Informatiebeveiligingsspecialist | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Informatiebeveiligingsspecialist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-1009
Startdatum:
14-08-2023
Verwachte einddatum:
13-02-2024 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
17-07-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Informatiebeveiligingsspecialist

Wij zijn voor Logius op zoek naar een informatiebeveiligingsspecialist op basis van 36 uur per week. 

Wat ga je doen als IB specialist? Als IB specialist ben jij van vele markten thuis. Je bent inzetbaar in meerdere teams tegelijk, komt op scrum- en SAFe-events zowel halen als brengen en draagt bij aan de samenhang tussen de Logius IB’ers.

Dit doet je vanuit drie hoofdtaken:
1. Operationele informatiebeveiliging verzorgen Bij vragen vanuit de scrum-teams weet jij met jouw expertise snel en adequaat antwoord te geven. Bij incidenten begrijp je de spoed maar hou je het hoofd koel; je antwoorden zijn kordaat en ruim voldoende om de incidentmanager verder te helpen.
2. Risico’s beheersen Je helpt jouw team, andere teams en productmanager risico’s te beheersen. Dit doe je door bondig en begrijpelijk de risico’s te schetsen en welke mogelijke oplossingen er zijn. Je helpt de andere teams om risico’s zo goed mogelijk te voorkomen en te beheersen met kennis, tooling, maatregelen, oplossingen. Jij weet met welk risico je naar welk niveau stapt en je adviseert of en hoe een risico gemitigeerd moet worden. Je anticipeert op risico’s door je ervaring en kennis toe te passen op het domein (domeinen) binnen Logius en initieert de juiste acties daarvoor. Daarbij weet je goed de verantwoordelijkheden in de gaten te houden die bij jou en bij de teams liggen.
3. Compliance Je bent op de hoogte van de normenkaders en je houdt het dossier bewijslast op orde. Wanneer de auditor komt (en die komt) is dit het dossier wat jij, samen met je team, hebt voorbereid. Daarnaast ondersteun je andere teams om hen in staat te stellen compliant te zijn en te blijven. Dit doe je door je kennis en ervaring te delen, tooling te (laten) ontwikkelen en te helpen bij de uitvoering. Met name bij het laatste is het belangrijk dat de uitvoering gebeurt volgens de verantwoordelijkheden en afspraken zoals die zijn overeengekomen.

Achtergrond Opdracht:
Naast de Logius zaken als ISMS en BIO hebben we ook te maken met de internationale omgeving waarin gewerkt wordt binnen de Nederlandse Peppolautoriteit. Zo bespreken we met collega-autoriteiten hoe we de gehele security standaard binnen het netwerk kunnen vergroten. Denk daarbij aan het mogelijk invoeren van ISO 90001 of SOX. Verder is een taak om strategisch mee te denken met de stakeholders in het netwerk. Denk hierbij aan softwarepakketten die deelnemen in het Peppolnetwerk. Van belang is dat veiligheid en adoptie hand in hand gaan. Gezien het internationale karakter van de functie is goede beheersing van de Engelse taal in woord en geschrift een must.

Organisatorische context en cultuur:
Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kosten- besparing en administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e-overheid. Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten en standaarden.

Eisen en wensen voor de functie Informatiebeveiligingsspecialist

Harde eisen:

  • CISM / CISP gecertificeerd;
  • hbo werk- en denkniveau ( 3 jr);
  • Aantoonbare ervaring op het gebied van informatiebeveiliging ( 3 jr).

Wensen:

  • Communicatief vaardig; onderhandelingsvaardigheden; vloeiend Engels;
  • Methodiek en risicoanalyses, bv IRAM;
  • Opzetten en onderhouden van ISMS;
  • Ervaring in begeleiden van audits;
  • Je bent in het bezit van functie-gerelateerde (SAFe-Agile) certificeringen of bent bereid deze op korte termijn te behalen.

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden plaats op maandag 24 juli 2023. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-07-12 12:23:32

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden