijn die informatie- en data gestuurd werkt voor het gehele proces van dienst verlenen in de migratieketen. De Directie Informatievoorziening (DIV) verzorgt de ondersteuning van alle bedrijfsprocessen binnen de IND. Deze hoofdtaken zijn verdeeld over vier afdelingen: Strategie & Regie; Productiehuis; Continuïteit en Technisch Beheer; en Datadiensten. Deze afdelingen werken veelal in zelforganiserende en multidisciplinaire teams die kort cyclisch en iteratief software ontwikkelen en beheren volgens de agile methodiek, waarbij de aansturing ook nog projectmatig kan. De komende jaren gaat het bestaande applicatielandschap op de schop en wordt het bestaande systeemlandschap INDiGO in fasen vervangen.

DIV heeft veel interactie met directies binnen en buiten de IND en staat in verbinding met diverse ketenpartners zoals KvK, RvIG en DUO. Door deze grote hoeveelheid aan koppelvlakken lopen behoeftes van onze klanten en ketenpartners erg uiteen: DIV levert deskundigheid, advies, en modelleert en implementeert wijzigingen in overleg. Het onderhouden van het huidige systeem INDiGO is op dit moment een integraal onderdeel van het IV werk. De vernieuwing hiervan neemt een steeds groter deel van het werk in beslag. Daarnaast ondersteunt DIV het platform voor online samenwerking (met name Sharepoint), de systemen ter behoeve van bedrijfsvoering (Datawarehouse, systemen van derden) en die van de publieke omgeving  De cultuur van de IND kenmerkt zich door de grote betrokkenheid en het verantwoordelijkheidsgevoel vanwege het maatschappelijke belang van de organisatie. IND’ers zijn erg behulpzaam en werken resultaatgericht.

Eisen en wensen voor de functie Infra Security Beheerder

Harde eisen:

 • Werkervaring met het interpreteren van CVE’s (Common Vulnerabilities and Exposures);
 • Werkervaring met hardening van Windows en/of Linux systemen;
 • Werkervaring met CIS-CAT;
 • Werkervaring met patching met SCCM en/of SUSE Manager;
 • Je hebt ten minste 3 jaar praktische werkervaring met IT-infrastructuur in brede zin (bijvoorbeeld werkervaring met Windows en/of Linux systemen).

Wensen:

 • Competenties: Pragmatisch; -Samenwerken; -Analytisch vermogen; -Stressbestendig; -Oplossingsgericht denken;
 • Kennis en ervaring met een HSM is een pré;
 • Kennis ervaring met SE Linux en/of App Armor;
 • Ervaring met Puppet en Saltstack;
 • Werkervaring met het interpreteren van CVE’s (Common Vulnerabilities and Exposures) en de technische do’s en don’ts rond de oplossing ervan, m.a.w. rekening houdend met de impact van de oplossing van een CVE/kwetsbaarheid;
 • Ervaring met security gerelateerde Windows policy’s.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-03-31 08:44:06

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden