Senior Informatiebeveiliging Specialist | Den Haag

Functie omschrijving

Logius Team Stelseldiensten beheert en ontwikkelt voorzieningen voor in- en externe klanten van Logius. Voor dit multidisciplinaire team zoeken wij een informatiebeveligingspecialist die passie heeft voor zijn vak en ook op een begrijpelijke manier anderen enthousiast kan maken. We hechten waarde aan een goede team sfeer om optimaal samen te werken en een mooi resultaat neer te zetten. Als je dat ook aanspreekt, dan ben je wellicht een goede kandidaat voor ons.

Eenvoudig, snel, groen en betrouwbaar zaken regelen tussen overheden, burgers en bedrijven. Met als doel een betere dienstverlening, kostenbesparing en  administratieve lastenverlichting. Daar gaat de overheid voor. Logius vervult hierin een centrale en leidende rol met oog voor de samenhang in de infrastructuur van de e- overheid.

Logius is de dienst digitale overheid en onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De diensten en standaarden van Logius zijn voor de gehele overheid ontwikkeld. Logius is verantwoordelijk voor het beheer, de doorontwikkeling en de overheidsbrede toepassingen van deze diensten

en standaarden.

Als IB-specialist adviseer en ondersteun je team Stelseldiensten over informatiebeveiliging gerelateerde zaken (het ‘hoe’ en het ‘wat’). In dit multidisciplinaire team draag jij je steentje bij aan veilige diensten. Je houdt daarbij rekening met de behoeftes uit de omgeving. Je bent verantwoordelijk voor het opstellen, onderhouden en handhaven van informatiebeveligingsnormen en procedures in overeenstemming met het (Logius brede) informatiebeveiliging- en risicomanagement beleid. Ook ondersteun je bij informatiebeveiligingsincidenten en lever je een actieve bijdrage aan het bevorderen van het veiligheidsbewustzijn door middel van voorlichting aan- en kennisdeling met medewerkers en stakeholders. Omgevingsbewustzijn en communicatie skills zijn van essentieel belang om deze opdracht succesvol te kunnen doen.

Kerntaken:

– Analyseren van- en rapporteren over de staat van informatiebeveiliging

– (mede) opstellen van de informatieveiligingarchitectuur

– Implementatie van standaards en wet- en regelgeving tav IB, zoals NORA, WBP, VIR-BI, NOREA en BIR in de IB architectuur

– Onderhouden van contacten met afnemers en leveranciers terzake IB waarbij omgevingsbewustzijn en communicatie skills van belang zijn.

– Bijdrage in de vorm van een adviserende rol aan het governance rond IB

Functie eisen

Je hebt een afgeronde hbo- of wo-opleiding

Je hebt minimaal 5 jaar relevante werkervaring

Je hebt aantoonbaar interesse in informatiebeveiliging en bij voorkeur een afgeronde opleiding op dit gebied (bijvoorbeeld CISSP of vergelijkbaar)

Je hebt kennis van cybersecurity richtlijnen (waaronder: NCSC, ISF, NIST en SANS)

Je hebt ervaring met het opzetten en uitvoeren van risicoanalyses

Je hebt kennis van informatiebeveiliging standaarden (ISO27001/27002, VIR-BI, WBP, BIR) en ervaring met het vertalen daarvan naar praktische implementatierichtlijnen, o.a. in het kader van certificering

Je bent inhoudelijk sterk en kunt anderen hier ook goed in meenemen.Je kan goed samenwerken (teamplayer); neemt initiatief; betrokken en zeer resultaatgericht.

Je hebt ervaring met advisering over informatiebeveiliging in een complexe multidisciplinaire omgeving

Je beschikt over een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid.

Je bent bekend met de voorschriften rond informatie- en communicatietechnologie binnen de Rijksoverheid (waaronder de e- overheid architectuur) en internationale fora.

Je hebt kennis van ICT zoals datacommunicatie, telecommunicatie, hard- en software.

Je bent bekend met standaarden voor cybersecurity. En hebt ervaring met implementaties daarvan in software ontwikkel en Infrastructuur projecten.

Je hebt ervaring met het coördineren van activiteiten met betrekking tot Informatiebeveiliging.

Extra informatie

Standplaats

Den Haag
Aanvraagnummer
560
Startdatum:
2016-12-20
Verwachte einddatum
2017-05-01
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2016-12-06
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kunt u contact opnemen met Wendy van Ooijen Als u geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij u van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2016-12-05 08:39:10

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden