Senior Informatiemanager Sociaal Domein

Functie omschrijving

Haarlemmermeer behoort tot de grootste gemeenten in Nederland met bijna 150.000 inwoners. 18.500 hectare land, opgebouwd uit 26 kernen levert een gebied vol spannende contrasten op. We hebben weidse landschappen en boerenland en indrukwekkende stedelijke architectuur en hightech multinationals. En niet te vergeten Schiphol. We zijn een jonge gemeente, maar hebben tegelijk een rijke historie, onder andere terug te vinden in de Stelling van Amsterdam met haar 19e eeuwse gemalen. Haarlemmermeer is volop in ontwikkeling. Het is een dynamische plek waar mensen graag willen wonen, werken en recreëren. Het is hier groen en stads tegelijk.

Het bouwen aan Haarlemmermeer en het managen van onze organisatie vraagt om gedrevenheid. Heb jij dat, in combinatie met resultaatgerichtheid, dan pas je goed bij ons. En bij onze ambitie om een van de beste servicegemeenten van Nederland te worden. Daar hebben we professionele mensen bij nodig, die midden in de maatschappij staan.

Wij zoeken voor een periode voor een periode van 3 maanden een gedreven

De Cluster Info+

Info+ is opgericht als centrale cluster voor de IT binnen de gemeente. Naast kennis van de ‘technische’ IT ondersteunt de afdeling ook de business kant met een team dat zich bezig houdt met procesoptimalisatie en de inrichting daarvan binnen applicaties, vandaar de + in de naam Info+. De ‘CIO-office’ houdt zich bezig met de ondersteuning van de strategische IT-ontwikkeling van de gemeente Haarlemmermeer en de samenhangende sturing daarvan.

Functieomschrijving

De rol van informatiemanager is ondergebracht in de ‘CIO-office’ van het cluster Info+. De functie heeft een organisatie breed karakter en gaat veel verder dan IT. Jij bent verantwoordelijk voor de visie op, kennis en uitvoering van de organisatierichting, informatievoorziening en IT. De informatiemanager draagt zorg dat de IT-vakkennis binnen de afdeling op pijl blijft en levert zo een bijdrage aan het goede functioneren van de afdeling.

Als informatiemanager vervul je een brugfunctie tussen clustermanagers, functioneel beheerders en de architecten. Na inventarisering van de behoefte aan informatievoorziening binnen de afdelingen houd jij je bezig met het opstellen van het Business Informatieplan met behulp van de Novius Architectuur Methode. In het Business Informatieplan wordt de strategie van de afdeling optimaal vormgegeven in concrete en succesvolle veranderingen en deze vertaal je in projecten in samenwerking met diverse collega’s.

Door jouw professionele inbreng hebben projecten van het begin tot het einde een duidelijke richting en duidelijke kaders op informatievoorzieningen gebied, met succesvolle veranderingen tot gevolg! Door jouw (ruime) ervaring adviseer je ook de huidige minder ervaren informatiemanagers binnen Info+.

Vaktechnische competenties

 • Je staat in verbinding met de organisatie en kunt daarin op een klantgerichte wijze communiceren.
 • Je bent in staat om te verbinden: de wereld van de business en de wereld van IT (je hebt sterke affiniteit met IT). Je voelt je als een vis in het water op het snijvlak van business en IT.
 • Je bent politiek en organisatie sensitief en in staat de clusterstrategie te vertalen naar het Business Informatieplan.
 • Een relatiebeheerder die verbinding vormt tussen de clustermanagers, functioneel beheerders en de betrokken architecten.
 • In staat om tijdig knelpunten te signaleren op het gebied van informatievoorziening en- processen, draagt proactief bij aan oplossingen en weet vernieuwende voorstellen te brengen.
 • Je bent in staat om complexe problemen te vertalen in concrete, breed gedragen en uitvoerbare oplossingsrichtingen.
 • Je kan helder en begrijpelijk situaties, ideeën of projecten communiceren/presenteren.
 • Kennis van en ervaring op het gebied van (complexe) IT-projecten.
 • Je hebt diepgaande kennis en vaardigheden op het vakgebied informatiemanagement en bij voorkeur bij Gemeentelijke overheid en Sociaal Domein.

Functie eisen

 • Opleidingsniveau afgeronde HBO (minimaal)
 • Minimaal 2 tot 3 jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare rol: uitstekende kennis en ervaring van (het deel van) de business waarvoor verantwoordelijkheid wordt gedragen en van relevante wet- en regelgeving waar de business mee te maken heeft
 • (ruime) ervaring met de Novius Architectuur Methode of vergelijkbare methodiek
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal, zowel schriftelijk als mondeling.

Ervaring met werken bij de (lokale) overheid is een pré

Gedragscompetenties

 • Verbinder en teamspeler (netwerkvaardig)
 • Communicatief vaardig met sterke adviserende kwaliteiten (sterke communicator)
 • Analytisch sterk en blinkt uit op het gebied van probleemoplossend vermogen
 • Klantgericht
 • Resultaatgericht
 • Integer
 • Sterk in het plannen en organiseren
 • Flexibel

Extra informatie

Standplaats

Hoofddorp
Aanvraagnummer
544
Startdatum:
2016-12-05
Verwachte einddatum
2017-03-05
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2016-11-29
Contactpersoon Quest4:
Patrick Gorter

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Patrick Gorter Als u geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij u van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2016-11-25 10:23:50

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden