Senior Informatieanalist | Utrecht

Functie omschrijving

Senior informatieanalist is verantwoordelijk voor het analyseren van bedrijfsprocessen (incl. informatie, organisatie en ondersteuning), zoals afgebakend in de concernarchitectuur. De focus ligt daarbij op informatie-analyses in het kader van de realisatie van de basisinformatievoorziening en ondersteuning van het scrumteam.Taakomschrijving• Behoeften vanuit implementatie ophalen, analyseren en structureren en omzetten in requirements• Begeleiden en organiseren van workshops rondom proces, informatie en requirements• In samenwerking met architectuur opstellen en doorontwikkelen van proces- en gegevensmodellen• Assisteren van product owner/projectleider bij de werkzaamheden in een scrum proces, waaronder:o Uitwerken van proces en gegevensmodellen in requirements in de vorm van ‘epics’ en ‘user stories’o Opstellen en/of beoordelen van acceptatiecriteria en testscenario’so Prioriteren en onderhouden van de backlogo Afstemming met product manager en andere productowners over de samenhango Afstemming met business- en solution architecten over kaders en architectuuro Deelname aan dagelijkse standups, wekelijkse refinements en tweewekelijkse demo, retrospective en planning• Op verzoek uitvoeren van analyses op ‘verticale thema’s’ zoals bijvoorbeeld beveiliging, authenticatie, e.d.

Achtergrond opdracht*

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) is ontstaan uit drie organisaties met elk hun eigen identiteit, taken, processen en systemen. In totaal kent de NVWA 23 toezichtdomeinen. Hoewel er verschillen zijn in aanpak, is de basis van het toezicht steeds hetzelfde. Echter de huidige procesinrichting verschilt sterk, niet alleen divisieoverstijgend maar ook binnen een divisie. Dit wordt ondersteund met een erfenis van verouderde systemen die onvoldoende samenwerken, wat tevens het beheer en onderhoud kostbaar maakt. Gezien bovenstaande problematiek moet de NVWA investeren in:• Moderne op ICT gebaseerde geüniformeerde organisatieprocessen: deze systematiek moet de inspecteur in het veld ondersteunen en moet beter inzicht bieden in inspectietijd, inspectieresultaten, prestaties van de organisatie en andere managementinformatie, waardoor risico’s eerder worden gesignaleerd. • Het versterken van de informatiepositie van de NVWA, waardoor beter risicoanalyse en -management uitgevoerd kan worden.• Het uitrusten van medewerkers met moderne apparatuur en goede verbindingen waarmee zij op gebruiksvriendelijke wijze bevindingen kunnen registreren en eerder vastgelegde bevindingen kunnen ophalen.• Het opleiden van medewerkers om deze systemen goed te kunnen gebruiken.Om dit doel te bereiken is in 2014 het programma Blik op NVWA 2017 gestart. In de huidige programma fase worden eerder ontworpen uniforme processen (die zijn vastgelegd in de procesarchitectuur) gerealiseerd in de “maakplaats”. Hier worden de “maakonderwerpen” door middel van de Agile ontwikkelwijze SCRUM samengebracht en geïntegreerd op het gebied van zowel proces, inrichting en ICT-ondersteuning. Voor de opschaling van Scrum wordt de SAFE methodiek gebruikt.

Functie eisen

• WO werk – en denkniveau, 10 jaar

• Ervaring met het werken bij de Rijksoverheid, 5 jaar

• Ervaring met het werken bij een inspectiedienst, 1 jaar

• Ervaring met het werken in SCRUM opgeschaald met SAFE (Scaled Agile Framework), 1 jaar

Kennis van/ervaring in een omgeving met Blueriq, 1 jaar

Ervaring met de hulpmiddelen JIRA, Confluence en Enterprise architect, 1 jaar

Extra informatie

Standplaats

Utrecht
Aanvraagnummer
1320
Startdatum:
01-11-2017
Verwachte einddatum
30-04-2018
Aantal uur per week:
36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
20-10-2017 12:00
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

CV in het Nederlands en max 5 pagina’s

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06-29985899. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-10-18 10:30:48

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden