Informatiespecialist WOB en verantwoording | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Informatiespecialist WOB en verantwoording is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Medior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-568
Startdatum:
28-03-2023
Verwachte einddatum:
30-06-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
20-04-2023 08:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Informatiespecialist WOB en verantwoording

Wij zijn namens het Ministerie van VWS op zoek naar een informatiespecialist WOB en verantwoording op basis van 36 uur.

Onderstaand is illustratief, het werkpakket is dynamisch. • Ondersteunt bij de voorbereiding van de archivering van de mails en documenten en bij de voorbereiding van een mogelijke parlementaire enquête over de COVID-19 crisis. 1 De vastgestelde versie wordt binnenkort openbaar gepubliceerd op www.functiegebouwrijk.nl. • Ontwerpt en richt het proces in voor de beantwoording van bijzondere informatievragen (Wob/Woo, onderzoeksvragen, beleidsevaluatie); • Met behulp van moderne software de informatie filteren en verrijken. Dit met behoud van volledigheid van relevante informatie. • Participeert in onderzoek naar reductie van de hoeveelheid informatie (mails en documenten) met speciale algoritmes (NLP; Topic modeling); • In samenwerking met het team met hoog kwaliteitsniveau zorgen voor veiligstellen en beoordelen van informatie uit social media (e-mail, whatsapp, sms, e.a.) • Werkzaamheden worden in goede afstemming met sleutelfiguren uitgevoerd. Hiervoor zijn klantgerichte, assertieve en sensitieve competenties essentieel. • De informatieverwerking combineren met inzicht in context, volledigheid en betrouwbaarheid. In de informatieverwerking mag geen essentiële informatie verloren gaan. • Met het team snel en wendbaar acteren op diverse vraagstelling. Vaak spoedeisend en gepaard gaand met zeer veel te verwerken informatie. • Checks op compliancy, onder toezicht van CISO en Privacy-Officer. NB wanneer ruimte in de werkzaamheden ontstaat kunnen medewerkers ook worden ingezet bij de werkzaamheden ten behoeve van archivering (samenstellen Hotspot-archief).

We zoeken een medewerker op het terrein van informatievoorziening met affiniteit op informatiehuishouding. Door het digitaal werken kent de informatiehuishouding vele verschijningsvormen en is het reconstrueren van dossiers veelal een ict-intensieve taak. Om dit goed te organiseren zoeken we een medewerker met ervaring bij de rijksoverheid, idealiter bij een kerndepartement. Het kerndepartement staat regelmatig in de publieke en politieke schijnwerpers. Dit vraagt goede bestuur sensitiviteit en – uiteraard – goede kwaliteit van werken. Met goede dossiervorming zodat verantwoording kan plaatsvinden aan controlerende instanties (zoals Audit Dienst Rijk en Algemene Rekenkamer). De medior adviseur is HBO-opgeleid in informatiehuishouding en ervaren in de toepassing van analytische software. En ook ervaren met dossiervorming, archief-vereisten en informatieanalyse. Dit gecombineerd met inzicht in vereisten rond informatieveiligheid, integriteit en privacybescherming. Je werkt in een team dat in staat is om onder grote druk accuraat te zijn en geen concessies te doen aan kwaliteit en volledigheid.

– Relevante HBO-opleiding in informatievoorziening, informatiehuishouding. – Ervaren in vraagstukken op terrein van informatievoorziening. – Ervaren met toepassing van data-analyse software. – Affiniteit met wet- en regelgeving omtrent Wob en Archiefwet. – Aantoonbare ervaring in het werken onder kaders voor informatiebeveiliging en de AVG. – Kennis van de actuele wetgeving en normen, beleid en uitvoeringspraktijk bij de Rijksoverheid of binnen het ministerie van VWS – Je hebt klantgerichte, assertieve en sensitieve competenties. – Praktische hands-on mentaliteit, oplossingsgericht, flexibel. Met behoud van kwaliteit en integriteit

Organisatie:
Betrouwbare informatievoorziening is essentieel in onze dienstverlening. Daar maken we ons als directie Organisatie, Bedrijfsvoering en Personeel (OBP) sterk voor. De Corona-crisis geeft extra druk en uitdaging op het organiseren van informatievoorziening voor Wob-vragen en informatieverzoeken ten behoeve van onderzoek en verantwoording. Dit vraagt sturing op levering op acute vraagstelling én sturing op het parallel vernieuwen van de informatiebewerking. Dit gebeurt met vernieuwing van processen en toepassing van moderne software. Voor het veiligstellen en beoordelen van met name berichtenverkeer zoeken we 1 medior medewerkers Informatiespecialisten.

Eisen en wensen voor de functie Informatiespecialist WOB en verantwoording

Harde eisen:

  • Kandidaat beschikt minimaal over een diploma op HBO-niveau in een relevante richting (bijv. informatievoorziening, informatiehuishouding, etc.).

Wensen:

  • Mate waarin de kandidaat beschikt over kennis van- en ervaring met (het succesvol oplossen van) vraagstukken op het gebied van informatievoorziening;
  • Mate waarin de kandidaat beschikt over kennis van- en ervaring met dataanalyse software;
  • Mate waarin de kandidaat beschikt over kennis van- en ervaring met relevante actuele wetgeving (zoals bijv. Wob, Archiefwet, AVG, etc.);
  • Mate waarin de kandidaat beschikt over ervaring met het werken bij de (Rijks)overheid.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-04-19 09:02:21

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden