Senior Informatieanalist | Amsterdam

Functie omschrijving

Bij GVB zijn verschillende maatwerk ICT-toepassing in operationeel gebruik. Een deel van die toepassingen maakt gebruik van Oracle en een deel van de toepassingen staan op zichzelf. Om tot 2024 continuïteit te kunnen garanderen moeten de systemen migreren naar een ondersteund platform. Vanuit het programma wordt gezocht naar een interim Informatieanalist die GVB kan ondersteunen met de te nemen stappen. De interim Informatieanalist stelt ondersteunende documenten op, inclusief scenario’s  om een roadmap te bepalen en ondersteunt het opstellen van projectbriefs.

GVB heeft interne kennishouders. Zij kennen de systemen door en door, maar kennis is verspreid over verschillende afdelingen en personen.  Veel van de systemen zijn in de loop van jaren gegroeid, waardoor documentatie actueel moet worden gemaakt. Sommige systemen zullen vervangen worden. Voor een aantal systemen, cruciaal voor de dagelijkse operatie van GVB, zal een vervangings- of vernieuwingstraject zorgvuldig worden voorbereid.Jouw taak is het inventariseren van de ‘ist’ situatie bij GVB. Vervolgens is het de bedoeling scenario’s uit te werken hoe we komen tot systemen die continuíteit bieden, rechtmatig zijn (bijvoorbeeld wat betreft licenties), binnen de GVB architectuur passen en veilig zijn (‘soll’ situatie). Dit is geen hoogover plaatje, maar goed uitgewerkte sceanrio’s en een roadmap, waarbij je ook een kosten en inzetinschatting voor opstelt. Daarnaast stel je een draaiboek op  die rekening houdt met de mogelijkheden en beperkingen van de organisatie (technische situatie/kennis&kunde/planning/ projectenportfolio/etc). We verwachten van jouw een goed gedocumenteerd stukken, waarin deelprojecten zijn te creëren, waarin zowel de technici als management zich in herkennen. Om tot deze plannen te komen is diverse onderliggende documentatie ondersteunend, en de functie vraagt ook inzicht hoe de documentatie het besluitvormginsproces helpt. We vragen daarom stevige ervaring. Daarin is onlosmakelijk verbonden dat je een goede communicator bent, weet hoe je stakeholders mee kan nemen en achter de documenten weet te krijgen.

Functie eisen

– HBO/WO niveau;
– Oracle en databasesystemen (in hoofdlijnen) Microsoft Office (geavanceerd), waaronder Word, Excel, Powerpoint, Visio;
– Migraties van informatiesystemen;
– Veel ervaring met opstellen technisch/functionele documenten, o.a. ter ondersteuning van besluitvorming;
– Opzetten van een goed documentatieproces.

Competenties:
– Goede communicatieve vaardigheden;
– Sparringspartner voor beheerder, ontwikkelaars, architecten en gebruikers;
– Technische en functionele wensen plotten op nieuwe lange termijn oplossingen;
– Bij elkaar kunnen brengen functionaliteit en techniek;
– Uitstekend documenten en plannen maken en schrijven;
– Programma/Projectervaring;
– Proactief;
– Verbindend en vasthoudend;
– Begrijpt zowel transparante processen als meer politiek gedreven processen en kan hierop acteren;
– Ontzorger.

GVB zoekt een interimmer met veel ervaring, zowel aan de business als de technische kant (must-have!). het gaat hier om iemand met ervaring wat betreft technische- en businessimpact van migraties. De interimmer moet advies geven wat de beste aanpak is om tot goede documentatie te komen, kan deze documenten opstellen en weet ook om te gaan met beperkte tijd van kennishouders binnen de organisatie.

Extra informatie

Standplaats

Amsterdam
Aanvraagnummer
1056
Startdatum:
2017-09-01
Verwachte einddatum
2017-12-31
Aantal uur per week:
32-36
Uurtarief
n.o.t.k.
Sluitingsdatum aanvraag:
2017-07-10
Contactpersoon Quest4:
Wendy van Ooijen

Aanvullende informatie

Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wendy van Ooijen bereikbaar op het nummer: 06-29985899. Als je geïnteresseerd bent in de functie nodigen wij je van harte uit een aanbieding te verzorgen via het onderstaand aanbiedingsformulier.

Geplaatst op 2017-07-04 12:58:48

Opdracht delen

Past de opdracht (nu even) niet bij je, maar ken je iemand die er geknipt voor is? Deel hem gerust! ????Status : Gesloten

Reageer


Aanmelden voor functie

Maximum file size: 5MB

‘Ik kan ze aanbevelen als aangename en zeer correcte recruiters’

Eric Reitmaier – Support engineer Mobile Viewpoint

‘Jullie laten zien wat de meerwaarde van een bureau kan zijn’

Kandidaat voor de functie Senior Migratie Manager bij de overheid 

‘Altijd een snel en duidelijk antwoord op mijn vragen’

Jan Versluijs, HR professional

‘Nog nooit zo’n gedegen voorbereiding doorlopen’

Kandidaat voor de functie Senior Ketenbeheerder bij de overheid 

‘Fijne werkgever met oog voor de medewerker’

Bianca Ashruf (Logius)

Ontvang opdrachten in je mailbox

Job Alert maken

Meld je aan voor onze talentpool

CV aanbieden