Informatiebeveiligingspecialist | Den Haag

Sorry, deze opdracht voor Informatiebeveiligingspecialist is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Den Haag
Aanvraagnummer:
A2023-1157
Startdatum:
21-08-2023
Verwachte einddatum:
31-12-2023 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
15-08-2023 12:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Informatiebeveiligingspecialist

Wij zijn namens Dictu op zoek naar een Informatiebeveiligingspecialist op basis van 36 uur.

Informatiebeveiliging is een belangrijk onderwerp binnen DICTU. Het doel van deze functie, Informatiebeveiligingspecialist (IBS), is het structureel en aantoonbaar borgen van effectieve informatiebeveiligingsmaatregelen binnen de operationele, kant van security. Je combineert als IBS-er je vakinhoudelijke en informatiebeveiligingskennis voor het uitvoeren van de uitvoeringsrichtlijnen en het functionele en technisch beheren van ondersteunende en bewakende systemen en applicaties binnen het security domein. Het gaat dan om (cloud) tooling voor virus- en malwareprotectie en tooling voor systemhardening. De IBS-er assisteert de organisatie bij de borging van beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid van de gegevens, functionaliteit en de onderliggende ICT, waarvoor DICTU verantwoordelijk is. Je zorgt ook voor het verantwoord gebruik en beheer van vertrouwelijke middelen (sleutels, certificaten) in verband met de beveiliging van gegevens en communicatiemiddelen.

Achtergrond:
Het team Informatiebeveiliging is een groeiend (agile) team van +/- 10 specialisten en heeft dringend behoefte aan versterking bij het uitvoeren van operationele taken binnen het security domein. Verder zoekt het team iemand die mee wil denken over het in de toekomst invullen van de werkzaamheden van het team.

Organisatie:
DICTU levert ICT en digitale diensten voor EZK en een aantal andere ministeries. Ze zet haar kennis en ervaring in om de beleids- en organisatiedoelen van haar opdrachtgevers optimaal te ondersteunen. Daarbij speelt ze in op de nieuwste technologische ontwikkelingen, zoals de Cloud. Ook borgt ze een hoogwaardige beveiliging van de gegevens die ze technisch beheert en bewaart.

Eisen en wensen voor de functie Informatiebeveiligingspecialist

Harde eisen:

 • Enkele jaren security ervaring in een enterprise omgeving;
 • Kennis van technische architectuur;
 • Kennis van ePolicy Orchestrator (Trellix/McAfee EPO) of in staat dit binnen het team op te pakken;
 • Kennis van cybersecurity management of SOC;
 • Ervaring met werken in Agile-teams is een pre;
 • HBO werk en denk niveau door kennis of ervaring;
 • Enige kennis van ePolicy Orchestrator (Trellix/McAfee EPO)(1 Jaar);
 • Alleen kandidaten die in loondienst zijn komen in aanmerking voor deze opdracht. Ben jij ZZP’er informeer dan naar onze mogelijkheden.

Wensen:

 • We zijn een klein en gezellig subteam (Security Beheer en Crypto, SBC) als onderdeel van het iets grotere team “IB Operatie”. We zoeken iemand die een teamplayer is, klant- en resultaatgericht, analytisch, betrokken, gemotiveerd. Iemand die open staat voor verschillen in karakters en achtergronden van mensen, en het interessant en leuk vindt om te verbinden. Iemand die de tijd neemt om te reflecteren, en in staat is om het grotere plaatje te zien;
 • Kent de “comply or explain” van wet- en regelgeving en van overheidsbeleid inzake informatiebeveiliging, integrale beveiliging en Wet bescherming Persoonsgegevens;
 • Brede aantoonbare kennis en ervaring van de werking van een ICT-landschap en de daarin aanwezige beveiligingscomponenten;
 • Aantoonbare kennis van Rijks informatiebeveiliginsrichtlijnen en principes (BIO/VIR), kennis van SOC, Vulnerability management, Topdesk;
 • Ervaring met andere componenten van McAfee/Trellix is een pré;
 • Ervaring binnen grote organisaties waar ICT ondersteuning essentieel is in het primaire proces (finance, telecom, olie, rijksoverheid).

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 5 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2023-08-14 10:16:42

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden