Informatiespecialist | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Informatiespecialist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-809
Startdatum:
26-06-2023
Verwachte einddatum:
25-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
02-06-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Winhold Bartelink
Telefoonnummer:
06 – 46 12 98 22
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Informatiespecialist

Wij zijn namens Dictu op zoek naar een Informatiespecialist op basis van 36 uur.

Wat betekent het nou echt om als organisatie open en transparant te zijn? Welke vraagstukken horen daarbij? Als informatiespecialist binnen de DICTU is er een belangrijke rol voor jou weggelegd om hier verder invulling aan te geven. Wij hebben als ambitie de informatiehuishouding en – voorziening verder te professionaliseren. Voor het nemen van belangrijke complexe besluiten door de overheid is betrouwbare informatie op het juiste moment nodig. En voor een transparante overheid en reconstructie van overheidshandelen moet informatie toekomstbestendig worden gearchiveerd. In deze nieuwe rol ga je een belangrijke bijdrage leveren aan deze uitdagingen die de DICTU op het gebied van Informatiehuishouding te wachten staan.

Wat ga je doen?
Je maakt onderdeel uit van het programma Modernisering Informatiehuishouding DICTU die als doelstelling heeft DICTU te professionaliseren op het gebied van informatiehuishouding en te zorgen dat de organisatie voldoet aan wet en regelgeving op dat gebied. Je adviseert over het informatiebeheer en beheert en actualiseert het informatiebeheerplan. Je zorgt samen met het programmateam dat onze informatie, betrouwbaar, vindbaar en bruikbaar is. Daarnaast zorg je dat beleidsinstrumenten, zoals de selectielijst, worden toegepast op de informatie van de DICTU. Ook draag je bij aan de optimalisatie van onze dienstverlening. Middels het overzicht van informatieobjecten in de architectuur adviseer je met betrekking tot archiveren en lever je relevante informatie hiervoor aan. Je faciliteert, adviseert en instrueert jouw collega’s van de DICTU met betrekking tot de duurzame toegankelijkheid van de informatie en stelt hiervoor (mede) instructies en procedures op. Je maakt de vertaalslag vanuit de wettelijke en rijksbrede kaders naar de informatievoorziening van de DICTU en volgt hierin op de voet de ontwikkelingen, zoals het rijksbrede actieplan Open op Orde. Je adviseert bij de invoering van een DMS over de invulling en werkwijzes.

Achtergrond:
Er liggen concrete vraagstukken op het gebied van informatiebeheer waar oplossingen voor gezocht worden. In deze rol krijg jij de kans om oplossingen te bedenken die gebruikers in staat stelt om slim en efficiënt te werken waarbij ze voldoen aan wet- en regelgeving. Jij weet hoe duurzame documentaire informatievoorziening (DIV) ingericht moet worden en hebt kennis van de relevante wetgeving (archiefwet, AVG, WOO). Je kan selectielijsten interpreteren en, waar nodig, aanvullen met relevante data. Je helpt ons met de optimale inrichting van ons nieuwe DMS en adviseert over de beste aanpak.

Organisatie:
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie Informatiespecialist

Harde eisen:

 • Je hebt aantoonbare kennis van en ervaring met relevante (overheids)wetgeving: WOO, AVG, Archiefwet etc;
 • Je hebt aantoonbare kennis van recordsmanagement & DIV en kan een voorstel schrijven hoe dit in te richten;
 • Je hebt kennis van Document Management Systemen en kan adviseren over de inrichting op het gebied van recordsmanagement, business rules en autorisatiebeheer;
 • Je hebt kennis over selectielijsten, hebt hier mee gewerkt en kan helpen deze te vernieuwen en optimaliseren;
 • Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau en ervaring in de richting van informatiemanagement / DIV;
 • Je hebt aantoonbare kennis van informatiehuishouding en de daarbij horende onderwerpen als archivering, documenteren, classificeren (3 Jaar);
 • Kennis van het rijksbrede actieplan Open op Orde (1 Jaar);
 • Ervaring met werken bij de rijksoverheid (2 Jaar);
 • Alleen kandidaten die in loondienst zijn komen in aanmerking voor deze opdracht. Ben jij ZZP’er informeer dan naar onze mogelijkheden.

Wensen:

 • Competenties: Je stelt je initiatiefrijk, flexibel en resultaatgericht op en wil jezelf ontwikkelen; Je kunt goed communiceren, adviseren, overtuigen en samenwerken; Je kunt zowel zelfstandig als in teamverband werken, en legt makkelijk verbinding met collega’s binnen de organisatie; Je werkt nauwkeurig en weet hoofd- van bijzaken te onderscheiden; Je bent klantgericht en proactief; Je bent sterk in het coördineren van wijzigingen binnen team en in de keten van voortbrenging; Je bent technisch onderlegd en in staat om complexe technische oplossingen in eenvoudige taal uit te leggen; Je bent een enthousiaste en betrokken collega;
 • Kennis van DMS Alfresco is een pré;
 • Werkzaamheden zullen afwisselend thuis en op de kantoorlocatie in Den Haag uitgevoerd worden. Kandidaat moet beschikbaar zijn om minimaal 1 á 2 keer per week op locatie in Den Haag te komen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 12-16 juni 2023. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Winhold Bartelink bereikbaar op het nummer: 06 – 46 12 98 22. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-05-23 10:51:54

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden