Informatiemanager | Den Haag

Sorry, deze opdracht is niet meer beschikbaar

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2022-0270
Startdatum:
01-04-2022
Verwachte einddatum:
01-04-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Uurtarief:
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
09-03-2022 11:00
Contactpersoon Quest4:
Remco Blommesteijn
Telefoonnummer:
06-11355233

Functieomschrijving

Wij zijn voor het College voor Toetsen en Examens (CvTE) op zoek naar een Informatiemanager op basis van 36 uur per week. 

Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) zoekt voor de periode van 2,5 jaar een enthousiaste en inspirerende  informatiemanager die de informatiehuishouding binnen het CvTE versterkt.

Als informatiemanager ga je aan de slag met de afronding van ons informatiebeleidsplan en de implementatie daarvan. Belangrijk onderdeel hiervan is de invoering van onze nieuwe werkplek met bijbehorende nieuwe manier van werken (meer zaakgericht). Hiermee sluit het CvTE zich aan op het systeem dat reeds in gebruik is bij het bestuursdepartement van OCW (Proza).

Concreet:

  • Stel je een informatie(veiligheids)plan en bijbehorend implementatieplan op en laat dit accorderen door het MT CvTE;
  • Bereid je de overstap naar de nieuwe vdi-werkplek voor en draag je zorg voor een goede invoering daarvan;
  • Formuleer je samen met de collega’s de wensen vanuit onze organisatie ten aanzien van het zaakgericht werken, onderhoud je de contacten met de leverancier, neem je onze organisatie mee in de ontwikkelingen en zorg je voor een goede implementatie van de nieuwe werkwijze (eventueel gefaseerd met pilots);
  • Onderzoek je op welke wijze de i-functie het best structureel in de organisatie kan worden ingebed en draag je zorg voor een goede kennisoverdracht van tijdelijk ingehuurde experts aan medewerkers van het CvTE. 

Achtergrond opdracht:
Een goed functionerende overheid begint bij volledige, betrouwbare en transparante overheidsinformatie. Met het programma ‘Open op Orde’ wordt de informatiehuishouding van de Rijksoverheid verbeterd en transparanter gemaakt. Op basis van het generiek actieplan ‘Open op Orde’ hebben alle rijksorganisaties in 2021 een eigen verbeterplan gemaakt. Daarin staat bijvoorbeeld beschreven hoe zij de komende jaren werk gaan maken van betere informatiesystemen en werkprocessen en hoe medewerkers extra ondersteuning krijgen. Het CvTE richt zich hierbij op de invoering van het zaakgericht werken. 

Organisatorische context en cultuur:
Het College voor Toetsen en Examens (CvTE) is namens de overheid verantwoordelijk voor de kwaliteit en het niveau van de centrale examens en toetsen in Nederland. Het heeft verschillende examens en toetsen onder zijn hoede waaronder de centrale examens en de Staatsexamens in het voortgezet onderwijs, de centrale examens in het mbo, de Centrale Eindtoets in het po en de Staatsexamens Nederlands als tweede taal (Nt2). 

Eisen en wensen voor de functie

Harde eisen:

  • Je hebt ervaring met het aansturen van projecten en verandertrajecten;
  • Je hebt kennis van en ervaring met de actuele ontwikkelingen binnen de informatiehuishouding van de overheid;
  • Je bent in staat een brug te slaan tussen de ICT-toepassingen en de gebruikers daarvan;
  • Je beschikt over een analytisch werk- en denkvermogen op hbo- of universitair niveau.

Wensen:

  • Competenties: Je bent een stevige persoonlijkheid, stressbestendig, kritisch en proactief; je bent sterk gericht op kennisdeling, samenwerken en verbinden en in staat om relevante netwerken op te bouwen en te onderhouden; je schakelt makkelijk tussen het operationeel, tactisch en strategisch niveau;
  • We zoeken dus echt iemand met veranderkracht, die mensen mee kan nemen, die responsief is, een netwerker. Niet vies om de handen uit de mouwen te steken, maar ook in staat om een goed informatiebeleidsplan op te stellen en een project te leiden. Samen met de organisatie!

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op 16-03-2022 t/m 17-03-2022. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Remco Blommesteijn bereikbaar op het nummer: 06-11355233. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2022-02-28 14:01:15

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie
Maximale uploadgrootte: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden