Information Security Officer | Apeldoorn

Sorry, deze opdracht voor Information Security Officer is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Apeldoorn
Aanvraagnummer:
A2023-1572
Startdatum:
02-01-2024
Verwachte einddatum:
31-07-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
32-40
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
06-12-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Information Security Officer

Wij zijn namens onze klant op zoek naar een Information Security Officer op basis van 32-40 uur.

 

Omschrijving waarbinnen de inhuurkracht te werk wordt gesteld
Je komt te werken in het team Risk management van de Directie BOI. Een klein team van 5 mensen. In dit team zitten de Risk Officers, een ISO en een Privacy Officer. Je schakelt binnen BOI met de afdelingen van techniek in de Unit IT4ALL en je kan daarover communiceren met de DevOps teams en onze leveranciers. Buiten BOI met de collega’s van de vakgroep Security.

Opdrachtomschrijving
De opdracht voor de ISO betreft het invullen van lijn taken en ondersteuning met kennis bieden bij projecten op verzoek. Zie verantwoordelijkheden.

Belangrijkste technieken, methoden en tools

 • Service Now
 • MDR

De belangrijkste taken en verantwoordelijkheden zijn
Je stimuleert actief het beveiligingsbewustzijn binnen de organisatie. Je werkt samen met het Management Team van de directie BOI, de chief Information Security Officer (CISO), het Cyber Security Team (CST) en de Risk Officers. 

Daarnaast vertegenwoordig je BOI bij het beveiligingsoverleg van de CISO en haak je aan bij interne en externe bijeenkomsten en special interest groups met betrekking tot informatiebeveiliging.  Binnen BOI heb je als aanvullende taak het uitvoeren van dreigingsanalyses. Hierbij werk je nauw samen met Risk Officers binnen BOI en het Cyber Security Team. Je zorgt bij nieuwe ontwikkelingen en projecten vanaf de start voor de aandacht voor informatiebeveiliging. Ook toets je periodiek de teams en leveranciers op naleving van de informatiebeveiligingseisen. Je bent verantwoordelijk voor het advies aan de lijn organisatie over deze stand van zaken.

Verder draag je bij aan de visie, vertaal je (strategisch) beleid naar passende informatiebeveiligingsstandaarden. Je zorgt voor (een deel) van de implementatie en je houdt jebezig met naleving, registreert uitzonderingen en bijbehorende verbetermaatregelen. Je ondersteunt operationele teams bij de jaarlijkse uitvoering van de ISO27001 audit en ISAE 3402 (type 2). Daarnaast ondersteun je het MT en de directeur van BOI bij de uitwerking van de continuïteitsvraagstukken.

Je rapporteert over bovenstaande aan de manager van het team en indien nodig aan het gehele MT van de directie BOI. Daarnaast zorg je voor het ontwikkelen van visuele dashboards voor de eigenaren van de diensten . 

Eisen en wensen voor de functie Information Security Officer

Harde eisen:

 • HBO+ werk- en denkniveau, gebaseerd op een afgeronde opleiding of jaren ervaring in een soortgelijke rol;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een data verwerkend bedrijf in een keten;
 • Kennis van (Rijks)overheid en/of de werking van toezichtsorganen binnen de (Rijks)overheid en bekendheid met de BIO;
 • Minimaal 5 jaar ervaring in een technisch IT team;
 • Certificeringen in CISM, CISSP en CIPT of gelijkwaardig;
 • Minimaal 3 jaar ervaring met risicomanagement;
 • Aantoonbare ervaring met succesvol samenwerken in multidisciplinaire (agile) teams en omgevingen, met een politiek/bestuurlijk karakter;
 • Competenties waar de kandidaat over dient te beschikken: – Communicatief vaardig. Mondeling en op schrift; – Overtuigingskracht; – Samenwerken; – Daadkrachtig; – Analytisch vermogen; – Organisatie sensitief.

Wensen:

 • U geeft een beschrijving van de aanpak (max. 400 woorden) van het opstellen en implementeren van een beleidsrichtlijn voortkomend uit het Informatie beveiligingsbeleid waaruit blijkt dat u ervaring heeft met de BIO, het monitoren en handelen daarna in een Agile teams omgeving (zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden)(40%);
 • U geeft een beschrijving van de aanpak (max. 400 woorden) van een opdracht waaruit blijkt dat u ervaring heeft met security/dreiging vraagstukken (zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden)(30%);
 • U toont duidelijk aan (max. 300 woorden) welke wijze de door u geleverde expertise en competenties binnen de geschetste situatie een bijdrage leveren aan te behalen resultaten (zie ook opdrachtomschrijving en verantwoordelijkheden)(30%)

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-11-28 10:49:28

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden