Informatiemanager | Groningen

Sorry, deze opdracht voor Informatiemanager is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Groningen
Aanvraagnummer:
A2023-1054
Startdatum:
01-08-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
24
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
26-07-2023 16:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Informatiemanager

Wij zijn voor de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI) op zoek naar een informatiemanager op basis van 24 uur per week. 

De werkzaamheden bestaan uit het adviseren en aan de hand meenemen van de medewerkers van RDI om projectmatig te komen tot een gedragen informatiestrategie, beleid en plan door het bestuur en directie van RDI. Het doel is dat eind 2023 er een definitieve strategie en plan is opgeleverd. Opdrachtgever is team Informatiemanagement van RDI. RDI stelt enige consultants beschikbaar die kunnen helpen bij het vorm geven van de strategie. De gezochte consultant is vooral inhoudelijk en projectmatig coachend om te komen tot het gewenste resultaat. Projectmatig is de in te zetten consultant wel verantwoordelijk dat het resultaat projectmatig wordt opgeleverd.

Achtergrond opdracht:
Tot op heden ontbreekt het RDI aan een duidelijke en actuele informatiestrategie, beleid en informatieplan die RDI kan helpen in het prioriteren van de vele projecten die gaande zijn. RDI wil komen tot deze informatiestrategie en informatieplan waarbij de strategie en plan zijn afgestemd op de business strategie van RDI en de ontwikkelingen van de verschillende directies binnen RDI voor de komende 3-5 jaren. De strategie en plan dienen echter ook afgestemd te worden op de vele ontwikkelingen die binnen het departement van EZK en LNV plaatsvinden tot aan de ontwikkelingen rijksbreed. Denk hierbij aan Cloudstrategie. RDI heeft een bedrijfsarchitectuur en applicatielandschap waar deze strategie en plan op dienen aan te sluiten. Veel van de IT van de RDI is uitbesteed bij het dienstonderdeel DCTU die ook zijn eigen ontwikkelingen op het gebied van IT kent en waar RDI op dient aan te sluiten. RDI heeft recentelijk een data strategie ontwikkeld die ook input is voor de IT strategie en IT plan.

Organisatie:
Wij zijn de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI).

Wij staan voor een veilig verbonden Nederland. Cyberveiligheid, digitaal veilige apparatuur, kunstmatige intelligentie, 5G, energietransitie, digitale weerbaarheid en frequentiemanagement zijn de grote thema’s van vandaag en morgen. Bij de Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (na 1 januari 2023 de nieuwe naam van Agentschap Telecom) voeren wij de wet- en regelgeving op deze – en nog veel meer – gebieden uit. En we houden er toezicht op dat iedereen zich aan de regels, eisen en voorwaarden houdt.

Wij doen dit met ruim 400 enthousiaste collega’s vanuit onze kernwaarden: maatschappelijke verantwoordelijkheid, gedeelde visie, samenwerking, verantwoordelijkheid nemen en professionaliteit. Bij de RDI hechten we waarde aan een inclusieve organisatiecultuur, waarin alle medewerkers zichzelf kunnen zijn, zich vrij voelen om hun mening te geven, zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen.

De Rijkinspectie Digitale Infrastructuur is onderdeel van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat en omvat vijf directies:

 • Infrastructuur;
 • Apparatuur;
 • Digitale Weerbaarheid;
 • Bestuur, Juridische Zaken en Communicatie;
 • Mens en Middelen.

Eisen en wensen voor de functie Informatiemanager

Harde eisen:

 • Master bedrijfskundige informatica, master public informatie management;
 • Business informatiemanagement;
 • NORA, andere architectuurprincipes;
 • Principes van referentie architectuur;
 • Academisch niveau op het gebied van bestuurljke informatievoorziening ( 10 jaar);
 • De consultant dient aantoonbaar ervaring te hebben met het realiseren van informatiestrategieen en informatieplannen ( 5 jaar).

Wensen:

 • Competenties liggen vooral op het gebied van in verbinding kunnen treden met de business om hun te bevragen naar de thema’s van informatiemanagement en vervolgens de opgehaalde informatie te structuren in een informatiebeleid en informatieplan. De competenties betreft dus vooral de inhoudelijke expertise die de consultant meebrengt zodanig in te zetten dat de gebruikers, managementteam en directieleden worden meegenomen in de totstandkoming van de I strategie en informatiebeleid;
 • De in te zetten consultant dient wel de wereld van de rijksoverheid kennen en ervaring mee hebben en dan specifiek de informatiehuishouding van de rijksoverheid. De consultant dient aantoonbaar ervaring te hebben met het realiseren van informatiestrategieen en informatieplannen bij onderdelen van de rijksoverheid.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-07-25 10:59:06

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden