Informatiemanager GIS | Utrecht

Sorry, deze opdracht voor Informatiemanager GIS is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Utrecht
Aanvraagnummer:
A2023-1463
Startdatum:
01-12-2023
Verwachte einddatum:
30-11-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
20
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
03-11-2023 10:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Informatiemanager GIS

Wij zijn namens het Ministerie van Defensie op zoek naar een Informatiemanager GIS op basis van minimaal 20 uur.

Tijdens een omvangrijk vervangingstraject van bewakings- en beveiligingssystemen in gebruik voor de fysieke beveiliging van de te beschermen belangen van Defensie komt een omvangrijke hoeveelheid data beschikbaar. Om ervoor te zorgen dat deze data ook in de toekomst actueel gehouden kan worden, is behoefte aan een informatiearchitectuur, die ervoor zorgt dat deze data geografisch gebaseerd gestructureerd opgeslagen, actueel gehouden en ontsloten kan worden. Voor het ontwerpen van de informatie infrastructuur is een informatiemanager met GIS ervaring nodig die:

 • Een procesmodel ontwerpt voor de inrichting van de fysieke beveiligingsmaatregelen (organisatorisch, bouwkundig en elektronisch) voor de te beschermen belangen van Defensie, op basis van een grondige analyse van de bestaande processen.
 • Een op geo gebaseerd gegevens model ontwerpt voor de data die bij verschillende partijen wordt opgeslagen en beheerd op basis van het procesmodel. en met behulp van de daarvoor randvoorwaardelijke IT
 • Deze randvoorwaardelijke IT bestaat o.a. uit de creatie, mutatie en verwijdering van de eerder benoemde data, workflow ondersteuning, risico management. Al deze aspecten moeten er toe leiden dat er een samenhangend systeem landschap ontstaat welke een volledig inzicht geeft in het fysieke deel van het integrale beveiligingsplan. Dit moet op termijn leiden tot een common operational picture voor alle bij de fysieke beveiliging van de TBB’en betrokken functionarissen.
 • Een projectvoorstel (PV) samenstelt voor de realisatie van de eerder benoemde randvoorwaardelijke IT. Bij de realisatie van dit PV moeten meerdere aspecten moeten worden belicht. Denk hierbij o.a. aan de business case, informatie beveiligingsaspecten, beoogde architectuur, projectrisico’s, afhankelijkheden, de beoogde project scope en de daarvoor benodigde competenties, capaciteit, doorlooptijd en financiële middelen).

Achtergrond:
Het project Defensie Bewakings- en beveiligingssysteem (DBBS) heeft tot doel om de huidige, verouderde bewakings- en beveiligingssystemen van Defensie binnen drie jaar te vervangen met één systeem gemaakt door het consortium Thales-Unica. Tevens is ter instandhouding van DBBS met hen een 15 jaar durende prestatieovereenkomst afgesloten. Het project DBBS is gekenmerkt als een vastgoedproject met een zware IT-component, dat één onderling geïntegreerd systeem op meer dan 150 Defensielocaties implementeert binnen het Defensie ICT landschap. Het interessante project ressorteert onder staf Defensie OndersteuningsCommando (DOSCO) ‘grote projecten’ en kent de bijzonderheid om bij de Senior Gebruiker “Defensie Bewakings-en Beveiligingsorganisatie (DBBO)” van de Divisie Facilitair, Logistiek & Beveiliging te zijn ondergebracht vanuit de directe relatie met de bewakingsoperatie van Defensie.

Het projectteam zoekt een ervaren proces- en informatieanalist die de bestaande processen op het gebied van de inrichting van fysieke beveiliging analyseert en beschrijft en op basis van een informatieanalyse een informatiearchitectuur over meerdere organisaties heen ontwerpt om de processen te ondersteunen. Voor deze werkzaamheden werkt de functionaris veel samen met de relevante spelers binnen de beveiligingsketen van Defensie, maar ook met het Rijksvastgoedbedrijf (RVB) op het gebied van vastgoed informatie, met de leverancier van IT diensten binnen Defensie, het Joint IV Commando, JIVC, voor wat betreft overige ICT ontwikkelingen m.b.t. informatie over te beschermen belangen en met de leverancier van DBBS over data vanuit het DBBS. De functionaris werkt binnen het project DBBS, in nauwe samenwerking met de DBBO en binnen de met de Beveiligingsautoriteit van Defensie afgestemde toekomstvisie.

Organisatie:
JIVC: JIVC is een professionele IV/ICT-organisatie, die de Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid faciliteert in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Eisen en wensen voor de functie Informatiemanager GIS

Harde eisen:

 • Kandidaat beschikt minimaal over een afgeronde HBO-opleiding;
 • Kandidaat heeft minimaal 2 jaar aantoonbare werkervaring met IT projecten met een complexe beveiligde omgeving;
 • Kandidaat heeft minimaal 3 jaar aantoonbare werkervaring met proces- en informatieanalyse in GIS gerelateerde systeemontwikkelingstrajecten.

Wensen:

 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare fulltime werkervaring als proces- en informatie analist binnen Defensie;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur aantoonbare werkervaring als projectleider in IT projecten;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur een afgeronde HBO opleiding, richting Business & IT management, bedrijfs- of bestuurskunde, informatica of computertechniek;
 • Kandidaat heeft bij voorkeur een afgeronde (post) HBO opleiding op het gebied van Geo Informatie.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-10-30 10:58:21

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden