Informatiemanager (vervangingsaanvraag) | Assen

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Assen
Aanvraagnummer:
A2022-0948
Startdatum:
17-10-2022
Verwachte einddatum:
31-12-2022 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
28-09-2022 12:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233

Functieomschrijving

Wij zijn voor de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) op zoek naar een  Informatiemanager op basis van 36 uur per week. 

Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Informatiemanager die als geen ander een IV-regisseursrol kan vervullen voor het business domein Data binnen de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Als primaire taak is het aan jou om, vanuit de afdeling Informatiemanagement en procesontwerp (IMP), het businessdomein Data van RVO te faciliteren op het gebied van beheer en vernieuwing van de benodigde informatievoorziening. Daarnaast geef je functioneel sturing aan de betrokken medewerkers van de afdeling IMP. Je bent als Informatiemanager (intern IMP-regisseur genoemd) verantwoordelijk voor het adviseren en faciliteren van de business met betrekking tot de relevante informatievoorziening. Je zorgt ervoor dat de besluitvorming over wijziging en vernieuwing van hun informatievoorziening verloopt op een professionele manier en volgens de governance die binnen RVO is afgesproken. Je zorgt ervoor dat de informatievoorziening beheerst en in goede samenwerking met de Dienst ICT Uitvoering (DICTU) gerealiseerd wordt en je zorgt ervoor dat de business in staat is om tijdig de business eisen & wensen scherp te stellen en de daarvoor benodigde financiële middelen te verwerven.

Als echte netwerker houd je op verschillende niveaus binnen de business contact met teammanagers, deelportefeuillehouders en de gedelegeerd portefeuillehouder. Bij het voorbereiden en faciliteren van de besluitvorming en de realisatie stuur je analisten, projectleiders en functioneel beheerders functioneel aan. Je werkt daartoe nauw samen met de kennisteammanagers (de HR-verantwoordelijke lijnmanagers) van IMP, het CIO-Office en Bedrijfsvoering (BV) IMP. Oftewel, je vindt niet alleen de ICT-kant interessant, maar vindt het bovenal leuk om als een spin in het web op meerdere borden te schaken, de business te snappen en met verschillende mensen samen te werken aan het behalen van resultaten binnen de gestelde termijnen. Dit alles binnen een dynamische organisatie met een interessant en uitdagend krachtenveld, waar er ook volop ruimte is voor jouw eigen ontwikkeling. Heel in het bijzonder zijn we op zoek naar een informatiemanager die ons gaat helpen om de datavisie van RVO ‘werkend te krijgen’. We zullen als afdeling IMP, samen met het businessdomein data, moeten zorgen dat nieuwe organisatiestructuren, processen en IV-voorzieningen zodanig worden ingericht dat deze het datagedreven werken maximaal ondersteunen. 

Achtergrond opdracht:
De afdeling Informatiemanagement en procesontwerp (IMP) ondersteunt de inrichting van de informatievoorziening van primaire en ondersteunende processen van RVO. Dat doen we tijdig, deskundig, duurzaam en kostenefficiënt. IMP is de schakel met Dictu, onze leverancier van de ICT infrastructuur. De aandachtsgebieden van IMP zijn: CIO-Office, Informatiemanagement, Gebruikersondersteuning, Analyse & Ontwerp, Projecten en Beheer. We dragen ons steentje bij aan duurzame ontwikkelingsdoelen en zoeken met elkaar de beste oplossingen voor klanten, opdrachtgevers en netwerkpartners. 

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Minimaal afgeronde HBO-IV opleiding;
  • 5 jaar werkervaring op academisch werk en denkniveau binnen het IV-domein.

Wensen:

  • Competenties: – Netwerkvaardigheid; – Creativiteit; – Motiveren; – Overtuigingskracht;- Resultaatgericht; – Organisatiesensitiviteit; – Oordeelsvorming; – Omgevingsbewustzijn; – plannen en organiseren;
  • Ruime kennis van en ervaring met het maken van de omslag naar een data-gedreven organisatie en de concrete invulling van wat dat betekent voor de organisatie en haar IV;
  • Vertrouwd zijn met het domein Informatiemanagement en kennis/ervaring hebben van en met ICT;
  • Het inzicht in een ketengerichte organisatie en het vermogen deze te kunnen overzien;
  • Tactisch kunnen opereren in een omgeving met veel verschillende krachtenvelden;
  • Diplomatie en verbindend vermogen, plannen en organiseren;
  • Sturende kwaliteiten, op inhoud, besluitvorming en richting;
  • Binnen RVO vinden we het belangrijk dat medewerkers klantgericht zijn, deskundig en kostenefficiënt werken en streven naar optimale in- en externe samenwerking.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-09-22 09:33:21

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden