Informatiebeveiligingsfunctionaris – A0415032 | Gouda

Sorry, deze opdracht voor Informatiebeveiligingsfunctionaris – A0415032 is niet meer beschikbaar.

Bekijk hier alle beschikbare opdrachten en vacatures.

En, als je niets wilt missen: maak een gepersonaliseerde Job Alert aan. Daarmee ontvang je opdrachten binnen jouw expertise automatisch in je mailbox.

Maak Job Alert aan

Werkniveau:
Senior
Standplaats:

Gouda
Aanvraagnummer:
A2024-850
Startdatum:
03-06-2024
Verwachte einddatum:
02-06-2025 met optie tot verlenging
Aantal uur per week:
36
Indicatie uurtarief:


n.o.t.k.


Sluitingsdatum aanvraag:
23-05-2024 17:00
Contactpersoon Quest4:
Marco Buitenhuis
Telefoonnummer:
06-29602668
Opdrachtgever:
Quest4

Functieomschrijving Informatiebeveiligingsfunctionaris – A0415032

Opdrachtomschrijving

De opdracht heeft twee deliverables:
1. Begeleiden van IV/ICT projecten van DJI op het gebied van informatiebeveiliging. Begeleiden van de IV/ICT projecten zodat informatiebeveiliging op een juiste manier wordt ingevuld. Hierbij dienen risicoanalyses uitgevoerd worden en dient het project een juiste invulling te geven aan de geldende informatiebeveiligingsnormen. De vraag is of en zo ja hoe dit op een veilige en juridisch correcte manier uitgevoerd kan worden.
2. Tevens is het van belang om de nodige (beleids)producten verder te ontwikkelen en uit te dragen die bijdragen aan een juiste implementatie van informatiebeveiliging. Dit gezien de nieuwe BIO norm (BIO 2.0) en NIS 2 van toepassing zal zijn en hieraan voldaan moet worden.

Achtergrond

Met de komst van nieuwe rijksbrede informatiebeveiligingsnormen dient hier een juiste invulling aan gegeven te worden bij IV/ICT projecten binnen DJI. Kennis van de BIO, NIS 2 en de ontwikkelingen op het gebied van informatiebeveiliging is hierbij van belang. De persoon moet in staat zijn om een team aan te sturen bij het opstellen van risico analyses maar ook inbreng te geven in Informatiebeveiligingsrisico’s en maatregelen. Hij/zij moet daarbij in staat om hoofd- en bijzaken te scheiden en om buiten kaders te kunnen denken.

Organisatie

De Directie Informatievoorziening (DI) bestaat uit de volgende onderdelen:
1. CIO-Office: De CIO-office is verantwoordelijk voor het stellen van kaders en de sturing hierop om ervoor te zorgen dat de informatievoorziening van de DJI kwalitatief hoogwaardig en toekomstbestendig is en blijft. Daarnaast heeft het een adviesfunctie ten aanzien van opdrachtgevers en de ambtelijke en politieke top;
2. Informatiemanagement en Architectuur (IMA): De afdeling Informatiemanagement en Architectuur vertaalt de (functionele) vraag vanuit de DJI-organisatie naar efficiënte en effectieve IV-ondersteuning, initiatiert daartoe nieuwe projecten inclusief de voorbereiding van de besluitvorming in de Iboard en stelt domeinarchitecturen op in samenspraak met stakeholders en informatiemanagers;
3. Functioneel Beheer en Dienstenmanagement (FBD): De afdeling Functioneel Beheer is verantwoordelijk voor het beheer van de informatievoorziening van DJI met focus op de gebruikersorganisatie. De afdeling Dienstenmanagement definieert en onderhoudt het ICT-dienstenportfolio t.b.v. DJI door o.a. actief contractmanagement en leveranciersmanagement;
4. Project Management en Implementatie (PMI): De afdeling Project Management en Implementatie is verantwoordelijk voor de beheersing én het projectmatig realiseren van wijzigingen en nieuwe oplossingen in de informatievoorziening conform standaard methodieken.

Eisen en wensen voor de functie Informatiebeveiligingsfunctionaris – A0415032

Harde-eisen

 • Kandidaat heeft minimaal een afgeronde HBO opleiding
 • Kandidaat is in het bezit van het certificaat CISM en/of CISA
 • Kandidaat heeft minimaal 4 jaar aantoonbare werkervaring in informatiebeveiligingsnormen: de BIO en/of de ISO (4 jaar)

Wensen

 • Ervaring met risico analyses bij grote organisaties
 • Ervaring met Big-tech Cloudproviders bij het implementeren en integreren van publieke cloud oplossingen
 • Naast de gestelde competenties, eisen en ervaringen bij deze aanvraag is brede allround kennis van zaken waar je geen specialist in bent belangrijk, zoals architectuurprocessen, projectmethodieken, cloudstrategieën en gerelateerde wetgeving (AVG, Wjsg, Wpg). Er wordt een integrale aanpak bij de twee gevraagde delivarables verwacht.
 • Je bent een pragmaticus en een theoreticus tegelijkertijd die in overleg met alle partijen de juiste balans weet te vinden tussen wat nodig is voor de business en wat haalbaar is volgens de DJI-kaders en die van het Rijk. Daarnaast krijg je energie van samenwerken en kun je, wanneer het nodig is, autoriteit tonen. Is het wat drukker dan anders? Geen probleem voor jou want hierin communiceer je helder en proactief.
 • In dergelijke situaties excelleer en prioriteer je. Belangrijk zijn ook je communicatieve vaardigheden. Zowel mondeling als schriftelijk kun jij organisatiebreed een boodschap helder, concreet, to the point én met de nodige portie sensitiviteit overbrengen

Competenties

 • Analytisch denkvermogen
 • Leidinggevende ervaring
 • Bestuurlijke sensitiviteit
 • Resultaatgericht

Aanvullende informatie

Opmaak cv: in het Nederlands, in Word en maximaal 4 pagina’s.

De selectiegesprekken vinden zo spoedig mogelijk plaats. Als je hiervoor wordt uitgenodigd, zorg dan dat je beschikbaar bent.

Vragen over transities: Je kan het beste je mails naar de inhuurdesk sturen ( Inhuurdesk.di@dji.minjus.nl )

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Marco Buitenhuis bereikbaar op het nummer: 06-29602668. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2024-05-17 10:30:06

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden