Infra architect | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Infra architect is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2024-568
Startdatum:
01-08-2024
Verwachte einddatum:
31-07-2028
Aantal uur per week:
38
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
22-04-2024 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Infra architect

Achtergrond

De werkzaamheden worden uitgevoerd binnen het Bureau IT Security en Architectuur dat in oprichting is. Het bureau garandeert onder andere de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van informatie van de MIVD en haar partners, zodat zij altijd en overal kunnen werken met hun informatie. Daarmee levert het bureau een wezenlijke bijdrage aan de reactiesnelheid en de slagkracht van de MIVD en haar partners.

Functieomschrijving

Als Solution Architect Infrastructuur ben je mede de verbindende factor tussen afdeling binnen de Unit IT. Je realiseert High-Level ontwerpen (Solution) op basis van de aangeleverde (niet)functionele vereisten (Architectuur). Je houdt hierbij rekening met de toekomstige beheersbaarheid en het verminderen van complexiteit.

Je bent communicatief sterk, veerkrachtig en hebt een flinke dosis overtuigingskracht.

Je werkt samen met andere architecten, projectorganisatie en agile voortbrengingsteams. Je hebt behalve uitstekende kennis van infrastructuur ook kennis van de overkoepelende technische architectuur en methodieken.

Om dit te kunnen realiseren heb je behalve uitstekende kennis van infrastructuur ook kennis van overkoepelende IT-architectuur.

Om de ontwerpen te maken werk je nauw samen met de betrokken voortbrenging (Agile) teams zodat de oplossing op een efficiënte manier gerealiseerd kan worden. Je legt oplossingen vast in architectuurstukken (Solution Building Blocks) op basis van functionele Architecture Building Blocks.

Hierbij hou je vanzelfsprekend rekening met Rijksbrede standaarden zoals NORA, EAR, Defensie kaders en richtlijnen, diverse Referentie Architecturen en informatiebeveiliging.

Ook ben je als Solution Architect de uitdrager van architectuurkaders en -standaarden binnen de Agile Teams. Je helpt afnemers en opdrachtgevers om oplossingen te realiseren door gebruik te maken van standaard bouwblokken en je ondersteund Agile Teams met het ontwikkelen en realiseren van nieuwe bouwblokken.

Organisatorisch

MIVD: MIVD is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat MIVD voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen MIVD werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd. 

Eisen en wensen voor de functie Infra architect

Harde-eisen

  • Jij bent vaardig in concept development voor het ontwerpen, experimenteren, beoordelen en doorontwikkelen van nieuwe mogelijkheden daarbij ben je sterk in het analyseren, uitdragen en verdedigen van verbetermogelijkheden;
  • Je weet klantbehoeften te identificeren en deze door te vertalen naar oplossingsrichtingen daarbij heb je beeld bij toepassingsmogelijkheden van de operationele IT processen;
  • Je hebt een afgeronde HBO-opleiding en/of WO/HBO werkdenk niveau;
  • Je hebt kennis en ervaring met raamwerken zoals: – DYA, TOGAF, Archimate;
  • Je hebt ervaring met hedendaagse (ontwikkel) methodologie (bijvoorbeeld SAFe, Agile) en ondersteunende tooling (bijv. JIRA); – e.g. SCRUM en DevOps en ITILv3;
  • Je hebt kennis en ervaring met (overheids)standaarden zoals de BIO, de daaraan gelinkte EAR; NORA en ISO 27001;
  • Je hebt ruime ervaring met het ontwikkelen en gebruiken van de in SAFE/Agile gebruikelijke Solution Building Blocks en/of het opstellen van (High Level) designs of roadmaps (5 jaar);
  • Je hebt ruime ervaring en/of senior expertise binnen één van de domeinen: IT infrastructuur, Unified Communications, Storage, Virtualisatie of Informatiebeveiliging (20 jaar).

Wensen

  • Jij hebt bij voorkeur werkervaring bij de (Rijks)overheid en/of in big data organisaties; 
  • Jij hebt bij voorkeur werkervaring binnen het inlichtingendomein of een vergelijkbaar dataverwerkend domein zoals in de opsporing. 

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats tussen 29 april en 10 mei aanstaande. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-04-15 12:50:59

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden